Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikaraaa

pozytywny test, gin nie wykrył ciąży chociaż to 4 tydzien

Polecane posty

Gość gość
test wyszedł pozytywnie, bierz kwas foliowy i idz do niej za 2 tygodnie. Nic na to nie poradzisz

Gość Zooooofia
Ja mam 20 lat jestem młodsza od ciebiev

Gość motylekkkkkkkkk
bo wtedy praktycznie nic nie ma jeszcze bo moze okres ci sie spozniac!

Gość panikaraaa
motyleeekkk kiedy?

Gość gość
4 tydzień to jeszcze bardzo wcześnie, lekarz może jeszcze niczego nie zobaczyć. Jeżeli test wyszedł pozytywny, to jesteś w ciąży, problemem może być jej utrzymanie. Nie rozumiem, po co brałaś tę tabletkę. Sama piszesz, że to nie jest tabletka wczesnoporonna, tylko nie dopuszcza do zagnieżdżenia zarodka i bierze ja się do 72 po stosunku, a u ciebie jest już dużo później. nawet jeżeli nie jesteś w ciąży, to istnieje duże prawdopodobieństwo rozregulowanie układu hormonalnego i troche czasu potrwa nim się ustabilizuje.

Gość gość
Ja też nie widzę sensu brania tabletki w tej sytuacji. do wywołania okresu służą inne leki.

Gość Zooooofia
Na podtrzymanie ciazy bierze sie np .duphaston

Gość panikaraaa
to było pod impulsem, skoro nie widziała zarodka postanowiłam zadziałać, w sumie chyba nic to nie zmieniło czy wziełam czy nie wziełam...

Gość gość
skoro endometrium jest grube, a test pozytywny, to w ciązy jesteś, na takim etapie zarodka może lekarz nie widzieć, bo na to jest czas nawet do 7 tc, biorąc tabletkę zrobiłaś głupotę, a stosunek przerywany nie jest żadną metoda antykoncepcji

Gość panikaraaa
czemu głupote?

Gość gość
chociażby dlatego, że jeżeli test wyszedł pozytywny, to do zagnieżdżenia już dawno DOSZŁO D

Gość panikaraaa
skoro nie szkodzi?

Gość Zooooofia
Ja mówię ze mi w 5 tyg nie był nic widać na usg teśt nawet nie wychodził lekarka powiedziała ze ie jestem w ciazy dała mi lek na wywołanie miesiaczki receptę żebym to wzięła a ja postanowiłam nie brać tego tylko poczekać za 4 dni poszłam na beta hcg i było 160 i lincz nie wskazywało na to ze jestem w ciazy uważaj na siebie panikara ..

Gość panikaraaa
to tylko kase straciłam i tyle, dziecku nic ta tabletka nie zrobi....

Gość gość
a skąd wiesz, że nie zaszkodzi, piszesz i robisz takie głupoty, jak 14- latka, zastanów się troche dziewczyno, bo ciekawe co zrobisz, jak nie daj Boże urodzi sz ch chore dziecko

Gość Zooooofia
Aaa i kup sobie femibion natal 1 nawet jak nie jestes w ciazy to nie zaszkodzi

Gość Zooooofia
Wiem gościu co tu piszesz daj spokój tej dziewczynie trudno . Teraz musi sie skupić na sobie a nie słyszeć jakiś takich bzdur to prawda ze złe ze wzięła ta tabletkę ale trudno juz tego nie zmienimy teraz ważne żeby juz takich rzeczy nie robi.a . Cieszymy sie ze nie należy do osób które chcą aborcji

Gość panikaraaa
jak wyjdzie dzidzia, bede kochać... dbać... tera zjest mi poprostu bardzo cieżka :(

Gość gość
A czemu się nie zabezpieczałaś?

Gość panikaraaa
Zoofia pomoże na co?

Gość gość
Zoofio to jest FORUM, więc KAŻDY MA PRAWO wyrazić swoje zdanie

Gość Zooooofia
Ale co pomoże ?

Gość panikaraaa
mąż zapewniał mnie, ze stosunek przerywany jest tez forma zabezpieczenia, miałam wobec tego obiekcje ale widac miałam racje... w rodzinie naszej 3 pary tak żyły pare lat i bylo ok

Gość gość
No witaminy i przede wszystkim kwas foliowy sa w ciąży bardzo potrzebne. Szczególnie na samym początku.

Gość panikaraaa
te tabletki o których piszesz...

Gość Zooooofia
Wiem ale mówię o kimś ze zrobił coś głupiego to tylko dla ciebie moze sie tak wydawać . Każdy co coś robi wydaje sie mu ze jest mordę dopiero potem wychodzi czy dobrze zrobił . Poprostu wyraziłas swoje zdanie i natym zaprzestajmy

Gość gość
Przerywany to NIE JEST ZABEZPIECZENIE!! Nie ma co patrzeć na to że komuś tam nie wpadło się bo inni wpadali. I najwyraźniej ty jesteś tego przykładem. A kiedy miałaś ost. okres? I jak długie masz cykle?

Gość Zooooofia
Jeśli jestes w ciazy to pomoże w rozwoju zarodka codziennie sie bierze po jednej tabletce ... A jeśli nie jestes to tylko kwas foliowy z multiwitamina nie zaszkodzi

Gość gość
Zofio, z łaski swojej, przestań pouczać mnie, bo jak juz napisałam, kazdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii, jak ci sie moje zdanie na ten temat nie podoba, to nie czytaj, bo nie musisz tego robić, a Autorka zrobiła głupote i ja , w przeciwieństwie do Ciebie, nie boje się nazywać rzeczy po imieniu i nie będę jej głaskała po głowie, więc daruj sobie komentarze w moim kierunku

Gość Zooooofia
I tadzilabym ci sie wstrzymać z tabletkami na wywołanie okresu tak naprawdę jeśli nawet ci sie tak spóźnia to jak dłużej go nie dostaniesz to nie umrzesz od tego