Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sebawadhw

Dlaczego seks przedmałżeński jest grzechem ?

Polecane posty

Gość sebawadhw
Mirella87, a jeżeli para czekała z seksem parę lat, i potem wzięli ślub kościelny i są szczęśliwym małżeństwem?

Gość jhgfyg
ha ha ksiadz o orgazmie , tak jak by facet miał wpływ na orgazm kobiety !!! ha ha ha juz nauka udowodniał , ze orgazm kobiety rodzi sie w głowie jej a nie w c***e

Gość gość
tzw autorytety w czerni mają zerową wiedzę na temat seksu, wychowania etc. Jakim prawem mieszają się do czyjegoś życia ?

Gość Mirella87
Jeśli chce się sprawdzić, czy kandydat na policjanta będzie dobrym policjantem, czy kandydat na pilota będzie dobrym pilotem, kandydat na lekarza będzie dobrym lekarzem — najpierw się go sprawdza pod kątem predyspozycji do zawodu. Jeśli przebrnie przez pierwsze sito badań, kieruje się go do kształcenia, aby zyskał potrzebną do wykonywania tego powołania wiedzę. Nie wysyła się takiego kandydata na ulicę do walki z przestępcami, nie wsadza się go za stery samolotu, nie daje się mu skalpela aby robił operację na otwartym sercu. To samo dzieje się w sprawie małżeństwa: najpierw się sprawdza siebie i kandydata na małżonka a dopiero później podejmuje się decyzję o tym czy on/ona będą tymi, na których stawiamy. Jeśli coś zaczyna się od końca — nigdy z tego nie będzie pożytku, za to tragedia jest gwarantowana.

Gość gość
kazdy seks jest zly

Gość Mirella87
Jeśli chce Pani wiedzieć, czy „ten jedyny” będzie Pani wierny — wystarczy sprawdzić, czy dotrzymuje danego Pani słowa. Czy będzie Pani wierny gdy będziecie musieli się czasowo rozstać (chociażby zawodowo). Pani sama musi się przekonać, czy Pani dotrzymuje swojego własnego słowa jeśli Pani lubego nie ma w pobliżu. Jak długo jest Pani w stanie wytrzymać bez niego i co z Panią się dzieje, kiedy Pani widzi innego atrakcyjnego mężczyznę. Musi Pani sprawdzić to wszystko przed ślubem, bo po ślubie, czy po pójściu do łóżka będzie już za późno na testowanie Waszej miłości. (...) Podam Pani przykład z podwórka, na który Pani sama wkroczyła: jeśli ktoś stara się związać z człowiekiem, który łamie zasady wiary, który odrzuca nawet jedno B/o/że przykazanie, łamiąc w ten sposób przysięgę daną B/o/gu — to tym łatwiej mu będzie złamać przysięgę daną człowiekowi. Bo człowiek jest ułomny i słaby — jeśli łamie związek z B/o/giem, to może złamać każde przyrzeczenie, każdą przysięgę. Jeśli dzisiaj Pani uważa, że B/ó/g dając nam przykazanie „Nie cudzołóż” mylił się, a Pani „wie lepiej”. to proszę mi wierzyć, że kiedy się Pani sama na sobie przekona, iz to B/ó/g miał rację a nie Pani — to Pani albo nie będzie winić siebie ale B/o/ga, że doprowadził do schrzanienia Pani życie albo będzie Pani rwać włosy z głowy, że Pani zamiast B/o/ga posłuchała siebie. K/ościół nie mówi niczego ponad to, co mówi B/ó/g. Jeśli K/oś/ciół mówi, iż grzechem (złem) jest współżycie pozaślubne, to nie mówi tego dla własnej upierdliwości i chęci dzierżenia władzy nad człowiekiem, ale głosi to dlatego aby ludzie mieli udane życie i dostąpili zbawienia. Nie wymyślił tego sam, ale to ludziom przekazuje. http://mateusz.pl/pow/011114.htm Pozdrawiam i muszę pędzić.Pa

Gość jhgfyg
mirella , przestan powtarzac te bredzie , nie masz rozumu wlasnego z d**y ten przykład i tak jak kandydat na pilota mysliwca musi miec predyspozycje zdrowotne i psychiczne ponad przecietne , tak ktos do małzenstwa juz nie , slób mozesz wziac nawet z kaleką ! wiec kto pisze te bzdury !

