Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hormony Tsh, ft4, ft3 w ciąży,pomocy

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś może mi pomóc? Jestem w 20tc. Powtórzyłam dzisiaj badania TSH, Ft3 i Ft4. w 8 tygodniu miałam robione samo tsh i było ok. teraz powtórzyłam, bo się naczytałam za dużo.. TSH -2,26 ulu/ml Ft4 - 0,72 ng/dl (0,82-1,53) czyli ponizej normy Ft3 - 2,30 pg/ml (2,60-5,40) tez poniżej normy.. martwie się, mój gin ma wyłączony telefon, a wizyta za 2 tygodnie.. czy to coś złego?

Gość goscan
nie

Gość gość
możesz rozwinać, jeżeli znasz się na tych hormonach? dlaczego ft3 i ft4 jest tak niskie przy prawidlowym Tsh? byłabym wdzieczna

Gość gość
nikt nie pomoze?

Gość gość
Hormony tarczycy w ciazy sie zmieniaja ale tsh masz lekko podwyzszone mimo ze w normie. Powtorz badania za tydzien jesli bedzie dalej nie tak to do endokrynologa. Ja mialam w ciazy tsh ok 0,5 a normalnie mam ok 1.

Gość gość
Tsh przed ciaza tez mialam 2,1 w 8 tygodniu 2,24 w 20 2,26 czyli na tej samej granicy. ponoc ze tsh w ciazy jest do 2,5 norma. moj lekarz widzial wyniki z 8tygodnia i powiedzial, ze sa ok. tylko czemu przy takim wyniku tsh ft3 i ft4 sa niske? bardzo sie boje, ze z moim dzieckiem moze byc cos nie tak :( wizyte u ednokrynologa mam w poniedzialek. chyba zwariuje!