Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szybko oglądajcie na info, kobiety niepełnosprawnych atakują Tuska

Polecane posty

Gość kurka złotopiurka
a to k***wski zazdrosny zawistny katolicki naród, rzygać mi się chce idź weź dziecko z domu dziecka niepełnosprawne i dostaniesz te kokosy za darmo no wzbogacisz się jedna z drugą wy jesteście matki? kobiety? poczekajcie, życzę wam z całego serca żebyście wy, ani wasze dzieci nie miały niepełnosprawnego dziecka

Gość gość
Więc czemu moja koleżanka,nie chce iść do pracy?no odpowiedz.Sama mówi że tak jej dobrze.I powtarzam,dziecko ma wszystko.Refunowane,wiele,wyjazdy,paczki,ubrania to ona już rozdaje naokoło.Tak dzisiaj rozmawiałyśmy i ona jest zażenowana,tymi protestami.Ponieważ połowa z tych matek chce,kasy,kasy a pomoc rzeczowa,refundacje, albo propozycjhe wożenia dziecka na zajęcia,to za mało,albo im się nie chce

Gość gość
to sie k***a z nimi zamiencie i bierzcie te zasilki i opiekujcie sie niepelnosprawnymi dziecmi. wtedy bedzie cie zadowolone?

Gość kurka złotopiurka
no bo już się wnerwiłam

Gość kurka złotopiurka
na ile godzin ta pani z opieki przychodzi?

Gość gość
Idźcie normalnie do pracy,niejedna z was zasłania się takim dzieckiem i tylko"daj".Dostajecie,ale wciąż wam mało.Zpefronu,czy jak to tam się nazywa moja koleżanka ma piękną łazienkę,bajer luksus..za darmo moi drodzy.Żeby mogła na wózku z córką jechać i ją wykąpać,posadzić na Wc.Dziewczyna robi w pampersy,a kąpie ją pielęgniarka 1 x w miesiącu.Pytam się do czego jej taka przystosowana łazienka,jak jej się dosłownie nie chce małej tam wozić?

Gość kjbjk
gość ja pracuję z dziecmi upośledzonymi i z wieloletniej praktyki mogę wam powiedzieć, ze mieć dziecko niepełnosprawne to duża tragedia, ale ci rodzice w większosci i to ogromnej mają bardzo złą , roszczeniową postawę do wszytskich wokół, myślą ze im się juyz wszytsko nalezy i nalezy im dac wszytsko za darmo, cokolwiek sobie zazyczą. mam to na co dzień gdybyście popracowali co niektórzy w takim środowisku to byście zmienili zdanie o 'biednych, poszkodowanych pzrez los dzieciach i rodzicach' dzieci ok sa biedne, niektóre cierpią, ale zachowanie większości rodziców odbiera jakąkolwiek do nich empatię. 21.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość i jeszcze dodam, ze większosć matek naszych dzieci z osrodka nie pracuje, oddają dzieci na pól dnia od 6 do 16 dzieci sa w ośrodku, a one mają cały dzień wolny i jeszcze na kase ciagną, ośrodek sponsoruj***ardzo dużo, pomaga w szukaniu mieszkań, pomaga w sprawach sądowych, w rozmowach i problemach z kuratorem, mają paczki od różnych instytucji, dotacje, dodatki itp. mają lepiej niż niejedna rodzina ze zdrowymi dziećmi a i tak ciągle im mało i ciągle przychodzą do nas do pracy i ujadają, jak tu im jeszcz epomozemy wyłudzić kasę, bo im sie nalezy, a nas krew zalewa, bo my na to pracujemy całymi miesiącami i z naszych 2000zł cięzko zapracowanych kasa idzie na nie i na ich siedzenie na d***e w domu, to boli i nie ejst sprawiedliwe.

