Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak już pomysłów

co jadły dzisiaj wasze dzieci 2 i 3 letnie na śniadanie i kolację

Polecane posty

Gość brak już pomysłów

I i II śniadanie ? i kolację ? Jakoś mi się przyjęło że córce 2 i 7 miesięcznej prawie codziennie (4-5 razy w tygodniu) gotuję na kolację kaszę maną lub płatki ryżowe i do tego zawsze musi być owoc.

Gość gość
I śniadanie płatki z mlekiem II sniadanie kawałek chlebka z serkiem topionym i mały jogurt kolacja kawałek chleba z masłem gruba parówka ketchup i maly jogurt

Gość mamadwóchdziewczynek
moja córka rano jadła płatki mieszane z mlekiem /coś w stylu musli własnej kompozycji/, wieczorem kanapkę na ciepło

Gość brak już pomysłów
a co jeszcze dajecie im na śniadania i kolację ?

Gość brak już pomysłów
nie tylko dzisiaj :)

Gość gość
jajecznica, jajko gotowane, sadzone, różnego rodzaju kanapki z serkiem, szynką, pasztetem, płatki właśnie, naleśniki, lane kluseczki z cynamonem.

Gość gość
1. 2x wafel ryżowy z masłem orzechowym Sante i powidłami sliwkowymi 2. ziemniaki posypane pieczarkami z cebulka do tego jajko sadzone, ogorek kiszony 3. koktajl z maslanki banana i wisni

Gość gość
Na kolacje nie powinno sie jadac owoców ! Przeciez one fermentuja w jelitach.. Twaróg, tosty z serem, parowki, tosty francuskie, kanapki , tosty z dzemem itp.

Gość gość
Na sniadanie kromke weki i jajko na twardo, potem kawalek sernika z brzoskwiniami; na obiad mielonego; ok 16 5 pierogow z borowkami i smietana; ok 18 troche warzyw na patelnie i jeszcze mu dam na spiochu kasze z mlekiem - strasznie zwariowane to jedzenie dzis ale syn jest niejadkiem i pod opieka taty tak byle jak jada

Gość gość
Ja cie! Owoce ble, ale parówki z kapcia to polecasz :D

Gość brak już pomysłów
pierwsze słyszę że nie powinno się dwać owoców na kolację.

Gość gość
ludzie co wy macie do tych parówek? są lepsze (97% mięsa) niż nie jedna szynka którą się zażeracie,

Gość mama 4 latka
bułka z serem, danio, parówki :) kakao, nic innego nie chce

Gość brak już pomysłów
9.03.14 masz rację.

Gość gość
Moja ma 1.5 roku. Na sniadanie zjadla tosta z serem (rolada ustrzycka) schabem wlasnej roboty, cebula papryka i kielkami. Na 2 sniadanie maly jogurt naturalny z miodem. A na kolacje placki z jablkami.

Gość gość
Z tymi owocami ma racje:P ale przetwory juz mozna,np.dzem.

Gość brak już pomysłów
serio z tymi owocami ma rację ? :) nieee noooo nie żartujcie ze mnie

Gość mamaa córeczkii
1 śniadanie: kanapka zbożowa + płatki z mlekiem, jabłko 2 śniadanie: parówka(sokolik) z ketchupem i kromką chlebka z masłem Obiad: Warzywa z ryżem i mięsem drobiowym Kolacja: Dwie połówki bułki z masłem i dżemem truskawkowym Przed samym snem: Kasza manna na mleku

Gość gość
14 miesięcy: Śniadanie: chleb razowy z masłem, żółtym serem i czerwoną papryką + kubek mleka Kolacja: kaszka bobovita bez cukru z dodatkiem 6 łyżeczek płatków owsianych błyskawicznych + trochę herbaty jabłkowej _ U nas na śniadanie zawsze kromka razowego chleba. Do tego wędlina, żółty ser, twarożek lub gładki biały serek typu almette, pasta jajeczna. I najczęściej jakieś warzywa: ogórek, ogórek kiszony, pomidor, czerwona papryka, odrobina sałaty lodowej, czasem do twarożku dorzucam rzodkiewkę czy szczypiorek, a do wędliny daję keczup albo jajko. _Jako napój: mleko lub herbata hipp w torebkach, albo jakaś owocowa. _ Na kolację zawsze tak jak wyżej: kaszka bez cukru (różne smaki) z dodatkiem płatków owsianych. Jeśli zbytnio podgrzeję, to dodaję 1-2 łyżeczki jogurtu naturalnego lub soku dla dzieci, jeśli mam otwarty. _ Jestem zdziwiona, że tak małym dzieciom dajecie pieczarki, grzyby.. takie słodkie świństwa jak danio itp. Z tego, co gdzieś czytałam przed snem nie powinno się jeść owoców-dotyczy to każdego człowieka, nie tylko dziecka.

mówisz ze danio slodkie świnstwo a sprawdzilas skład almette? ile to tłuszczu ma i dodadkowych substancji wspomagających smak? czytaj wszystkie etykiety a nie te wybrane.

Gość gość
Z nabiału bez dodatków są tylko serki homogenizowane (choć czytałam, ze sam proces homogenizacji jest niezdrowy) oraz serki wiejskie. Inne maja cała listę E i innych świństw. Nie mówiąc o serku topionym, bo to sama chemia. Zamiast kaszy manny, która jest bezwartościowa można spróbować dziecku podać kaszę jaglana - jest dużo zdrowsza. Dla mnie troche jest bez smaku, ale po dodaniu suszonych owoców, dżemu czy owoców jest do zjedzenia.

Gość gość
no bez przesady, że manna jest bezwartościowa... ma po prostu mniej wartości niż inne kasze i jest glutenowa. Owszem serki homogenizowane nie są zdrowe, przez proces homogenizacji, sprzyjają otłuszczeniu tętnic, żył i narządów wewnętrznych co prowadzi do miażdżycy.

Gość gość
Owszem, jest bezwartościowa, bo robi się ją z oczyszczonej pszenicy. Nie mówię, ze jest niezdrowa, bo nie jest, ale nie ma żadnych wartości.

Gość gość
Oczywiscie ze wartosci ma. Nie przesadzaj. Ale jest na pewno lekkostrawna dzieki temu. A tak maly organizm nie musi byc przeladowany tylko pelnoziarbistymi produktami,bo jego jelita jeszcze nie sa w stanie tego wszystkiego przetrawic. A owoce rzeczywiscie fermentuja w jelitach,dlatego nalezy unikac jedzenia ich na wieczor. Parowka z duza iloscia miesa tez cudem nie jest,bo nikt z was nie mysli jakiej jakosci to mieso jest. Co nie znaczy ze sama nie dam bo jak moje dziecko czasami nic nie chce jesc to nawet zjedzona przez niego parowka mnie cieszy.

Gość gość
SKŁAD serka almette o smaku śmietankowym (gdzie jest to E?) 1) ser twarogowy 2) białka mleka 3) woda 4) odtłuszczone mleko w proszku 5) sól 6) regulator kwasowości: kwas cytrynowy