Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co powiedzieć?

Polecane posty

Gość gość

cześć, czeka mnie niedługo pierwsza wizyta u ginekologa ( mam 20 lat ), mam kilka obiekcji ale na większość z nich znalazłam już odpowiedniki na innych forach lub założonych wcześniej postach. jednak zastanawia mnie pewna kwestia: -słyszałam ze ginekolog na pierwszych wizyta pyta czy jest się po pierwszym stosunku seksualnym i czy jest się dziewicą. Co mam mu odpowiedzieć jeżeli nie uprawiałam seksu ale co do dziewiczej błony nie mam pewności ( bo podejrzewam ze o to mu chodzi pytając o dziewictwo) ? moja niepewność rodzi się z tego, że nie raz zabawiałam się z chłopakiem w inny sposób pomijając zwykły stosunek i zdaje sobie sprawę z tego, że tej błony mogę już nie mieć, choć pewności nie mam zupełnej jak tam z nią jest.

Gość gość
Myślę, że powinnaś wprost powiedzieć, że nigdy nie miałaś pełnego stosunku, ale co do błony dziewiczej nie jesteś pewna.

nie martw się, ginekolog spyta co jest powodem wizyty a nie czy jesteś dziewicą czy też nie. Błona dziewicza może zostać "naruszona" również przy używaniu tamponów, głowa do góry nie ma się czym przejmować