Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DNI NIEPLODNE Prosze o rade

Polecane posty

Gość gość

Witam Panie :) Ja z pytaniem ponieważ zawsze miałam problem z prowadzeniem kalendarzyka , ale od pewnego momentu staram sie gdyz mysle o dzieciatku . Powiedzcie mi czy jeżeli mam pokazane dni nieplodne to nie ma opcji na zajscie w ciaze ? jak mowią same za siebie "DNI NIEPLODNE" ale to roznie bywa rozne sa przypadki dlatego czy ktos moze miał taki przypadek ze kalendarzyk pokazywal zle ? :) prosze o rade , dziekuje z gory pozdrawiam.

Gość gość
ale jaki kalendarzyk Ci te dni pokazuje?

Gość gość
mam taki kalendarzyk wzielam od lekarza , na telefonie i na internecie tez patrzylam . poczatek miesiaczki cykl i pokazuje kiedy owulacja kiedy plodne a kiedy nieplodne dni :)

Gość gość
No właśnie? Bo mi na takie dni pokazuje na przykład śluz z pochwy, a raczej jego brak, ale żeby kalendarzyk? :P

Gość gość
znaczy wiesz prowadze takie lekarz zalecil , mowie nigdy wczesniej nie prowadziłam dlatego nie jestem obeznana kiedy te dni plodne sie pojawiaja a kiedy nie wczesniej nie zwracalam zbytnio na to uwagi :)

Gość gość
dziewczyno dni płodne i niepłodne a sie obserwuje, a nie sprawdza w kalendarzyku

Gość gość
ale nie takie bylo moje pytanie , kochana lekarz mi tak zalecil nie zwracalam na to wczesniej uwagi na dni plodne czy tez nie poniewaz stosowalam antykoncepcje :) ale dzieki za odpowiedz , pozdrawiam . Jakby ktos jeszcze mogł doradzic i odpowiedziec na moje pytanie to z gory dziekuje :)

Gość gość
kolezanka z 20:13 napisala wlasciwie i to byla odpowiedz na twoje pytanie. poniewaz dni plodne i nieplodne sie obserwuje a nie wylicza to jest mozliwosc ze masz dni plodne kiedy kalendarz pokazuje inaczej a to z prostego powodu: kazdy cykl jest inny i w jednym owulacje mozesz miec 16 dc by w kolejnym miec juz 10 dc (i ten kolejny bedzie krotszy, jesli nie dojdzie do ciazy, bo miesiaczka jest nastepstwem owulacji i wystepuje 12-14 dni po niej, nigdy odwrotnie)

Gość gość
to nie używaj kalendarzyka a obserwuj śluz lub używaj testów owulacyjnych to już pewniejsze,chociaż testy różnie wychodzą,u mnie ostatnio był prawie pozytywny a zaszłam ;) do ostatniej wypowiedzi,fazy lutealne mają 9-16 a nie 12-14 na ogół owulacja pojawia się w dniu szczytu śluzu i nie oznacza to że to dzień w którym jest go najwięcej a oznacza to ostatni dzień śluzu płodnego,u mnie ta teoria się sprawdza bo mam ostatni dzień płodnego śluzu,potem skok i śluz niepłodny się pojawia jeśli lekarz proponuje jakiś kalendarzyk do wyznaczania dni płodnych to go zmień bo ma przestarzałe metody hehe

Gość gość
podalam dlugosc statystyczna a jesli juz sie czepiac to nie 9-16 a 12-16 to prawidlowa dlugosc, ponizej 12 przeprowadza sie diagnostyke pod katem niedomogi

Gość gość
Jak rozppznac sluz plodny od nieplodnego?

Gość gość
stop! ta dyskusja zrobiła się obrzydliwa. a ty autorko po prostu kup tester wszystkie inne metody obserwacyjne są niepewne i niewygodne a poza tym szkoda twoich nerwów.

Gość gość
To dzial dot ciazy i porodu a nie estetyki, natomiast metody naturalne stosowane sa od lat, zadne stop, dziewczyna prosi o rade a jak Tobie nie odpowiada to nie czytaj . Sluz plodny ma takie cechy: wodnisty, przejrzysty, rozciagliwy, sliski. Wystarczy jedna z tych cech by stwierdzic, ze oto wlasnie wchodzisz w czas najwyzszej plodnosci ;) Wystarczy wspolzyc w tym czasie kiedy sluz wystepuje. mozna codziennie, mozna co dwa dni. Wcale nie trzeba celowac w owulacje, plemniki w takim sluzie moga poczekac na jajeczko nawet 2-3 dni. To bardzo skuteczna metoda, stosowana i sprawdzona na przestrzeni kilkudziesieciu lat ;)

Gość Lilliana
dodałabym dla uczciwości że można zajść w ciążę współżyjąc na kilka dni PRZED tym jak pojawią się widoczne oznaki owulacji, więc zawczasu nie ma żadnej gwarancji że np. się owulacja nie pośpieszy, bo sperma długo żyje. mało kto o tym mówi, a szkoda. ale jak chcesz...

Gość gość
Tak, slusznie dodane :) Stad tez powod dla ktorego nie warto wierzyc sztywnym zalozeniom kalendarza. Kalendarz to nawet nie metoda, to ruletka. Metoda moze byc w tym momencie jedynie obserwacja, czy regularne korzystanie z testow owulacyjnych.

Gość Lilliana
aha, ale ty chcesz zajść w ciążę. no to inna sprawa, teraz doczytałam. ale w sumie jak regularnie uprawiasz sex to chyba nie ma problemu, chyba że chcesz męża wrobić, bo nie rozumiem trochę po co jakoś celować.

Gość gość
nie wspolzyje sie codziennie, ani nawet co 2 dzien - plemniki tez musza byc sprawne ;) po to jest celowanie, by po okresie krotkiej wstrzemiezliwosci chlopaki mogly dac z siebie wszystko wtedy gdy trzeba ;)

Gość Lilliana
"nie wspolzyje sie codziennie, ani nawet co 2 dzien" - wtf ??? może ty, współczuję, bo ja 2x dziennie. żal mi ludzi w takich związkach że facet ma ochotę na kobietę rzadziej niż co 2 dni - masakra. bo co jak co ale jak faceta kobieta podnieca to on chcia ciągle...

Gość gość
chyba jej chodzilo tylko o to ze zeby zajsc w ciaze najlepiej jest co dwa dni. ja bym tak jednak nie umiala. mam dwoje dzieci bez szczególnego planowania co do dnia, bo prostu spontan po pare razy w nocy, prawie codziennie

Gość gość
"nie wspolzyje sie codziennie, ani nawet co 2 dzien" nie ma zadnych badan potwierdzajacych ze wspolzycie codzienne zle wplywa na sprawnosc i ogolna jakosc nasienia, to kiedys sie takie bzdury powielalo, teraz wiadomo ze nie wazne c codznnie czy raz na dwa c raz na t dni, wazne, zeby trafc w sluz plodny i zadne celowanie nie ma sensu bo owulacja u luiz jes ukrya, moze byc do 3 dni przed i do 2 dni po szczycie sluzu.