Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bluzka z czaszką do przedszkola?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak w temacie. Kupiłam 4-latkowi fajną rockową bluzkę z czaszką. Czy wypada w niej chodzić do przedszkola czy zostawić na inne okazje? Pozdrawiam :)

Gość gość
wypada

Gość gość
nie wypada ani do przedszkola ani nigdzie

Gość gość
Moja córka tez ma taka bluzkę , ale jej nie kupiłam dostałam i szczerze ma ja tylko po domu

Gość gość
Zależy od 4latka :) Do przedszkola bym chyba jednak nie ryzykowała, no chyba, że dziecko masz wyszczekane, pewne siebie i wie, czemu taki ciuszek mu kupiłaś.

Moja ma, nosiła jak była mniejsza nawet i starsze dzieci także noszą do szkoły Nie obchodzi mnie to inny na ten temat sadzą, mi to obojętne

Gość pani z miasta snów
podoba mi się to, że chcesz ubierać dziecko fajnie.

Gość gość
Moim zdaniem kupowanie/zakładanie/obdarowywanie dzieci ubraniami i innymi rzeczami z motywem czaszki źle świadczy o ludziach. Czaszka to symbol śmierci, czasem poprzedzonej okrucieństwem. Kojarzy się także z satanizmem. Oraz z niemoralnym prowadzeniem się rockmenów i innej maści szołmenów. Skręca mnie zwłaszcza, gdy widzę takie emblematy na niemowlakach i przedszkolakach właśnie. Co wy macie w tych głowach, że ślepo idziecie za nienormalnymi trendami lub kupujecie jak leci?...

Gość gość
mój syn nosił apaszkę w czaszki do przedszkola ,nikt nie zwracał uwagi ,jedna dziewczynka w szkole u mojego syna nosi ubrania z czaszką monster high ,już widziałam ją w każdym kolorze i caly czas chodzi tak, widać tak że nikomu to nie przeszkadza.Uważam że można tak chodzić .

Gość gość
13:03 Możesz mi rozsądnie wytłumaczyć, co jest fajnego w kościotrupach i trupich czachach?...

Gość gość
Oto jak reklamy, głupie kreskówki i inny badziew robią wodę z mózgownic.

Gość gość
Skoro masz obiekcje, to znaczy, że gdzieć tam w głębi ducha jeszcze drzemie w tobie zdrowy rozsądek. Że czujesz, iż to nie jest odpowiednie ubranie dla malucha. To po co je kupiłaś?... Musisz jak ta owca z instynktem stadnym - bo inni też kupują z klapkami na oczach?...

Gość gość
13:03 ja takze chetnie poslucham, heh

Dziecku się podoba , bierze wzór z starszego rodzeństwa którzy lubują się w rockowych i gotyckich klimatach , wiec także w tym kierunku idzie Dla mnie szkieletor na ubraniu to żadna symbolika satanizmu, nie rozpatruje tego tak w tej kwestii i nie mam zamiaru dzieciakom zabraniać nosic na ubraniach takie dziwactwa

Gość gość
Jak najbardziej sie "nadaje". Kup jeszcze z f**kiem, jakas wypieta p***a, zdjeciem wulgarnej gwiazy (Cyrus, Bieber) - bedziesz miala komplet.

Gość gość
Ale te kafeteryjne mamuśki są walnięte :O Jak mało kiedy zgadzam sie z Toksyczną. Dopatrujecie się jakiejś przerażającej głebi tam gdzie jej nie ma. Wolę trupki niż barbie i bobków budowniczych :D

Gość gość
Nie widze problemu wyluzujcie

Gość gość
Hehe, dokladnie. Ja proponuje jeszcze z symbolem marychy albo jakims tekstem o wodzie. Bedzie rownie "fajnie", jak brak hamulcow to po calosci.

Gość gość
16.03.14 ToksycznaKobita Dziecku się podoba , bierze wzór z starszego rodzeństwa którzy lubują się w rockowych i gotyckich klimatach , wiec także w tym kierunku idzie Dla mnie szkieletor na ubraniu to żadna symbolika satanizmu, nie rozpatruje tego tak w tej kwestii i nie mam zamiaru dzieciakom zabraniać nosic na ubraniach takie dziwactwa === No właśnie, dziwactwa. Właśnie takie tolerancyjne i nowoczesne mamuśki dokładają swoją cegiełkę do psucia młodego pokolenia. Nick masz akuratny.

