Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikaraaa

pozytywny test, gin nie wykrył ciąży chociaż to 4 tydzien

Polecane posty

Gość Zooooofia
Tak czy inaczej takie niemile rzeczy w niczym juz nie pomogą bo aktorka tematu drugi raz takiego błędu nie popełni a tez nie wydaje mi sie ze jest to dla niej przyjemne jak ttos ja krytykuje . TEMAT UWAŻAM ZE ZAKOŃCZONY Z GOŚCIEM .

Gość panikaraaa
Ta tabletka nie zaszkodzi dziecku drogi gościu, nie jest tabletką wczesnoporonną.. teraz juz wiem napewno, że stosunek przerywany to nie antykoncepcja, chociaż wiekszośc tabletek antykoncepcyjnych są wczesnoporonhymi. mogłam się nie sugerowac, no trudno. okres miałam 10-11.02 a cykle mam 30-31 dniowe czasem z opuźnieniem, o ile doszło do zapłodnienia to by chyba wykazało na pierwszym tescie który robiłam tydzien po dacie miesiaczki a tam byl negatyw, na kolejnym byla bardzo słaba kreska... gin powiedział że testy klamia.

Gość Zooooofia
A jaka ci ta druga kreska wychodzi na tym teście delikatna mocna średnia?

Gość panikaraaa
wyszła bardzo delikatna, dziś po 5 dniach wyszła podobna choć chyba troche mocniejsza ale to po czasie... chyba zaakceptuje fakt o ciąży.. wiem tez ze poziom hormonow moze sie utrzymywac a potem spadnie

Gość gość
od kiedy tabletki antykoncepcyjne są tabletkami wczesnoporonnymi skąd Ty masz takie rewelacyjne informacje?

Gość Zooooofia
Najlepiej czekać i nic nie robić . Jak dziecko ma przetrwać to przetrwa jak nie to dojdzie lub doszło do poronienia . Tak czy inaczej nic nie rób możesz za 2-2,5 tyg jak nie dostaniesz okresu iść do ginekologa wtedy juz powinnaswiedziec czy jestes czy nie .

Gość gość
Tabletki antykoncepcyjne są wczesnoporonne? Co ty piszesz. Tabletki anty blokują owulację więc o jakim działaniu poronnym mowa? Co do negatywnego testu to jest proste wyjaśnienie -cykl się rozregulował i owulacja się opóźniła więc test po tygodniu spóźnienia nic nie wykazał(małe stężenie hcg) a kolejny już pokazał drugą kreskę. Idź zrób betę i tyle.Moim zdaniem to ciąża.

Gość panikaraaa
Od ginekologa, z przedewszytskim z ulotki

Gość gość
daj mi namiary na tego ginekologa, i podaj nazwę tabletek, na których ulotce jest taka informacja

Gość gość
Z ulotki jakich tabletek anty? Ten twój ginekolog to coraz lepsze informacje podaje. Jeśli anty działałyby wczesnoporonnie to jaki byłby sens brania ich cały cykl skoro wystarczyłoby je brać po owulacji?

Gość Zooooofia
Lub bete zrób tak 2 razy i zobaczysz czy wzrasta

Gość gość
Już wcześniej o tej becie 2 razy w odstępie 48 godz. pisałam.

Gość panikaraaa
ide do Gina w przyszłym tygodniu zobaczymy co powie, zrobi usg i może bete...

Gość gość
betę robisz sobie sama w lab. -ginekolog ci jej nie zrobi bo nie ma jak. Na usg nie ma sensu lecieć zbyt szybko.

Gość panikaraaa
to moze pojde na ta bete w przyszłym tyg i wyjdzie wszytsko jak na tacy, zaczen łykac kwas foliowy i bdac o siebie bardziej niz dotychczas

Gość panikaraaa
byłam pewna że to okres sie poprostu spoznia bo pracuje 5/7 po 8h + studia w weekendy +dom nie mowiac o innych zajeciach, zajechana strasznie, +alergia itp. leki i sie zastanawiam jak... jestem zdrowa i to chyba wystarczy..

Gość motylekkkkkkkkk
w 4tym tyg chcialas miec juz zarodek????

Gość motylekkkkkkkkk
ja bylam na 1 wizycie w 5 tyg bylo cialko zolte

Gość panikaraaa
nie zarodek ale lekarka mowila, że na tym etapie już widac plamke... a resze to pozniej wiadomo

Gość gość
Autorko jesteś tępa. Tabletka 72 po miała wywołać okres :D? W czwartym tygodniu widać zarodek :)? Owszem, może byc widoczny, ale nie zawsze. Poza tym Twoje błędy ortograficzne powalają mnie na kolana. Mam nadzieję l, że Twoje dziecię nie odziedziczy inteligencji po mamusi.

Gość panikaraaa
Ona powiedziała, że nic nie ma i nic nie wskazuje, nawet zmiany w macicy...

Gość panikaraaa
piszę szybko to dlatego. kończe studia inżynierskie arch. to raczej głupia jestem napewno skoro Pani tak mówi

Gość gość
Gdyby w Twojej głowie tlił się choć drobny płomyk samodzielnego myślenia, wiedziałabyś, że są lekarze i lekarze. Nie każdemu trzeba ślepo wierzyć.

Gość panikaraaa
Wy kobiety chyba na prawdę nie rozumiecie, człowiek ryczy cały dzień, serce kołacze ze stresu idzie do lekarza i wierzy. co ma robić? mam obskoczyć teraz wszystkich po kolei lekarzy

Gość gość
o ile dobrze pamiętam, to lekarz ci powiedział, że błona macicy jest gruba, co wskazuje na 2 rzeczy: zbliżającą się miesiączkę, lub.....ciazę, a jeżeli test pozytywny, to nie rozumiem nad czym jeszcze gdybasz

Gość panikaraaa
skoro ciąże "podobno" liczy się od pierwszego dnia poprszedniej miesiączki to jest to według mnie 6 tydzien, i co dalej by nie było nic widać?

Gość gość
11:02 kazdy jej to napisał, a ona uparcie wierzy konowałowi.

Gość gość
poza tym czym jesteś zdziwiona- był seks bez zabezpieczenia, to jest i ciaza, jesteś osoba dorosłą, jak twierdzisz, mądrą, masz meża- wypadłaby na tym etapie znac podstawy funkcjonowania własnego organizmu i miec jakiekolwiek pojęcie o tym, jak ciąży zapobiegać, a u ciebie to wszystko lezy i kwiczy

Gość gość
Koleżanko mi w 6 tygodniu lekarz nawet nie robił USG, bo stwardził, że może nic nie być widać.

Gość nanana mama
Ja chcialam miec dziecko lekarz w 4tyg mi powiedzial ze mam nadzerke i trzeba ja usunac ja jednak mu nie uwierzylam poszlam do innej lekarki okazalo sie ze 4 tydz a lekarz wczesniej pomylil ciaze z nadzerka wie sa lekarzevi sa lekarze.. ja radzilabym kupic kwas foliowy bo on Ci nie zaszkodzi i jest tani..i poczekaj a puzniej ponownie idz do lek