Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zakończyć karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

Zrobić to lepiej stopniowo czy tak z dnia na dzień . Jak wy to robiłyście i co wtedy dzieje się z piersiami ?są takie twarde ?

Gość cycki se usmaz
nie wiem na szczescie mezczyzni nie karmia piersia

Gość gość
Szczęście to wy macie od urodzenia . Nie wypowiadaj się jak ciebie temat nie dotyczy

Gość gość
Up

Gość gość
ja najpierw nauczylam dziecko pic z butelki mm. Laktacje utrzymywalam laktatorem,,bo jeszcze nie bylam pewna,czy aby na pewno chce skonczyc kp. Musialm odstawic dziecko tymczasowo,ze wzgledow zdrowotnych a potem mialam zadecydowac. Dziecko uczylo sie pic mm przez ok 2 tyg. Ja odciagalam pokarm ale nie na wysokich obrotach,tak by bylo kilka.ksrmien w dzien,w nocy robilam przerwe.co raz dluzsza,odciagalam Jak juz piersi byly pelne. Jak juz bylam pewna ze do piersi nie wracam to odciagalam co raz rzadziej,jak juz na prawde mleka bylo duzo. Ale im rzadziej to robilam,tym mleka bylo co raz mniej,wic n. W pewnym momencie odciagalam ze 2 razy w dzien a wnocy nic. W koncu jak juz sie uregulowalo i piersi nietwardnialy to odpuscilam i nie odciagalm nic. Pokarm sam zanikl. Moze sie wydawac,ze to dlugo trwalo,ale mysle ze gora tydzien do dwoch.dwa tyg to na prawde max. Mysle,ze trwalo to krocej.

Gość gość
Ja podobnie jak wypowiedz wyzej. Dziecko miali 13 m jak odstawilam teraz pije z butli mm gdzie myslalam ze nie damy rady mala uparta problem byl orzez dwa dni gdzievtrzeba bylo nauczyc sie pic z butli jak piersi byly twarde pomagalam sobie laktatorem dodatkowo po dwoch tyg bralam tabletki na zanik pokarmu

Gość gość
Czyli wasze dzieci od razu nie chciały pić z butelki ?

Gość gość
Nie chcial. Syn wczesniej pil wode z butelki(musialam przepajac by zbic bilirubine) i nawet sporadycznie mleko odciagniete czy mm. Ale jak juz orzechodzilismy na butelke,to 2 pierwsze bez problemu wviagnal a potem sie zacial i koniec. Walczylismy 2 tyg. Mial 4 miesiace.

Gość Milutko
Ja odstawiłam najpierw w dzień - z tym poszło łatwo, później w nocy.

Gość gość
To narazie nie zmieniać mleka? Tylko ciągle próbować ?

Gość gość
No dobra ale jak odstawiałaś ?

Gość gość
A masz problem ze nie chce pic mm? To po prstu musisz probowac. Ja litry wylalam do zlewu. Kolezanka tez. Od piersi odstawialam stopniowo,np.dostal pare lykow mm,potem piers,po jakims czasie jak juz wypil duzo mm to nie dawalam piersi,ale nastepne karmienie to piers na samym koncu odstawilam wieczorne kp. Po kapieli.

Gość gość
Ja co tydzień wykluczalam jedno karmienie. Na koniec zostaly tylko wieczorem i w nocy. Te zostaly na koniec bo najtrudniej bylo nam z nimi skończyć. Dzięki temu że stopniowo konczylismy z karmieniem nie bylo problemu obolalych i przepelnionych piersi.

Gość gość
wiele mam zaleca zaczac od podawania z butli wlasnego pokarmu i codzienna modyfikacje mleka wlasnego poprzez dodanie odrobiny mm zeby nie walic z grubej rury zmiana smaku

Gość gość
Mówiąc wykluczalam mam na mysli to że zastepowalam mm lub innym posilkiem.

Gość gość
Duzo zalezy od tego ile ma dziecko,co je.musisz sie do niego dostosowac. Jak jest malutkie,takie jak moje to do dyspozycji mielismy tylko mleko,nawet bez kaszek. Jak starsze i ladnie je posilki stale to juz mozesz dac na jedno karmienie kaszke bezmleczna z owocami, obiadek,w pozniejszym wieku 2 obiadki,jeden miesny,drugi bezmiesny(Ja mialam zalecenie od pediatey by po 6 miesiacu wprowadzic jeszcze jedna zupke zamiast mleka,tzn ograniczyc ilosc mleka i dac dodatkowe danie warzywne), kaszke mleczna. Jak dobrze nakarmisz dziecko w dzien,ze bedzie syte to wtedy zostana ci nocne karmienia. Chociaz w moim przypadku z nimi bylo najlatwiej. Synek byl maly i budzil go glod a nie chce pociumkania. Do ciagania mial smoka. Wiec jak zjadl kolacje to kolo 12 jak sama szlam spac dawalam mu butle na spiocha i do rana wytrzymywal. Potem sam odrzucil to karmienie przesuwajac je co raz bardziej w przod. Jak dawalam mu o stalej porze to nie dal sie nawet wybudzic,ale.sam upominal sie o 1, potem o 2-3 az doszedl do 6 rano. Dzis je ostatni raz o 19 a potem o 6 rano i spi dalej. Niestety nie daje rady az tyle sie najesc by wytrzymal do 8,bo o tej wstaje. Ale wole dac mu ta butle na polspiaco o 6 niz z nim wstawac o tej porze i szykowac ludzkie sniadanie;) takie moje lenistwo:p syn ma rok.

Gość gość
Bardzo wam dziękuję za rady :-)