Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie pierwsze buty?

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie i napiszcie jakie powinny byc pierwsze buty, bo już zgłupiałam. Możecie też polecić jakieś konkretne firmy.

Gość gość
z miekka podeszwa

Gość gość
miekka podeszwa, twarda pieta. mnie lekarz polecal buty firmy gucio, no ale to jest wydatek ok. 170 zl no i w moim wypadku przez internet musialabym zamawiac. kupilam w smyku i bylam zadowolona.

Gość gość
Nike

Gość gość
Nie ma idealnej firmy. Mialam bartki i ze smyka i byly ok.ale trzeba obejrzeć buty na żywo bo z jednej firmy jeden model jest ok inny już nie. Dobry but ma sie zginac w 1/3 dlugosci podeszwy tak ja naturalnie stopa.

Gość gość
Przede wszystkim miękka podeszwa. Powinna się zginać w palcach (mniej więcej 1/3 długości buta). Szerokie noski. Dobrze, jeśli podeszwa na pięcie jest taka zaokrąglona, dziecku łatwiej się obracać, zmieniac kierunki (nie wiem, jak to nazwać). But nie powinien w żadnym wypadku ograniczać miejsca, w którym noga się zgina- czyli miejsce z przodu między stopą, a łydką.. okolice kostki, ale z przodu (czyli nie może być sztywny, jak np. rolka czy łyżwa). _/ I najważniejsze: trzeba buty mierzyć!!!! _ My długo rozglądaliśmy się za butami dla dziecka. Problem był, bo dziecko miało krótką stopę, ale szeroką i najgorsze, z wysokim podpiciem. Jeszcze zanim dziecko zaczęło samodzielnie chodzić wchodziliśmy do sklepów, mierzyliśmy, oglądaliśmy. I był problem, bo prawie nic nie pasowało. W końcu się udało kupić buty odpowiednie na sezon styczeń-kwiecień.(kupiliśmy jak dziecko samo zaczęło chodzić). Do okolic kostki, nieocieplane. Spełniały wszystkie cechy dobrego, wygodnego buta. My akurat mamy buty z Elefantena (deichman)..i jesteśmy bardzo zadowoleni. Dziecko szybko opanowało sztukę chodzenia w tych butach. Są wygodne, zginają się tam, gdzie powinny itp. Pewnie na koniec kwietnia, początek maja trzeba będzie kupić kolejne. Myślę, że to będzie pierwsza marka, której buty będziemy mierzyć. Buty są drogie, ale bardzo dobre. Szkoda tylko, że w polskich Deichamanach wybór modeli nei jest duży.

Gość gość
Elefanten to tez nie jest to co kiedys bylo, niestety. Deichmann kupil ta marke i zrobil z tego... kupe :)

Gość gość
Firma Gucio. Dwoje dzieci mojej siostry od tych zaczynało i są świetne. Zamawia się przez internet. ja podejrzewam jeszcze 2-3 tygodnie i też będę zamawiać pierwsze dla mojego synka:)

Gość babydolll
Polecam Korneckiego. Kupuję od kilku sezonów i jestem bardzo zadowolona ;)