Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy wyjeżdżają za granicę pracować na taśmie czy przy miotle po co

Polecane posty

Gość Ze seszeli
Gość, ale domy w UE to też pierdołki. Skandynawia czy Anglia to nie luksusy. Może Niemieckie czy Polskie nowe domy są naprawdę ładne. Szczególnie, że są to fajne nowe domy dla zwykłych ludzi (może trochę zaradniejszych). Naprawdę PL idzie do przodu a EU powoli dziadzieje. Ile kredytów w Skandynawii? Głowa boli. A północ przecież eksportuje na potęgę (zwłaszcza Niemcy). A najlepszy będzie śmiech jak się potęga dolara się skończy, to skończy się era drogiego dolara i skończy się eksportowe eldorado Europy i świata (szczególnie Azja) do USA. A jak trzeba będzie bulić na obronę to tylko kryzys euro rozwali tą nieprzemyślaną walutę (bo bez unii fiskalnej, co daje "kombinować" Niemcom z eksportem). Wtedy pogadamy. A ja na razie widzę takie nastawienie: jak coś źle jest to UE bee, ale jak można się podczepić pod zachód europy to wtedy teksty w stylu "my Europa" (taka gadka szmatka w stylu Jackowa czy Ealingu). Nieprawda Europy już dawno nie ma. Nie ma od czasów podziału na północ południe, od czasu wyłuskiwania narodowych interesików (Schroeder). Jedynie co zostało po Europie do dawne arystokratyczno-feudalne praktyki (przecież demokrację przynieśli USA i UK po wojnach światowych na ten monarszy kontynent). Bo wszakże UE i KE to nie są demokratyczne instytucje, chociaż ją promują. Po prostu elita elit, która się takim Tuskom itd. podoba i tyle. Także ja się raczej nastawiam na gorsze. Czasy emigracji się kończą, bo w PL robi się dość powoli tak jak na zachodzie. Może przelicznik jest jeszcze jako taki, ale już ciężko odłożyć na dom w PL. Poza tym ceny jeszcze są niższe niż na zachodzie europy co robi swoje jeśli chodzi o życie tutaj.

Gość gość
Do babki ktora zasypia za kierownica prowadzac swoja kawiarnie... tym zdaniem odpowiedzialas na pytanie autora tematu :) niektorzy nie maja ochoty uzerac sie wiecznie z urzedami i pracowac tak jak wol roboczy czyli ty :) jada robia swoje dostaja pieniadze o nic sie nie martwiac taka jestes madra gloszac swoje teorie odnosnie wyksztalcenia i emigracji a jakie trzeba miec wyksztalcenie zeby otworzyc ledwie zipiaca kawiarnie ? Bo widocznie nie stac cie nawet na pracownika z urzedu ...co dopiero mowiac o dobrze platnej pracy uciebie wiec sie nie dziw ze ludzie wyjezdzaja przynajmniej nie dostaja swoich wyplat pod stolem jak w pl wiesz czym sie rozni praca na magazynie w pl z uk? Powiem ci ja akurat pracuje na zakladzie jako kwalifikowany pracownik zmienialem kuz miejsce pracy pare razy w uk wiec widze te roznice pl-uk po pierwsze sa to normy tutaj robie polowe z tego co musialem w pl w tej samej branzy a menager ze szczescis na rekach moglby mnie nosic druga sprawa to szacunek do pracownika w pl jest podejscie typu " na twoje miejsce jest 30 pracownikow jak mie chcesz to dowidzenia" ... ludzie tu narzekaja na uk niektorzy maja powody inni dla zabawy sa tez zmije typu polska to naj naj naj a uk najgorsze wydaje mi sie ze zwyczajnie martwia sie o swoje miejsce pracy na sortowniach smieci w uk debilow nie brakuje nie wierze ze komus kto nigdy nie byl w uk chcialoby sie pisac takie farmazony pod adresem tego kraju hehe

Gość gość
Pewnie po to zeby zarabiac tam wiecej niz np w garniturku w biurze w PL

Gość gość
I co z tego, ze niby więcej zarobisz jak życie na Zachodzie jest znacznie droższe

Gość llkkhhrrww
Oj ludzie ludzie, każdemu wiedzie się inaczej, nie każdy mieszka w Londynie zrozumcie to!! Ja mieszkam w Szkocji. z mężem i córką,teraz poszla do 1 klasy podstawowki (ma 5 lat). wynajmujemy mieszkanie, czynsz 675 funtów, council tax rachunki, internet itp to jest ok 280/mies. Mąż i ja pracujemy, mąż full time 40-45 godzin, ja part-time 16 godzin. i studiuję w college (mam pozyczkę studencką którą zamierzam spłacić). mamy na kino, restaurację, fitness, urlopy nie tylko do Polski. w tym roku była Portugalia w maju. jesienią planujemy 3dniowy wypad nad Loch Lomond (Szkocja). aha nie mamy auta, a wiem że auto sporo kosztuje. nie mamy kart kredytowych ani żadnych kredytów. NIE DOSTAJEMY housing benefitu. dodatku na dziecko (child tax credit) mamy ok 200 miesięcznie.

