Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co do jedzenia dla gosci pomocyy

Polecane posty

Gość gość

cos na obiad , podwieczorek i kolacje.

Gość gość
jj

Gość gość
na jaką okazję?

Gość gość
obiad zalezy kiedy niedziela ??? polacy to tradycjonalisci rosól z makaronem. schabowy, de volaie, pieczony kurczak, zrazy do tgeo ziemniaki z koperkiem, jakies dwie surówki potem kawa + ciasto na kolacje mozesz postawic zestaw wedlin, ser, zalazey jacy to goscie u mnie jak rodzina bliska to wiem co lubia, gołąbki, bigos, pierogi jakas sałatka typu gyros

Gość gość
ja na obiad bym zrobiła jakieś roladki, zrazy + ziemniaki+ buraki+ jakas surówka no i oczywiście zupa np. rosół albo krem z kury na deser kawa + ciasto np. sernik i może cos jeszcze jak chcesz na kolację pałki z kurczaka, jakies wędliny, pomidorki, ogórki, jakąs sałatkę, pieczywo

Gość gość
OBIAD: filety rybne + ziemniaki + surówki lub kotlety z kurczaka + ziemniaki/pyzy/kopytka + sos + surówki lub pieczony kurczak + frytki + surówki PODWIECZOREK: ciasto na maślance z owocem (bardzo proste i szybkie a do zmycia tylko jedna miska i widelec) KOLACJA: domowa pizza + oliwki + sałatka + wino lub sałatka grecka z pieczywem czosnkowym

Gość gość
przyjezdzaja rodzice meza z dziadkiem i mlodszym bratem. w sumie z okazji urodzin corki. maja byc jutro o 14. wiec obiad powinien byc. myslalam o zimanikach i karkowce z cebulka i jakas surowka. na deser tort i jakies ciasto. na kolacje nieiwem co?

Na obiad bym podała tradycyjnie rosół. A jako II danie to np. zrazy wieprzowe w sosie własnym,roladki z kurczaka (można podać sos np.kurkowy,pieczarkowy itd) , schab pieczony (w rękawie będzie wilgotny) + sos , bitki,pałki kurczaka . Jako dodatek to ziemniaki i ulubiona surówka np.buraczki, z pekińskiej itd. Deser : Ciasto :D Te które najlepiej Tobie wychodzi i robi furorę wśród gości. Kolacja : Zależy co bardziej goście wolą ;) Można podać ulubioną sałatkę,trochę dobrej wędliny,pokrojone pomidory,krokiety itd.

Gość gość
a moze byc zwykly jablecznik?

Gość ex_debill_konkubina
nie jabłecznik - tylko szarlotka z lodami;)

Gość gość
oprocz jablecznika nic z ciast mi nie wychodzi.

Gość gość
nie mam juz czasu na pieczenie ciasta. wczoraj juz nic nie zrobilam bo padlam zmeczona po pracy i przed chwila wstalam. kupie gotowe.

Gość gość
butelka wódki i ogorki kiszone ewentualnie sledzie . To chore,żeby po robocie z*********ć przy garach a mąż to co? Odpoczywa po pracy

Gość gość
Ja bym zrobiła pieczeń lub upiekła kurczaka. Mniej roboty niż przy zrazach.

Gość gość
zrobie karkowke z cebulka. ziemniaki i jaka surowka? bez rosolu. kawalek ciasta kupie i tort bedzie. na kolacje jakas zwykla jarzynowa salatka, co jeszcze na szybko?

Gość gość
Mąz niech Ci pomoże albo zarobi na catering

Gość gość
Salatka kebab? Surówką z kiszonej kapusty, marchwi, jablka i cebuli, moze mix salat z sosem winegret?

Gość gość
powiedzialam ostatni raz zapraszam do siebie tesciow. bo zawsze wszystko na mojej glowie.

Gość gość
powinnas wyjsc do fryzjera, kosmetyczki a mąz niech gotuje on powinien lepiej wiedziec co lubia jesc :P

Gość gość
najchetetniej bym wyszla na ten czas z domu ale nie moge bo to corrki urodziny.

Gość gość
Haha ja bym swoim teściom zaserwowała krewetki, zupę tajską, kalmary, tatara. Wszystko według nich niejadalne, wyszliby głodni. Ostatnio zrobiłam pieczeń i wybrzydzali, że nie schabowe :o.

Gość gość
a czy nie mozecie wyjsc do kafejki czy cos i wszyscy sie zloza albo zamowic? :) :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
za co wyjsc. nie mam jak zwykle kasy

Gość gość
to juz lepiej catering na imprezy tego typu www.alfacatering.pl/oferta.htm - wszystko masz w pełnum zakresie i bez problemu, nie dość,że wygodnie to jeszcze mi taniej wyszło, niż przy zakupach.