Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzia263

Mandat mpk

Polecane posty

Gość gość
:)

Gość gość
Kraków to masakra, kanary tam wredne, wątpię, że coś ugrasz. raz byłam świadkiem jak kobieta stała w kolejce do biletomatu i była duża ta kolejka więc nie stała zaraz przed nim i kanar dał jej mandat, choć stała w tej kolejce by kupić bilet!

Ale ja mam ważna karte mpk na wszystkie linie. przekroczyłam II strefe i za to dostałam mandat To był mój pierwszy raz Zobacze co jutro mój wykładowca powie

Gość gość
To nie ma znaczenia. Kanar na pewno to odnotował i nie uznają ci tego, no bo na jakiej podstawie?

Gość gość
www.e-prawnik.pl/artykuly/zwrot-podatku-mniejszy-gdy-nie-placisz-mandatow.html

Chociażby takiej że kobieta - kontroler nie potrafiła mi powiedzieć jaka jest różnica w cenie przy kupowaniu karty, nie odpuszczę tego, tym bardziej, ze jak wspominałam wyżej nie mam kasy w tym momencie żeby to zapłacić

Gość gość
Ups. Jestem DEBILEM:(

Gość gość
i tak bedziesz musiala zaplacic na 100% nikt Ci tego nie podaruje,i nie ma co kombinowac..wspomnisz moje slowa..

Skoro pracownik mpk nie wie jaka jest różnica w cenie karty to skąd przeciętny obywatel może to wiedzieć

Gość gość
po drugie nikogo nie obchodzi to ze mialas na 1 strefe karte, ,przekraczajac drugą strefe Twoja karta znaczy tyle co nic ,jakbys po poprostu nie miala biletu ,wiec dlatego mandat,z kosmosu go nie dostalas...

Gość gość
jestem DEBILEM jestem DEBILEM hura!!!:classic_cool:

Gość gość
Mandat= mandat od policji/straży miejskiej. popularny mandat u przewoźników to opłata dodatkowa zwana POTOCZNIE mandatem ;)

no cóż mam jeszcze trochę czasu żeby coś wymyślić dopiero jeden dzień minął

Gość gość
nagle zrobiłem się elokwentny

Gość gość
jaK napiszesz odwołanie w ciągu 7 dni to do momentu odp zostaje wstrzymana kwota nizsza- opcja na naxbieranie kasy bo wątpię zeby przyjęli odwołanie. A jak do tego momentu nie bedziesz miala to piszesz wtedy kolejne pismo z prośbą o rozłożenie na raty i argumentujesz to studiami/niskimi zarobkami

Gość Przemysława 22 lata
Pierwszy raz w Krakowie byłaś, nie? Nie rozumiem problemu, pewnie chciałaś na gapcora podjechać bo żyłowałas na ulgowy a tu kanarek zrobił kuku

a oni to jakos weryfikują ?? tą moją argumentacje ?? tak jak pisałam wcześniej mój facet dostał " mandat" nie zapłacił do dzisiaj Przyszły mu dwa upomnienia z mpk o zapłacenie a potem wezwanie z sądu nie poszedł i też się nic nie stało. ani komornika ani wejścia na konto nie mówiąc o potrącaniu z pitu

Gość gość
Ew mozesz spróbować nie zapłacić- wygląda to tak ze rosną jakies tam odsetki, w sumie nie duże i oni maja ileś tam czasu zeby wnisc sprawę do sadu jesli tego nie zrobią to wtedy mandat ulega przedawnieniu. Mi z 3 niezapłaconych w jeśli jeden i musialam go zapłacić plus odsetki i koszty rozprawy czyli jakies 100 więcej nie mniej jednak i tak wyszło mi taniej niż 3 mandaty no ale np teraz też dostałam mandat i zamierzam go zapłacić ale to akurat PKP i wiem ze oni nie odpuszcza ale właśnie zrobię tak jak Ci napisalam- odwołanie a potem pismo o raty

Mieszkam w Krakowie, tu pracuje tu się ucze. Mam karte mpk na wszystkie linie ale wjechałam w II strefe i to się jakoś inaczej liczy

Zobacze co da się zrobić, może istnieje jakieś rozwiązanie a jak nie to zrobie tak jak mówisz napisze odwołanie z rozłożeniem na raty

Gość gość
Jesli sprawa jest w sazie to prędzej czy później mu siądą na konto. Mam koleżankę która miała ok 8 mandatów nie płaconych i nie mogli jej wejsc na konto bo miala duzo mniejsze zarobki na umowie niż w realu ale potem pojawiły się problemy i zaczęła spłacać. Czasem robi się tak ze wplaca się jakies kwoty np 10 zł miesięcznie i oni Ci nic nie zrobią bo coś tam płacisz jak coś to argumenujesz to ze nie masz i tyle, według mnie to jest lepsze wyjście niż plac bo nigdy nie wiesz czy jakiegoś kredytu przez to nie będziesz mogla wziąć czy coś, zwrot podatku Ci zabiorą i takie tam

Gość gość
No to tym bardziej g***o ci to da jak jesteś słoikiem i siedzisz i jeździsz praktycznie codziennie. naprawdę odnoszę wrażenie, że jesteś jakaś tępa.

Gość gość
Tak naprawdę to nie wiem jakie odstąpienia przyjmują, generalnie pisałam i widziałam odstąpienia znajomych i takie rzeczy jak chwyty na trudna sytuacje materialna czy chamskie zachowanie kontrolera nie przechodzi, jeżeli je hałas bez ważnego biletu na dana strefę to oni się beda trzymać sztywno regulaminu. Z tego zyja

Gość gość
Jest różnica w cenie tych biletów. W I strefie kosztuje 47 (ulgowy) a w II 72 (też ulgowy). Koleżanka mieszka za Zielonkami i kupuję kartę na dwie linie. Jedna to I strefa a druga to II strefa. Inaczej same mandaty by miała, bo dużo tam kanarów kursuje.

a poza tym jest różnica jak jeżdże codziennie po Krakowie, pierwszy raz pojechałam w tą strefe

Gość gość
Aha jak znajdziesz jakies lepsze rozwiazanie to napisz tu :-P

Gość gość
mowie to aby zwrocic twoja uwage na podobienstwa miedzy nami. Tepa vs debil . Skoczymy na kawe razem? Oczywiscie na gape moja ty tepa dzidko;)