Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzia263

Mandat mpk

Polecane posty

Spoko napisze Tak jak pisałam wyżej na innym forum czytałam ze to się przedawnia po roku,a na jeszcze innym, że można się wrobić w niezły bajzel przez nie placenie

o tej godzinie ?? Człowieku jest po 23 jestem już w takim stroju ze lepiej żeby tego nikt nie widział :P:P

Gość gość
I jak dla mnie obrażanie tutaj autorki i ocenę jej inteligencji na podstawie tego zdarzenia przez niektóre osoby świadczy tylko o ich braku empatii i hipokryzji ( co nie dziwi na tym forum) jak dla mnie to ona mogla nawet celowo wjechać na te strefę z tym biletem bo ceny biletów są co raz droższe i nie wspomierne z jakością uslugi- np punktualnością kierowców dlatego nie dziwie się ze ludzie kombinują i ja sama też to często robię

Czyżby to oznaczało, że masz może jakąś cenną rade jak się od tego odwołać albo uniknąć tego ?? na tą chwile z tego co czytam do 7 dni jest 30 % mniej od tego kwoty czyli nie 124 a 89zł

Gość gość
Tak, przedawnia sie po roku, ale np 10 marca za rok przyślą ci upomnienie i to przedawnienie liczy się na nowo ;) rok od tego 10 marca. Tym sposobem to się nigdy nie przedawnia. MPK mają wyższy utarg z mandatów niż z biletów.

Gość gość
Ale masz problem nie umiesz czytac czy co? W autobusie jest rozkład i oznaczone strefy miejska i podmiejska. Nikt Ci z powodu gapiostwa nie rozpatrzy pozytywnie odwołania, także na Twoim miejscu bym szybko płaciła, bo potem będzie drożej. A to, że specjalnie łapią na drugiej strefie to normalka.

to oni nie mają nic innego do robienia tylko sprawdzanie kiedy się przedawnia mandat i potem wysyłają upomnienie ciekawa jestem po co dwóch czy trzech takich upomnieniach

Gość gość
lepiej zapłac przed upływem 7 dni bo kwota mniejsza albo pisz prośbę o rozłożenie na raty.Ja w 2004 dostałam mandat za brak biletu i to olałam a MPK po paru latach wysłało pismo ze sprawę kieruje do sądu i ewentualne koszty sądowe poniosę ja plus kwota mandatu i odsetki.Oni tego nie podarują i będą ciebie ścigać aż karę wyegzekwują.

Łatwo Ci mówić Nie mam teraz takiej kasy Cały czas licze każdą złotówkę dwa razy zanim ją na coś wydam

i co uregulowałaś to sobie ?? Tak jak pisałam wcześniej mój facet dostał dwa upomnienia potem wezwanie do sądu nie poszedł i jakos żyje nikt mu na konto nie wszedł i nie zabiera mu kasy z pitu

Gość gość
Akurat byłam wtedy na bezrobociu bez prawa do zasiłku.Napisałam pismo ze nie pracuję to tylko kazali przynieść decyzję z pośredniaka żeby udokumentować to że nie mam pracy to umorzyli mi karę.Jak nie masz z czego zapłacić to załatwiaj coś.Napisz pismo że studiujesz i nie masz pracy.Tam też są ludzie, z którymi można się dogadać.Najgorzej jest jak się nic z tym nie zrobi bo wtedy ścigają i nie mają litości.

Gość gość
MPK nie zabierają kasy z pitu! Jeden coś palnął a ty powtarzasz. Nie bój się, przypomną sobie o nim i wtedy zapłaci nie sto tylko tysiąc. Zainteresował się chociaż wyrokiem? Wyrok się przedawnia po 10 latach także krzyż wam na drogę.

Ogólnie pracuje tylko w tym momencie już nie mam kasy wiec to mi pewnie nie przejdzie.... no coż tak jak mówie jutro mam zajecia z prawnikiem, od otrzymiania mandatu minęło dopiero ponad 24 godziny więc jeszcze mam chwile

Gość gość
o Twoim facecie i jego karach sobie na pewno kiedyś przypominą tylko po czekają aż mu dług i nich urośnie.O mnie sobie przypomnieli po prawie 5 latach.

Ludzie nie płacą i jakoś żyją Nie zainteresował się wynikiem w ogole na to nie poszedł, jest żołnierzem ma ważniejsze sprawy na głowie ale nie będę tego roztrzasać na tym forum bo nie taki jest temat

ale Oprócz tego ze cie ciezko wystraszyłi to jaki jeszcze był powodtego ze uisciles\as opłate?

Gość gość
I niech nawet będzie papieżem :D g***o to ma do rzeczy, wyrok na pewno został wydany zaocznie :D

to straszne. A starczyło ci po zapłaceniu na jakies pieluchy czy chodzisz osrany do tej pory?

Gość gość
To ten twój żołnierz mocno się zdziwi jak nie dostanie kredytu albo nie będzie mógł nic na raty kupić bo za zaległe mandaty trafi do Krajowego Rejestru Dłużników na kilka lat ale to jego sprawa. Juz pisałam, że mi karę umorzyli bo nie miałam pracy.

MPK inkwizycja 21 wieku. Wex gosciu wracaj do schronu pisac prosby o ułaskawienie ew szybka i bezbolesna egzekucje:D

Gość gość
Koleś za mało jesteś rozeznany w temacie i ja nie masz nic mądrego do napisania to idź spać gimbusie :),twoje mandaty starzy pewnie płacą dlatego taki cwaniak :)

Gość gość
musisz teraz pociagnac jakiemus kolesiowi w klubie za 150zl, zostanie Ci jeszcze na piwo na przeplukanie geby.

Gość gość
Shere, od pierwszej strony popisujesz się niewiedza i jeszcze tu gnijesz? I tak ni zamoczysz

Wcale nie jest tak jak mówisz BIK i KRD da się obejść żeby można było coś wziąć na kredyt albo dostać na raty liczy się to gdzie się pracuje i czy się jest wypłacalnym a nie to że miało się kasy na bilet za 5 zł w niektórych przypadkach

Gość gość
Jak jesteś w KRD i BIK to nic nie weźmiesz ale łudź się dalej 🖐️ idź spać bo i tak się nic nie nauczyłaś.