Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggość

Nie moi goscie a zwala nam sie na glowe

Polecane posty

Gość 13gosc
Masz racje, tez tak mysle.

Gość gość
Autorko rozumiem Twój żal i masz rację, ale wystarczyłaby rozmowa Twego męża z babcią, kilka razy tupnąłby nogą i po sprawie. Po prostu dajecie wejść sobie na głowę.

Gość gggość
Macie racje. Przeciez my tez placimy za swoje bytowanie tu. Daczego mamy tylko placic ? Mamy prawo mieszkac i czuc sie w miare swobodnie. Potrzba nam wiecej asertywnosci... No wlasnie... I tu jest problem... Nie wiem, dlaczego tak sie blokujemy...

Gość gość
Autorko ja tez nie jestem asertywną osobą, dlatego teściowa równo po mnie jeździła (nigdy nie mieszkaliśmy razem, ale czesto nas odwiedzała). W końcu zaczelam byc chamska, wredna i mowilam jej to co myslalam. Teraz jestem jej ulubiona synową :D. Musicie się z mężem przełamać. Tylko Wy możecie zadbać o Wasz komfort.

Gość 13gosc
Nie musicie sie od razu klocic, ale grzecznie powiedzcie tesciowej a najlepiej babci ze nie moze spraszac gosci nie uzgodniwszy tego najpierw z Wami, Ze macie swoje sprawy, swoje plany, male dziecko i tak z nienacka po prostu nie moze byc, bo mozesz akurat nie miec dla nich poscieli itp. Wszyscy wiemy ze nawet najmniej uciazliwy gosc to jednak gosc, obca osoba i rozwala wszystko w codziennym zyciu. Jak sie babcia obrazi to jej problem. I jeszcze cos, napisalas ze maz po akcji z telewizorem zmienil zamek w waszych drzwiach wiec jesli zwala sie goscie a Wy bedziecie chcieli w tym czasie gdzies wyjechac to zamykacie pokoj i po sprawie. Chyba ze babci daliscie kucz zapasowy.

Gość gggość
Nie! Nie dalismy jej klucza i nie damy;) To juz by byla naprawde glupota z naszej strony. Dziekuje Wam i za "normalne", nie uwlaczajace opinie. Przed nami sporo nauki o asertywnosci, ale inaczej nie da sie zalatwic naszych spraw. Nieraz trzeba tupnac noga...

Gość 13gosc
Goscie juz przyjechali?

Gość gość
:P :) :D fajny serial się z tego zrobił