Gość gość
Skoro nie widzicie nic niestosownego w ozdabianiu dziecka trupia czaszka, to proponuje zamowic nadruk w postaci nagrobka. Tyle w temacie.

Moje nastoletnie dzieci są pasjonatami stylu rocka, metalu , gotyku , nie widze żadnych przeciwskazań, aby kategorycznie zabraniać im się stylizować w takich klimatach ,czy własnym pokojom podobny charakter nadać Najmłodsza przedszkolna lubi takie 'mroczne" dodatki na ubrankach , z wiekem coraz śmielej odchodzi od ubrań kolorowych i z starszego rodzeństwa czerpie wzór . Ok Nie widze u moich dzieci starszych jakiś efektów ubocznych ,wiec młodsza tez w ma dużo swobody w decydowaniu o własnym guście .Ja się nie narzucam

Gość gość
Na świecie tyle wojen, ludzie mordują się nawzajem, media pokazują obrazy pełne zagrożenia i dokonanej śmierci, z niektórych regionów naszego globu wręcz stosy trupów, szkieletów, czaszek. A matki na kafe forsują opinię, że obnoszenie się z wizerunkiem czaszki jest ok. Fajnie...

Gość gość
taaaaaa, dziecko zostanie kryminalistą bo nosi czachę na koszulce :D Weźcie wyluzujcie landrynowe mamuśki

Gość gość
"Moje nastoletnie dzieci są pasjonatami stylu rocka, metalu , gotyku , nie widze żadnych przeciwskazań" - pogratulować zapatrywań wychowawczych...

Gość gość
ja pierdziele, dawno sie tak nie usmialam, w polsce to jednak ciemnogrod panuje, hahaha skad wy jestescie, z wiosek , zacofane osoby, matko jakie problemy, wypada, nie wypada...mieszkam w niemczech i nikt tu uwagi nie zwraca kto sie jak ubiera, kazdy ma to w nosie, mozesz wyjsc w podartych ubraniach , z czacha , z czym chcesz na bluzie, dzieci rowniez, kazdy ma to gdzies,a w polsce nadal-wypada, nie wypada, co ludzie powiedza....

Moje nastoletnie dzieci nie są zepsutym pokoleniem angażują się również w wielu charytatywnych akcjach , wyskoków ekstremalnych nie urządzają tak wiec i mlodsza jeśli pojdzie w ich slady będę się cieszyć Stokrocl Lepsze to niż lala 13 letnia z spodniczka mini na obcasiku, w topie szerokim jak pielucha tetrowa, co nocne klubu w weekend zalicza jakie się da Moje dzieci maja swoje dziwactwa i to sporo jakie mnie ani grzeją ani ziębią, ja tez miałam swoje dziwactwa w mlodosci ( o których nie mowilam dzieciakom) taki każdego styl bycia i życia jest Nie widzę żadnych szkód z tego powodu i na tym się opieram

Gość gość
Ja nie lubię takiego motywu, zwłaszcza u dzieci (chociaż fakt, miałam kiedyś różą bluzę z czaszką, ale to raz gdzieś w gimnazjum) ale jak komuś się to podoba to ok. Już mnie nic nie zdziwi, przyjrzyjcie sie lepiej lalką Monster High czy jakoś tak, teraz chyba nie ma dziewczynki, która by nie miała tej lalki bo to modne, a te lalki sa dopiero straszne, chowane w jakis trumienkach z przerażającycymi twarzami, bluzka z czachą czy koscio to przy tym nic!

Gość gość
Niedouczonych rodzicow zachecam do zapoznania sie z naukowymi opracowaniami na temat tego, jak obcowanie z okreslonymi wizerunkami, muzyka i innymi elementami specyficznych subkultur wplywa na podswiadomosc dzieci i mlodziezy. Nie reagujac i slepo aprobujac wszystko, co dziecko polubilo, wyrzadzacie im krzywde. Ludzie sa rozni, jedni z tego wyrosna, u innych nagromadzenie takich bodzcow odezwie sie negatywnie predzej czy pozniej. Nie chodzi o to, ze wyrosna na mordercow czy innych przestepcow. Chodzi o wrazliwosc na swiat, na zobojetnianie wobec zla. I wiecej. Madry rodzic doczyta.

Gość gość
ToksycznaKobita i ty taka idealna mamusia pozwalasz na takie gotyckie klimaty fuj fuj . Twoje dzieci muszą być bardzo samotne skoro babrają się w takim g****e.