Gość gość
kjbjk i to jest w końcu nareszcie ujawnianie całej prawdy! Tak strasznie roszczeniowe te matki,ja też kiedyś pracowałam w takim ośrodku.Po prostu,wsztstko im daj!!!I uwierzcie jeszcze źle:-o

Gość gość
I co mamusie dzieci niepełnosprawnych?gdzie wy jesteście.?Wstyd,macie tak wiele a jeszcze wam mało.A coz matkami które na chleb nie mają?Niech idą pod sejm.

Gość kjbjk
dodam moze że dzieci są przywożone do ośrodka codziennie busem nawet 40 km i po południu odwożone it o wszytsko pokrywa ośrodek, a nawet jak sie przywiezie dziecko to matka nie raczy je wnieśc do domu tylko mówi do opiekunki jak do służącej ' szybciej neich pani ja wnosi bo ja sie spiesze' zamiast pomóc kobiecie wnieść dziecko 50kg to idzie obok po schodach a opiekunka ledwo ciągnie dziecko - sytuacja bardzo świeża bo wydarzyła się wczoraj. dzis mielismy specjalnie zebranie na ten temat, bo rodzicom juz się we łbach poprzewracało, nas traktują jak służących, dyrekcja stanęła w naszej obronie i stwierdziła ż etak nie mozę być.

Gość kurka złotopiurka
kjbjk zamieniłabyś się z tymi rodzicami na to chore dziecko i te wszystkie luksusy??? w bloku obok mieszkają rodzice z autystycznym dzieckiem krzyki każdego dnia, agresja dziecka, oni wykończeni, rodzeństwo w stresie nie zdziwię się że walczą, dopominają się o pomoc skoro alkoholik może dostać darmowe żarcie, opłatę mieszkania ( a żona z dziećmi musi uciekać) toż to idzie z pieniędzy społeczeństwa i jakoś nikt nie protestuje a z jakiej to racji mamy łożyć na kogoś kto na własne życzenie stał się alkoholikiem??

Gość gość
w bloku obok mieszkają rodzice z autystycznym dzieckiem krzyki każdego dnia, agresja dziecka, oni wykończeni, rodzeństwo w stresie nie zdziwię się że walczą, dopominają się o pomoc i pieniądze sprawią że dzieciak będzie spokojny i cichy?

Gość gość
to co?tym rodzicom dziecka autystycznego,należ dać tak z 2 tys jeszcze,tak?wtedy to by poprawiło coć.przecież dziewczyna wyżej,z ośrodka ci napisała...dzieci są odwożone,zawożone i jeszcze źle.absolutnie nie,dla dawania kasy takim rodzicom.

Gość gość
jak widać -upodlić ludzi mozna w bardzo prosty sposób- dać większośc***ensje minimalną i rozszarpia matki niepełnosprawnych ,bo te przeciez maja za dobrze

Gość gość
rodzice,będą weselsijak kasę dostaną od państwa.swoją drogą napisałam tu o łazience jaką ppfron zafundował choremu dziecku..za darmo.które wogóle z niej nie korzysta.za to jest ona dumą pani domu.czy ja mam to gdzieś zgłosić?chyba tak zrobię,ale będę ta zła.bo matce się nie chce na wózek i do łazienki"przecież jest myta codziennie w łóżku".nieee no to jest chore:-o

Gość gość
Jak wy p*********e tak ze sie noz w kieszeni otwiera. K***a nie kazdego stac na to zeby uposledzone dziecko wyslac do osrodka !!! Co maja powiedziec ludzie ktorzy sa biedni nie maja pieniedzy na zycie a jeszcze musza opiekowac sie niepelnosprawym dzieckiem ? Jestescie p******* na calego typowe k***a z****** polaczki ktorzy jak zwykle twierdza ze nic sie nie nalezy takim ludziom bo jak chca to niech ida do pracy !! P****y glupie ludzie charuja od rana do wieczora za 1200zł bo takie mamy czasy ja p*****le i co chcecie wyslac do pracy zeby te biedne matki harowaly za 1200zł ? a kto sie bedzie ich uposledzonymi dziecmi zajmowac ? Jestescie wstretni naprawde beznadziejni do bolu. W kazdym normalnym cywilizowanym kraju dodatek na dziecko wynosi prawie tyle ile u nas najnizsza pensja za caly miesiac pracy a na dziecko uposledzone sa specjalne dodatki i mozna ale nie k***a w polsce. Takze nie p********e tylko ludlzie troszke empatii i wspolczucia bo teraz chodzice zdrowi i p*********e od rzeczy ale jutro albo po jutrze moze was dotknac taki sam los i zaloze sie ze od razu zdanie zmienicie. Dlatego wyjechalem z polski wlasnie przez ta glupia wiesniacka mentalnosc.