Gość gość
cojest niby drozsze ?bo jakos nie zauwazylem oprocz ubezpieczenia auta

Gość gość
Pokoje, domy, mieszkania, transport, usługi typu fryzjer, mechanik... No trzeba być chyba idi0ta, żeby nie zauważyć

Gość gość
ja mam podone koszty jak milamw pl no moz epare zl wiecej . ale.... i takw uk bardziej sie oplaca

Gość gość
Tak, oplaca sie :) Ha ha ha

Gość gość
Asia. Proste równanie. Sprzątałam w Polsce za 1070 zł na pełnym etacie. I jak myślisz co za to mogłam kupić? Dodam,że mam męza i dziecko. I na same jedzenie szło nam 1200 zł miesięcznie a jak chemia to i więcej(WARSZAWA). A w Anglii mam 1100 funtów miesięcznie i jak jesteś za granicą to wierz,jak mogę za to żyć. Do tego oczywiście pensja męża,która jest trochę większa. Mądry zrozumie,głąb nie.

Gość gość
bo j*****m dziadom wydaje sie ze zawojują swiat ! zarobią w chooooj kasy :D przyjadą do PL wypasionym audi :D i pochwalą się wszystkim dookoła :D cóż oni to te jebbbaannnee dziady nie zarobili :D a są kim ? ano nikim ,są zerami śmieciami debilami każdy ich wyśmiewa obcokrajowcy nie nawidzą ale co robi taki szmelc ? cieszy się i mysli jak wlezć w tyłek angolowi albo szkopowi żeby zyskać wiecej.....więcej !! dla kogo?? bo chyba nie dla siebie ...plebsy jooobane !

Gość gość
Wyjdź się przewietrz,bo zazdrością walisz :-P

Gość gość
przyjezdza takie cos do DE c***a potrafi nie ma nic ciągnie za sobą rodzine na kaucje go nie stać na mieszkanie tez nie zarobek ma mierny bo 1,300eu liczy na zasiłki kindergeld i dodatek miesykaniowy mimo tego zdycha jak pies ledwo daje rade na opłaty żona odchodzi zostaje sam palant tak wygląda życie przeciętnego polaka w DE także dajcie sobie spokój dziady ! i nie róbcie wstydu ! do chuuujjjjaaa w końcu

Gość gość
Wyjdź się przewietrz,bo zazdrością walisz jezyk.gif <<<<<<<<<<<< ty może przewietrz swoje luki w szarych komorach bo ci odrobinka kasy wypłukała to co miałaś wartościowego teraz jesteś nikim i już na zawsze pozostaniesz

Gość gość
ulubiona zajęcie polskich bezrobotnych - wejść na forum dla tych co wyjechali i wyzywać ich od "nikich"

Gość gość
zarobią w chooooj kasy smiech.gif przyjadą do PL wypasionym audi hahahha co Ty gościu :D jakie audi?? jezdże z DE do PL jadą ci niby hahah anglicy polscy :D bieda aż się ryygać chce i śmiać do spuku :D :D dziady jadą obładowani poduszkami kołdrami papierem toaletowym i nie wiem czym jeszcze :D jadą do Polski te niby bogacze z UK hahahhah w gófffnianych tanich autach najtańszych tak tanich ,że wstyd porównywać z tymi co jezdzą po naszych polskich drogach jak tak jadą przez niemcy to mi wstyd przyznac ze to polacy

Gość gość
ulubiona zajęcie polskich bezrobotnych - wejść na forum dla tych co wyjechali i wyzywać ich od "nikich bo jesteście nikim serio , mało który z Was jest wart czegokolwiek :)

Gość gość
za to w twoim mniemaniu ty jesteś najbardziej wartościowy ze wszystkich Polaków, tak? i od kiedy to wartość człowieka mierzy się tym gdzie mieszka?

Gość gość
Nie da się was czytać - Boże co za ludzie!? Każdy od czegoś zaczyna, jeden od zera a drugi ma jakiś oszczędności, pomysł, inwencję. Osobiście mieszkam w Belgii i na szczęście nie obracam się wśród polaków ani ciapakow, asfaltow i tym podobne! Polak polakowi zawsze służy uprzejmoscia, nic się nie zmieniło od dekady. Melisy może wam zaparzyc???

Gość gość
za to w twoim mniemaniu ty jesteś najbardziej wartościowy ze wszystkich Polaków, tak? i od kiedy to wartość człowieka mierzy się tym gdzie mieszka? >>>>>>>>>>>> ano mierzy się pachołku :) po tym poznać prawdziwego człowieka a nie ściere która sprzedaje się za pare centów :D

Gość gość
chyba ty!

Gość gośechhh
Ktoś mi bliski zna dobrze jezyk angielski i niestety zajwania w Anglii na taśmie po 12 h dziennie za marne pieniądze,które ledwo wystarczą na opłacenie wysokiego czynszu za mały pokoik i na byle jakei jedzenie.

Gość gość
@gosechhh i mieszka w Londynie ?

Gość gośechhh
gość dziś nie,nie mieszka w Londynie,tylko w niezbyt dużym mieście.

Gość gość
Ja nie wiem jak ludzie zyja pracując za 6.50-7f/h w takim Londynie !

Gość gość
ja nie wiem jak za takie pieniądze mogą żyć nawet poza Londynem?

Gość gość
Poza trochę łatwiej w stolicy to wręcz awykonalne

Gość gość
Ludzie nie przyjezdzajcie do Londynu bo nie ma pracy. Jest po 100 kandydatow na miejsce za prace za 6f.Takiej masy ludzi do juz dawno nie widzialem. Londyn sie skonczyl.

Gość gość
Przynajmniej jest mniej wrednych polskich mord