Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama Domina

Jak mam wprowadzic gluten

Polecane posty

Chcialabym sie dowiedziec jak wprowadzic gluten dodam ze karmie piersia myslalam nad grysikiem ale na jakim mleku mam go ugotowac na swoim??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kup mleczna kaszke manna z bobovity. 2.5-3 lyzeczki rozrob w 100 ml wody i podawaj ją najpierw dawałam po 30 ml po dwoch dniach po 40 potem 60 i teraz normalnie daje 100 z tym że robię taka gesta kaszke z 4-5 lyzeczek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Polecam artykuł http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79410,4478441.html tu jest wszystko wyjaśnione. Wystarczy zwykła masza manna ugotowana na wodzie nawet nie musi być dla dzieci. Trzeba na początek dawać po pół łyżeczki potem po kilu tygodniach czy paru miesiącach można po łyżeczce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
trzeba skopiować linka i usunąć spację wtedy się wyświetli lub po prostu wpisać w google "czy ono może zboże" i pierwszy link od góry to ten artykuł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kaszy manny nie można jadać w starszym wieku, a co dopiero niemowlęta?! NIGDY nie jadamy kaszy manny /mleku..ani dzieci, ani dorośli. Na wodzie to jeszcze, jeszcze...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ty to myślisz że dawnej nasi rodzice co nam podawali bo na bank nie bawili się z nami jak my z naszymi dziećmi. Dostało się kiedyś pietke albo skórę od chleba i ot całą ekspozycją na gluten była

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dokładnie, ja podałam córce skórkę od chleba do gryzienia i memlania. Możesz też dać makaron.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Po łyżeczce codziennie dokładałam do swojego odciągniętego mleka kaszki pszenno-ryżowej lub pszenno-kukurydzianej. Synek chętnie taką mieszankę wypijał, niestety zaczęły się problemy z brzuszkiem. Śluz w kupce i wzdęcia, pediatra powiedział że to uczulenie na gluten i polecił nam latopic. Przestałam dosypywać kaszkę do mleka, przez trzy miesiące podawałam codziennie probiotyk. Po tym okresie spróbowałam jeszcze raz i tym razem wszystko było w porządku, po kaszce podawałam skórki chleba do obgryzania/mamlania, potem bułeczkę i problemu nie było.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja gotowałam pół łyżeczki kaszy manny na 100g wody przez 5 minut i dodawałam z tego po 1,2,3itd. łyżeczki do mojego mleka/ew. obiadku (np. marchewki), tak by dziecko się przyzwyczaiło. Warto przy tym obserwować dziecko. Wiadomo, że tylko część dzieci reaguje na gluten, ale akurat moje dziecko nie miało alergii. Miało za to na żółtko :( Jak masz wątpliwości, warto przedtem spytać pediatry. Kiedyś rzeczywiście tak było, że nie robiło się ekspozycji, ale to twoje dziecko i ty decydujesz. Ja wolę stopniowo przyzwyczajać dziecko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×