Gość kjbjk
co za idiotyzm czy bym się zamieniła ja mam gdzies te pieniadze jednak widzę jacy to są w większości ludzie i ta kasa którą dostaną na milion procent na dzieci nie będzie przeznaczona. ostatnio zbieralismy w ośrodku ubrania dla dzieci, które przyjeżdżają w za małych ubranaich, za ciasnych, tak,ze ledwo oddychają. dziewcyzny się sprężyły kazda coś kupiła, przyniosła. to jedna matka wydarła się na nas, ze ona ciuchów z lumpa nie bedzie brała, a sama wyglada gozrej niż z rynsztoka, a druga zgarnęła 3 reklamówki, a dzieciak nadal od 3 tyg,. chodzi w tym samym, jednak jak sie okazało na zebranie mamunia przyszła w bluzie od koleżanki. nei wspominając już o tym jak dzieci sa zaniedbane, notorycznie śmierdzą, są strasznie brudni, aż brud gromadzi sie walkami pod pachami, w pachwinach, na szyi...

Gość gość
Uwierz mi,źle niemają,oj nie mają.Tylko ludzie myślą że one takie biedne,bez pieniędzy,pomocy itp,a togoowno prawda.Żeby nie było siostra takowe dziecko wychowuje i nie narzeka.Choć jak najbardziej te 2 tysiaki weźmie chętnie.Mały ma wszystko,dosłownie i w przenośni.Tylko że ona stara się go jakoś zintegrować z innymi dziećmi,wozi do ośrodka(samochód przyjeżdża o 6-tej i zabiera do 15-tej).Ona ma wtedy czas,odpocząc,posprzątać itp.Wcale nie narzeka

Gość kjbjk
co ty pieprzysz, w naszym ośrodku rodzice nie płąca ani grosza, tylko jeszcze im sie wciska wszytsko do tych dup wszytsko mają za darmo, nawet transport, nie mówiąc już o całodniowyej rehabilitacji, konie, psy, logopedzi, psycholodzy, surdopedagodzy, oligofrenopedagodzy... WSZYSTKO JEST ZA DARMO

Gość kurka złotopiurka
gość """"to co?tym rodzicom dziecka autystycznego,należ dać tak z 2 tys jeszcze,tak?wtedy to by poprawiło coć.przecież dziewczyna wyżej,z ośrodka ci napisała...dzieci są odwożone,zawożone i jeszcze źle.absolutnie nie,dla dawania kasy takim rodzicom. """"""""""""" to że tacy ludzie są wymęczeni, sfrustrowani i czasem są szorstcy jak idziesz do sklepu to nie obchodzi cię że pani sklepowa ma zły dzień? chcesz być miło obsłużona? bo jak nie to niech zmieni pracę? tak wielu ludzi mówi to pani z ośrodka też może zmienić pracę skoro ma źle bo rodzice są roszczeniowi zresztą szkoda gadać dajcie kasę na pijaków i bandziorów żeby mieli w celach laptopy

Gość gość
niech szlag trafi was piszacych i ten ustroj ! w ktorym klamie sie bardziej jak za komuny ! jestescie obrzydliwi wstretni a za kase byscie walsna matke sprzedali za 5 zl ja wierze ze takich sk******eli zycie doswiadczy podobnie zatem nic straconego

