Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci zaczynają się masturbować od piątego roku życia

Polecane posty

Gość gość

Fizjologiczne objawy pobudzenia seksualnego występują u wszystkich dzieci już od bardzo wczesnego dzieciństwa! Owo pobudzenie może zdarzyć się przypadkowo, w reakcji na stymulację fizyczną, jak również podczas snu. Istnieją dowody, na to że nawet bardzo małe dzieci doznają fizycznego odczucia podniecenia seksualnego, emocjonalnie przyjemnego, a większość dzieci sama uczy się, jak stymulować takie doznania już w wieku przedszkolnym. W wieku pięciu, sześciu lat zdarzają się świadome, systematyczne masturbacje i są one niemal powszechnym zjawiskiem. Istnieją pewne teorie dotyczące tego, jak dzieci uczą się masturbacji. Niektórzy uważają, że ich źródłem są przypadkowe sytuacje – podczas gdy małe dziecko poznaje własne ciało, przez przypadek odkrywa, że podczas dotykania niektórych jego obszarów czuje się lepiej niż podczas dotykania innych miejsc ciała - są zatem zmotywowani do dotykania tych miejsc ponownie. Inni wiążą to odkrycie z pewnym dyskomfortem, w okolicy narządów płciowych, który to dyskomfort przyciąga uwagę dziecka - np. pieluszka. Tak naprawdę nie ma znaczenia, jaka jest przyczyna tego odkrycia, faktem jest, że gdy raz się zacznie, zachowanie takie utrwala się.

Gość gość
no

Gość gość
A od czego są rodzice? Dała im Bozia głowę? To niech z niej korzystają

Gość gość
a co niby rodzice mają z tym robic? to coś złego czy jak?

Gość gość
no wlasnie? Rodzice mają wmwiac dziecku, ze to jest złe gdy nie jest? Potem wyrastają frustraci z takich ludzi

Gość gość
jeśli dziecko sie masturbuje, to nie nalexy mówic nie wolno, tylko starac sie zainteresowac je czyms innym lub dac spokój. Ja pamietam, że miałam jakies 9 lat i odkryłam przyjemnosc na rowerze. Tak jakos mnie siodełko uciskało a byłam w jeansach i tak sie zaczeło. Jak miałam 11 lat, to masturbowałam sie regularnie :P

Gość gość
piszcie piszcie niech pedofile sie zlecą onaniśc***edofile

Gość gość
Jesli są niemal powszechnym zjawiskiem w wieku pięciu czy sześciu lat i sie utrwalają to jestem w szoku- bylem wyjątkiem!!!

Gość gość
nie sa powszechne , dziecko odkryje i zaraz zajmie się czym innym bo ma tyle do odkrycia że siusiak to tylko kropla w morzu ale tu bedą pisac idiotymzy że wszystkie zieci pol dnia to roia zamknac temat

Gość gość
masturbowałam się od wczesnego dzieciństwa. teraz mam spaczoną sexualność-z facetem nigdy nie dojdę :(