Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przepuszczanie kobiet w drzwiach

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do kobiet - dziękujecie w takiej sytuacji? Pytanie do mężczyzn - oczekujecie podziękowania?

Ciężko powiedzieć, miło gdy kobieta/dziewczyna powie dziękuję, albo się uśmiechnie.

Gość gość
Ja zawsze dziękuję.

Gość gość
Nigdy nie podziękowałam za coś takiego :D Dla mnie to krępujące i niepotrzebne.

Gość gość
Z tego co widzę na co dzień, to bywa różnie i dlatego pytam. Sama uważam mówienie "dziękuję" w takiej sytuacji za przesadne i dlatego zwykle po prostu się lekko uśmiecham, żeby dać do zrozumienia, że to zauważyłam i doceniłam.

Gość andkaa
Ja nie oczekuję i mało kiedy dziękuję. Dziękuje i jestem wdzięczna jak ktoś przytrzyma drzwi kiedy np: niosę śmieci do wyrzucenia albo ogólnie dużo rzeczy, poza tym jest to całkowicie zbędne jeżeli facet jest mi obcy. Pamiętam w akademiku jak mieszkałam, to chłopaki chyba sądzili że to jakaś konieczność i bardzo mnie denerwowało że mi otwierają kiedy idę z plecakiem (laptopa w nim nosiłam albo duże zakupy). Stawali wtedy zwykle w świetle drzwi i musiałam uważać żeby ich nie potrącić plecakiem, przez co czasem uderzałam nim delikatnie o framugę.

Gość gość
Heh, to w ogóle inny temat - irytuje mnie to, jak mężczyzna zamiast przepuścić kobietę, blokuje jej drzwi swoją osobą, albo przepuszcza ją z miną mówiącą "idź szybciej głupia krowo". ;) Już lepiej sobie darować, przecież to nie żaden obowiązek.

Mojemu mężczyźnie nie dziękuję bo to po prostu byłoby męczące tak za każdym razem :) I dla mnie i dla niego. Zresztą to chyba normalne, że on mnie w drzwiach przepuszcza. Natomiast innym dziękuję albo przynajmniej się uśmiecham ;)

Gość gość
Jeśli jest to mężczyzna, z którym akurat idę, rozmawiam i razem wchodzimy do jakiegoś pomieszczenia, to nie dziękuję. Dziękuję w sytuacji, gdy przepuszcza mnie obcy mężczyzna.

zawsze dziękuję x Mojemu mężczyźnie nie dziękuję bo to po prostu byłoby męczące tak za każdym razem usmiech.gif I dla mnie i dla niego. Zresztą to chyba normalne, że on mnie w drzwiach przepuszcza. x dobrze wiedzieć po raz setny, że osoby w związku się nie szanują, lepiej być dla kogos obcą kobietą, masz wtedy więcej szans na szacunek. dno.

Brokeninside powaliło Cię? Dlaczego niby go nie szanuje? On wie, że uważam to za miłe. Jakbym codziennie idąc do kuchni miała mu dziękować bo mnie przepuścił w drzwiach to bym oszalała i on też. A szanuję go bardzo i okazuję mu to trochę inaczej niż powtarzając dziękuję po raz setny za tę samą rzecz -.-' Ale Ty chyba tego nie zrozumiesz tylko będziesz wytwarzać jakieś chore teorie.

mi by było przykro, gdyby ktoś w związku okazywał mi mniej szacunku niż kobiecie z ulicy. a odwal się ode mnie, nie interesuje mnie Twój związek:O chodzi o zwyczaje. tak jest na każdym kroku. jedno pytanie: pierdzicie przy sobie?

Gość gość
broken nie stac nawet na pryszczatego prawika, bo jakby ktorykolwiek ja zechcial to by opiertalalaby mu gale za kazde przepuszczenie w drzwiach z wdziecznosci i szacunku :D

Gość gość
broken nie byla nawet w dwudniowym zwiazku wiec o czym tu z nia dyskutowac :o

a podziękowanie komuś obcemu kto mnie przepuści w drzwiach nie jest też okazaniem jakiegoś szacunku. Tylko fajnie, że ktoś obcy robi dla kogoś obcego coś miłego. Więc dziękuję. Powtarzam - mój facet wie, że uważam to za miłe i tego nie wymagam, nie muszę go o tym zapewniać na każdym kroku.

wszyscy tu piszą, że pierdzenie przy sobie to wyraz zaufania i miłości w związku, dlaczego więc moje pytanie Cię dziwi? dla mnie dziękowanie np. w sklepie i powstrzymywanie gazów w towarzystwie to norma, ale ja jestem singlem.

Gość gość
no wiadomo. od zawsze

Dziwna jesteś. Myślisz, że WSZYSCY w związkach są tacy sami? A single jacyś lepsi? Uważaj - w sklepie też dziękuję. Ba! Mojemu facetowi za wiele rzeczy dziękuję ale nie da się dziękować za wszystkie powtarzalne czynności ciągle, mieszkając z kimś i spędzając bardzo dużo czasu. A szacunku nie mierzy się powtarzaniem w kółko "dziękuję".

Przewaznie, swojemu facetowi tez przewaznie, z tym ze raczej na szybko, czasem tylko usmiechem. Dosc mily, choc zbedny zwyczaj, ale czasami denerwujacy, kiedy wiecej zachodu niz korzysci, albo wychodzi tak, ze trzech facetow na mnie czeka a potem ida za mna, dziwne troche.

Boże. o co Ci chodzi? gdybym uważała, że wszyscy w związkach są tacy sami to wiedząc, że jedna para pierdzi z sobą ni pytałabym się już potem o to Ciebie, prawda? przepraszam, że śmiałam zapytać.

cześć, te verde:) ja za to uważam, że niegrzeczne jest mówić "smacznego" jak ktoś ma to coś smacznego w ustach, a wielokrotnie się to ludziom zdarza. dławię się, żeby odpowiedzieć smacznego zanim ta osoba przejdzie.

Gość gość
boze broken ale dziwna jestes. widac, ze gowno wiesz o zwiazku

Gość gość
O ten tromwaj co nie chodzi .

piekna transformacje przeszedl ten temat. od przepuszczania w drzwiach po wspolne pierdzenie... :D:D:D

dobranoc, słodkich snów, biegnąca ddziewczyno?:) gdzie się przychrzaniłam?:) skomentowałam kolejną dziwną rzecz w związkach, nie robiłam ŻADNYCH wycieczek personalnych. w ogóle się do Ciebie nie odezwałam, skomentoałam Cię jako zjawisko społeczne.