Gość kurka złotopiurka
gość """"to co?tym rodzicom dziecka autystycznego,należ dać tak z 2 tys jeszcze,tak?wtedy to by poprawiło coć.przecież dziewczyna wyżej,z ośrodka ci napisała...dzieci są odwożone,zawożone i jeszcze źle.absolutnie nie,dla dawania kasy takim rodzicom. """"""""""""" to że tacy ludzie są wymęczeni, sfrustrowani i czasem są szorstcy jak idziesz do sklepu to nie obchodzi cię że pani sklepowa ma zły dzień? chcesz być miło obsłużona? bo jak nie to niech zmieni pracę? tak wielu ludzi mówi to pani z ośrodka też może zmienić pracę skoro ma źle bo rodzice są roszczeniowi zresztą szkoda gadać dajcie kasę na pijaków i bandziorów żeby mieli w celach laptopy

Gość gość
"co za idiotyzm czy bym się zamieniła ja mam gdzies te pieniadze" jasne , udowodnij wredoto,,że wszystkie matki niepełnosprawnych to patologia. A ty jestes człowiek przez duze c

Gość gość
Otóz to,tym matkom nie chce się nawet przygotowac tych dzieci do wyjazdu do ośrodka!Bo po co?to i tak nic nie da,Gości zza granicy,uwierz takie jest myslenie większości matek dzieci iepełnosprawnych!Wiesz czemu?bo to jest darmowe,tak za darmo!!! Wiec one lepiej wiedzą,na co by wydały tę średnią krajową(gwarantuję ci że nie na dziecko).Teraz widać jak nic nie wiecie o pomocy mjaka państwo daję tym matkom.One o tym nic nie mówią.

Gość gość
Co maja powiedziec ludzie ktorzy sa biedni nie maja pieniedzy na zycie a jeszcze musza opiekowac sie niepelnosprawym dzieckiem NIE MUSZĄ MOGĄ ODDAĆ DZIECKO

Gość kjbjk
nigdzie nie napisałam ze wszystkie, ale obracam sie w tym środowisku juz wiele lat i oczywiście znam wszytskie osrodki w całym województwie bo ciągle z nimi współpracujemy i wszedzie tak jest, że większość - uwaga, pzreczytaj uważnie - WIĘKSZOŚĆ rodziców taka jest

Gość gość
-Teraz widać jak nic nie wiecie o pomocy mjaka państwo daję tym matkom.One o tym nic nie mówią- Kobieto, zal ci po prostu d**e sciska,ze pracujesz za tysiaka netto, a taka dostanie to za "friko"

Gość gość
W kazdym normalnym cywilizowanym kraju dodatek na dziecko wynosi prawie tyle ile u nas najnizsza pensja za caly miesiac pracy a na dziecko uposledzone sa specjalne dodatki i mozna ale nie k***a w polsce. POLSKA TO BIEDNY KRAJ

Gość gość
niech was szlag trafi ! jestescie podli wredni falszywi zawistni i zazdrosni jestescie podlymi ludzmi ! nie spodziewalam sie ze w polsce beda tacy sami ludzie jak sa na zachodzie tak wredni paskudni ! zawsze sie chwalilam polakami ze sa dobrzy serdeczni i mili i nie piszcie mi ze ....." w polsce sa wlasnie tacy zli ludzie " NIE bo kiedys byli inni tylko odkad mamy demokracje no nowe pokolenia sa szmatami ! zeszmacili sie dla kasy jak d***** w burdlu kiedys tego nie bylo teraz znieczulica to norma bo kazdy chce tylko dla siebie kasy obrzydliwi jestescie

Gość kjbjk
a poz atym codziennością jest to,ze matka nawet rano nie zmieni dziecku pampersa, tylko wysyła go do ośrodka całego osranego i obsikanego, a co, niech służące zmieniają, ona nie musi mogłabym pisać do rana o tym, co się dzieje, ale wy wolicie wspierać coś co rzekomo rusza za serce, a jak kogoś nie rusza to jest idiota i głupek bez serca moze ijestem głupia, ale za to nie dam sobie prac mózgu propagandą