Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bluzka z czaszką do przedszkola?

Polecane posty

Moje dzieci zwłaszcza nastoletnie także bardzo kolorowo,zabawowo i kreatywnie swoje szczeniackie lata wspominają i będąc w moim wieku nastoletnie lata tez myślę ,ze będą wesoło z sentymentem wspominać, zamiast być zabarykadowanym w 4 ścianach po przedszkolu/ szkole i 8 h dziennie klepać w fortepian z musu a nie frajdy i pierdylion zajęc separujących dzieci od świeżego powietrza i zabaw wspólnych z rówieśnikami ,izolacja totalna Moje tez na wybrane przez siebie uczęszczają na treningi , ale także mają czas na dzieciństwo i na typowe uroki nastoletniego życia podkreślając swój wlasny gust, styl i ich osobowość Dzieci mają prawo do zabawy, wygłupów i tego zabraniam im nie będę

A ta pomaranczka umoralniająca każdego z uporem maniaka mająca przed oczami czarne scenariusze jestem ciekawa jakie ona ma doświadczenie w wychowaniu dzieci jeśli popada w paranoje tak szczegółowo i na poważnie interpretując u dziecka co ma na sobie i w co się bawi Znając zycie przedawkowała z oazami ,lub wypust z Młodzieży Wszechpolskiej demonizując i złowróżąc co się da na każdym kroku

Gość gość
Awantura o bluzke:-)ja osobiscie uwazam, ze dziecko do szkoly czy do przedszkola powino chodzic ubrane w miare pozadnie,schludnie i nie posylam dziecka w bluzce z czaszka tak samo jak i w brokatowej rozowej bluzce. Sama chodzila do pryw. szkoly i nosilysmy mundurki (szkola zenska) i uwazam, ze to bylo dobre rozwiazanie. Po szkole tez nosilam glany i czarne ciuchy a w wakacje farbowalam wlosy na czerwono ale w szkole musialam wygladac powaznie. Moja corka tez do szkoly chodzi ubrana zwykle w gladkie bluzeczki, proste spodniczki, podkolanowki lub rajstopy i czarne pantofelki. Po szkole czy w wakacje sama wybiera ciuchy-ma dobry gust jak na 6latke. Przesada jest jednak wymyslanie jakis teorii a'propos ubranek z piratami czy mlodziezy, co slucha ciezszej muzyki. Wymysanie, ze wyrosna na jakis zwyrodnialcow to zwyczajnie glupota i nieznajomosc rozwoju dziecka-kazdy z nas przeciez szukal swojego stylu w mlodosci. Zabranianie dziecku zabawy w piratow bo przeciez Somalia, mordercy i g***ty to tez przesada, idac tym tropem powinnismy zabronic tez syrenek, wrozek, elfow, krasnali, harrego pottera i wiekszosci symboli dziecinstwa bo przeciez sa niezgodne z nauka kosciola.

Gość gość
Z upodem maniaka laczycie niepasujace wam komenty z Kosciolem, choc juz ktos zwrocil wam uwage, ze nie jest katolikiem. Najwyrazniej brakuje wam argumentow. Poza tym klania sie czytanie ze zrozumieniem.

Gość gość
duzo tu do czytania, przebrnalem na raty (z braku czasu) i powiem tak: bluzka z czaszka to czubek gory losowej, ktora wiekszosc ludzi ma w czterech literach moja matka zawsze tlumaczyla mi, dlaczego nie zgadzaja sie z ojcem, zebym mial jak rowiesnicy gnatow od cholery, bawil sie beztrosko w wojenke, piratow moja siostra nie miala ani jednego ubrania z bardziej rozebrana niz ubrana ksiezniczka z bajek Disneya, zamiast Barbie normalne fajne lalki wyroslismy na 100procentowego mezczyzne i kobiete i jako dorosli widzimy, ze od innych doroslych rozni nas wieksza wiedza o historii, pojecie o swiecie i rozgrywajacych sie dramatach, mocniejszy kregoslup moralny oboje powielamy wzorce z domu rodzinnego, nasze dzieci sa madre, wesole, maja wartosciowe zainteresowania i bynajmniej nie sa pokrzywdzone, bo nie kupujemy im czaszek itp. wypowiedzi pani Toksycznej i jej podobnych czytam z politowaniem dziekuje losowi, ze dane mi bylo miec rodzicow z innej bajki niz wy

