Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

colepsze chodakowska czy mel b a moze jeszcze cos innego

Polecane posty

Gość gość

witajcie Kobietki. dopiero od wczoraj postanowilam się zabrać za siebie. Mam 2 dzieci - corka 3 lata- po ciązy przez rok zrzucałam kilogramy . 2 miesiące temu urodzilam synka, zostalo mi 12 kg i wielki, sflaczały brzuch, uda z cellulitem i jakas taka galaretowata jestem.wczoraj zaczelam cwiczyc skalpel chodakowskiej ale w polowie wymiękłam, nie dałam rady i się poddałam. czy jej cwiczenia naprawdę dajątakie super rezultaty jak wszędzie piszą?? nie mogę mieć jakiejś restrykcyjnej diety, bo karmię piersią... gdzies czytalam ze mel b ma jakies fajne cwiczenia. co polecacie?? od czego mam zacząć?? zależy mi, żeby do lata wyglądać dobrze, a nie jak galareta :)

Gość gosc autorka
aa, ichcialam jeszcze dodac - mam w planie cwiczyc 5-7 razy w tygodniu po 30-60 minut, zaleznie na ile dzieci pozwolą

Gość gość
mozesz ciwczyc raz z jedna raz druga.

Gość gość
nie znam nikogo kto ćwiczy Chodakowską za to mel B robi moja koleżanka i wyglada swietnie- ma idealne nawet te rejony, które nigdy nie ulegały poprawie przy innych treningach. no i nie trzyma za bardzo diety

Ja z kolei znam kilka osób które ćwiczą z Ewką a Mel B lub cos innego dodają czasami na dokładkę i maja rewelacyjne efekty. Znam tez osoby (stąd z kafe) które ćwiczą duzo cięższe treningi i mają jeszcze lepsze efekty:) Obojetnie co wybierzesz, efekty bedą przy częstotliwości kilka razy w tygodniu.

Gość gość
Ja wolę ćwiczenia z ewką, bo jest sympatyczniejsza niż mel b , na płytach w trakcie treningu podnosi na duchu, zachęca do kolejnych powtórzeń. Zawsze z ciekawością oglądam jej fb, wrzuca tam nowe ćwiczenia, porady. z chodakowską ćwicze tylko 3 razy w tygodniu, pozostałe 3 to basen i niedziela wolna :) Efekty są bardzo dobre jak na 1,5 miesiąca

Gość gość
ćwiczenia ewy są ok, ale pamiętajcie, że źle wykonuje niektóre elementy: 1) plank ("pozycja pompki") - dźwiga biodra do góry, chociaż sama tłumaczy, że mają być "w jednej linii z ciałem" 2) lądowanie na pięty przy podskokach - absolutnie nie 3) wszystkie te wynalazki typu ćwiczenie na kanapie - do kosza. tylko na macie na podłodze

Gość gość
dla mnie ewa jest zbyt spokojna, taka jaakaś smutna a wręcz wyniosła. i to mi nie odpowiada, bo ćwiczenia wyglądaja fajnie, ale mnie musi prowadząca zachęcać. dużo bardziej wolę Mel albo Tiffany Rothe. są wesołe, pogodne.

Gość Elien30plus
Z Mel B nie próbowałam ale szczerze mówiąc jej ćwiczenia wydają mi się bardziej efektywne jeśli chodzi o spalanie tłuszczu niż Ewki. Chodakowska zupełnie mi nie leży, jak już ktoś wyżej napisał za spokojnie. Raz spróbowałam i padłam z nudów. Ja długo ćwiczyłam z Cindy Crawford i z Tamilee Webb. Ale też kombinowałam własne treningi. Ostatnio szukałam ćwiczeń z piłką i przypadkiem trafiłam na treningi Cathe Friedrish Mesocycle. To ćwiczenia typowo siłowe które się wykonuje 3 razy w tygodniu. Dopiero zaczęłam ale najbardziej lubię ćwiczenia siłowe więc jestem zaciekawiona tym programem. Jednak domyślam się że trochę umięśnione sylwetki tych pań mogą odstraszać inne panie dlatego nie są zbyt popularne. W dni pozostałe pewnie będę robić cardio i jakieś rozciąganie. enter Autorko poszukaj na necie, przypadkiem niedawno się natknęłam na ćwiczenia z dziećmi małymi i większymi. Przysiady, wykroki takie tam. Możesz poszukać jakie pomysły mają mamuśki na ćwiczenia tak żeby dziecko w tym też uczestniczyło i "nie przeszkadzało" (z dwójką może być większy problem). W tygodniu warto sobie zrobić dzień przerwy na "relaks".

Gość gość
ćwiczyłam kiecyś cindy crawford i było super, ale za dużo ćwiczen podrażnia mi rwę. teraz skalpel - 2 ćwiczenia omijam bo mi obciążają kolana, wyłączam głos bo nie mogę zdzierżyć pieprzenia chodakowskiej :) jak dotąd to 12 skalpeli za mną, 3 tygodnie (po 4 na tydzień, może jutro będzie 5), na wadze brak zmian, ale spodnie jakies luźniejsze...

Gość gość
Mi akurat skalpel kompletnie nie podszedł bo był po prostu za łatwy. Killer i turbo bardziej, ale po pewnym czasie mnie znudziły - ileż razy można robić w kółko to samo? W tym tygodniu zaczęłam insanity i już wiem że to jest to :) po treningach padam na pysk ale daję radę do końca. Polecam ale na pewno nie początkującym.