Gość jhgfyg
powtarzam , dalczego ten koscioł usunoł 2 przykazanie !!

Gość gość
liczyłam na konstruktywną rozmowę z samodzielnie myślącymi a tu jak zwykle. Lepiej kopiować i wklejać niż samemu myśleć. Ot co, wniosek jest oczywisty

Gość Mirella87
łuskoskrzydła Mirella nie cytuj pięknych słów kleru,odpowiedz po prostu jako kobieta. Już odpowiedziałam,w pierwszym i drugim swoim poście.A potem zacytowałam nie słowa kleru lecz zwykłej osoby katoliczki która udzieliła odp na portalu mateusz na podobne pytanie. Na obrażania i obelgi odpowiadać nie będę -a teraz już naprawdę lecę. Seba,poczytaj więcej na str katolickich naprawdę Ci to polecam bo tu zginiesz w tym całym chłamie i bagnie.Powodzenia:)

Gość gość
kk zmienił dekalog pod własne potrzeby. Jak wiele innych rzeczy które wyprodukowal pod siebie. Czyściec itp itd

Gość gość
ja polecam fora protestanckie. Na katolickich zbyt wiele kłamstwa :)

Gość łuskoskrzydła
Mirellka nie nazywaj mnie ,,panią,,-mam nicka. Czy mężczyzna,który w moich oczach ma zadatki na dobrego męża,ojca musi jednocześnie dawać pewność,że seks z nim będzie mnie satysfakcjonował?

Gość sebawadhw
Jak ktoś kogoś kocha, to jakość seksu będzie nieistotna.

Gość sebawadhw
Ogólnie jeżeli para jest małżeństwem, to nie wolno używać antykoncepcji bo to jest grzech, ale jak kogoś nie stać na wychowanie kilkoro dzieci, to co ma zrobić.

Gość gość
jest rozkaz by miec stado dzieci nawet w biedzie glodzie ciasnocie

Gość łuskoskrzydła
Mirella myślę,że z twoją misją nic tu nie osiągniesz.kota w worku bym nie kupowała-myśląc właśnie o tym planowanym całym,długim i szczęśliwym życiu.

Gość sebawadhw
Mówi się, że antykoncepcja to egoizm i skupianie się na swojej przyjemności, ale jeżeli się nie ma pieniędzy i wydaje na świat dziecko, które będzie żyło w biedzie, to będzie ok ? Czasem mi się wydaje, że właśnie życie w biedzie jest ok. i jest chwalebne.

Gość łuskoskrzydła
Na rozmowy przedmałżeńskie zaproszono parę,która zachwała i reklamowała anrykoncepcję naturalną.na pytanie ile mają dziec***adła piątka.nic ująć nic dodać.

Gość łuskoskrzydła
Co to za seks i za przyjemność,kiedy moja ochota ma być uzależniona od tabeli z wykresem???

Gość gość
jak trzeba byc głupim zeby dać sobie od lat wciskać taką ciemnotę. ja p*****le czytam i się zastanawiam w jakiej czarnej d***e jesteśmy w tej naszej cudownej polsce.

Gość sebawadhw
Niby jesteśmy zacofani, ale jeżeli jest to prawda z tym piekłem, to nie będzie fajnie smażyć się tam przez wieczność.

Gość gość
wole miec z******te życie i smażyć sie w piekle niż przesiedzieć je całe w czarnej d***e i życ potem w 'niebie' w którym też je pewnie w ch*j nudno

Gość łuskoskrzydła
seba,lepiej już o nic nie pytaj.to pewnie też grzech.

Gość gość
'BOŻE' skąd się biorą tacy ludzie. :O :O :O

Gość gość
Dla mnie to zaden grzech. Sa jeszcze takie zjeby ktore tak owazaja. Zenada i mega ciemnogrod. Dla zaklamanego kosciola prawie wszystko jest grzechem.

Gość gość
k***a kocham bycie ateistą ! AMEN.

Gość sebawadhw
Lepiej przeczytaj co jest napisane w linku, to przestaniesz być ateistą.

Gość gość
przeczytałem :D niezły ubaw ;) dobre jaranie miał ten kto wysmarował takie p**********e coś