Moje dzieci tez są mądre, wesołe, maja wartościowe zainteresowania, wrażliwe na krzywdy bezbronnych istot, jedno z nich pacyfista z natury Mimo że nigdy nie bawiły się barbie, lalkami , nie chodzili w rózu , zaś sporadycznie nałożą od czasu do czasu ubranko z widniejącym ksciotrumem czy czaszką na chustce .czapce/bluzce/ bawily i bawią się w wojny, piratów, rycerzy, kowbojów, pancernymi i militarnymi zabawkami ,a starsze cięższej muzyki słuchając

Urwalo nosz..Nie przeszkodziło w żadnym wypadku mieć szerokie pojęcie o świecie, twardo stąpać na ziemi i mieć wartościowej zainteresowania

Nie są w żaden sposób pokrzywdzone z jakimiś zaburzeniami i traumami przypisanymi wg. waszej obsesji szatana ,rządzy mordu a z dziecka rzekomo psychopata rośnie . Sadze ,ze z wasza psychika cos jest nie tak mając fobie i lęki o takie błahostki ,dopatrując się wszędzie byle zuuaaa

Gość gość
ToksycznaK, wszyscy już wiedza, że masz wporzo dzieci i nikt tego nie neguje, nie musisz się powtarzać. Ty naprawdę nie czujesz przekazu komentarzy polemizujacych z Toba czy tylko udajesz?

Gość gość
Mam na osiedlu takie gothic lolitas o jakich wspomina toksyczna - super wzorce dla corki, gratki... Porazajaca jest ta jej tolerancja.

Gość gość
Ciekawe, czy Toksyczna zadala sobie trud, skad sie wzial gothic style, ktorego klimatem zafascynowalo sie jej dziecie. Czy kojarzy nute gotyku z okultyzmem, jednym z bazowych elementow tej subkultury i muzy. Czy wie, ze jednym ze zrodel gotyku jest death rock (moze nie kuma angielskiego, hehe). I czy ma swiadomosc, ze tresci utworow rockowo-gotyckich czesto mowia o odczuwanej samotnosci. Szczesliwe dzieciaki nie garna sie do czegos takiego, ale matka slepa najwidoczniej.

Gość gość
Hej, nie tylko samotność. Także cierpienie i śmierć. Ale to taki pikuś, najważniejsze, że dziatwa ma oryginalne zainteresowania...

Gość gość
Sabat nawiedzonych mamusiek!

Gość gość
jak można mieć aż tak skrajne poglądy? to zupełnie jak ta banda porąbańców która ogłosiła że Harry Potter to jest zło i dzieci nie powinny czytać. jakby nie patrzeć czaszka to jest po prostu część anatomiczna, czaszka nie musi znaczyć że ktoś kogoś zamordował. może to mroczny symbol ale na pewno lżejszy i mniej nachalny w sensie przekazu niż krzyż czy matka boska.

Gość stokrota77
Dzieciom pomagają ubrać się wybierając im ubrania rodzice i to oni mają największy wpływ na to,żeby w dorosłym życiu umieć sie stosownie zachować i odpowiednio ubrać bo nie wszystko wszędzie pasuje i wypada.Ja miałam osbiście taką sytyacje,że gdy zmarła moja mama i byliśmy w zusie złożyć dokumenty o zasiłek pogrzebowy a dodam że robi się to przeważnie tydzień po śmierci i zajmuje sie tym najbliższa osoba to w moim przypadku pani króra nas przyjmowała była ubrana w bluzke z wielką czaszką...Wielkie współczucie i takt dla żałobników...

Gość gość
" tresci utworow rockowo-gotyckich czesto mowia o odczuwanej samotnosci." i co z tego...??? to tylko muzyka, nieważne jakie treści niesie. to czego mają rodzice słuchać w domu mając dzieci? wg. was rocka nie bo to ćpuny które "źle się prowadzą", gotyk nie bo samotność i śmierć, metal wiadomo, pop też wiadomo, sex i zepsucie, muzyka elektroniczna hmmm... to dla maniaków komputerowych, którzy nie maja kontaktów z innymi... może Jarre, Vangelis, Oldfield - no też nie bo to same oryginały, poza tym mieli wiele kobiet w życiu.. z kolei new age to pewna muzyka sekciarska, a muzyka poważna to jak wyżej - w większości jednostki niestabilne psychicznie jak Mahler, Chopin, Beethoven. Wychodzi na to że bezpiecznie można dziecku puścić tylko kościelne psalmy i Rubika.

Gość gość
A bluza z penisem i jajami-tez może być!

Gość gość
penis ma jednak znaczenie nie tylko anatomiczne ale przede wszystkim, niestety, wulgarne bądź obraźliwe. czaszka jest może mroczna ale nie zawiera w sobie ukrytego podtekstu "s********j" czy "mam cię gdzieś".

Gość gość
Stokrotko - współczuję, to musiało być dla Ciebie bardzo przykre. Co za ciasnota umysłowa i że też niktbze współpracowników nie zwrócił jej uwagi! Postawa płytka jakich wiele i na tym topiku.

Gość gość
Tak z ciekawosci, bo sie wciagnelam wlasnie w ten topik - ile lat ma twoje dziecko zainteresowane rockowym gotykiem, ToksycznaKobito, ze uznalas, iz twoja rola wychowawcza juz sie skonczyla?...

Gość gość
Toksyczna wez juź przestań p******ic bo niedobrze mi sie robi ja ciebie czytam .Niedawno pisalas ze gdyby twoja 18 letnia córka zaszła w ciąże to bez wahania poddałaby sie aborcji. Oczywiście ty jako wyrozumiała matka dałabyś jej na to kase bo w końcu to jej życie . Brak szacunku do życia i odpowiedzialności ...tak cudnie "wychowalas " swoje dziecko na bluzeczkach z czaszka .

Gość gość
O kurna... To niezle...

Gość gość
W innym topiku tak napisala?... A my sie tu produkujemy, odpisujac na jej komenty, myslac ze po prostu plytka, gdy tymczasem tak zdemoralizowana. Ale czad.

Gość gość
Topik pt. Kto jest za aborcja? z 3 lutego.

Gość gość
piszecie tak o tym jakby ona jedna była tu za aborcją - typowo katolicka mentalność. jakby moja 18 letnia córka zaszła też bym jej tego pewnie nie broniła bo to jej wybór, gdybym ja zaszła w 3 niechcianą ciążę też bym rozważała. Wiecie ile kobiet miało aborcję za komuny? tysiące. Spójrzcie na swoje koleżanki, matki, siostry ciotki, i pomyślcie że któraś z nich też przez to przeszła. na nie też będziecie pluć? niby tacy katolicy a pierwsi gotowi odsądzać innych od czci, hipokrytki.

Gość gość
A ktos podpisal sie jako katolik / katoliczka? Wez skoncz ta spiewke. I nie widze, zeby ktos tu kogos opluwal, raczej prawda w oczy kole.

Gość gość
Poniewaz Pani Toksyczna bardzo sie tu udziela, poguglowalam troche i poczytalam jej wywody na kafe. Niektore jej wypowiedzi sa z lekka wykluczajace sie, a jej poglady? No coz, sama o sobie napisala gdzies, ze pokonczyla prestizowe szkoly, a wyksztalceni ludzie czesto sa tacy wlasnie "nowoczesni". Tylko zawsze myslalam, ze wyksztalcenie idzie w parze z analitycznym podejsciem do swiata, a tu zonk :) Nie meczcie babki, juz i tak malo kto ja na kafe rozumie.

Gość gość
ale jaka prawda?? ludzie przeprowadzają aborcję, taka jest prawda. i nie ma co mieszać jakiegoś innego wątku że autorka postu może by pozwoliła nastoletniej córce na aborcję, bo niejedna osoba by pozwoliła. nie ma co zakładać że taki rodzic musi być zły, niezależnie od wyznania. niech każdy pilnuje swojej płodności i swojego brzucha, swoją drogą dobrze że ciąży nie widać od pierwszych tygodni, by potem hipokryci wytykali palcami że ta lub ta usunęła. grunt to się nie mieszać. albo mieszać się ale tam gdzie to żywe już narodzone dzieci się bije, maltretuje, głodzi.

Gość gość
Nie mieszajcie watkow, co?

Gość gość
Nie rozumiem jak można kupić 4 latkowi bluzkę z czaszką?????czy to jest piękny obrazek według Ciebie autorko??/Skoro już kupiłaś to niech nosi ale nie rozumiem co w tym ładnego?