Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szybko oglądajcie na info, kobiety niepełnosprawnych atakują Tuska

Polecane posty

Gość gość
Przecież większość wypowiadających się tutaj, to osoby z patologicznych rodzin, których nie stać na gorzałę, ale nie mają szans na pomoc państwa. Stąd ta zawiść. To niziny społeczne.

Gość gość
A ja wręcz potępiam rodzenie niepełnosprawnych dzieci. Medal im się należy? Ciekawe za co, za to że skazały dzieciaka na wykluczenie społeczne i cierpienie? Egoistyczne cierpiętnice, a teraz łapska wyciągają po kasę. Inaczej jak dzieciak prawidłowo się rozwija i choroba pojawia się nagle.

Gość gość
raczej uczciwie pracujących nie chcących być okradanym przez te matki

Gość gość

Gość gość

Gość gość

Gość gość
.

Gość gość

Gość gość
gosciu z godz 7.31 to w/g ciebie dzieci .ktore urodzily sie z winy lekarzy i sa chore..okrutnie chore to w/g ciebie co zrobic?????dzielisz dzieci w/g jakiego kryterium? PODZIEL SIE swoimi przemysleniami.patologicznymi bez serca!

Gość gość
Współczuję tym kobietom, bo wychowywanie takiego dziecka na pewno jest ciezkie, ale żądanie najniższe kraowej jaki ma sens? zycie ejst drogie za pol roku bedzie to za malo. A jak maz straci prace to co? W Polsce zyje sie ciezko. Ja mam trojke Dzieci i nie dostaje zasilkow rodzinnych, zadna pomoc mi sie nie nalezy a pracujemy prawie za najnizsze krajowe wiec problem polega na tym ze u nas w kraju chore jest WSZYSTKO mniej kasy powinno isc na wiezienia, na sądy, przeciez tam tez pensje sa bardzo wysokie, emeryci nei powinni pracowac. Moj sasiad ma 4500 emerytury i dalej pracuje w poprawczaku. A propos niepelnosprawnych dzieci. Moja kuzynka piła alkohol w ciazy i urodzila dziecko z małogłowiem. Teraz ma mieszkanie od maista( dwa pokoje, kuchnia , łazienka) Wyremontowali jej za darmo, czynsz 35 zł!!! Tak 35 zł a ja w bloku płace 560 za dwa pokoje. No i dziecko ma właśniedotacje do wszystkiego , kuzynka i tak nie pracowała i teraz sobie zyje super. Owszem ma ciezko ale uwazam ze ja zyje biedniej .

Gość gość
sąsiad ma 4500 BO NA TO ZAPRACOWAL

Gość gość
iftar bende pisać jak chcem jak nie łapiesz to trudno

Gość gość
no to masz ciasny umysł jak te nieroby matki, może to ty byłaś wczoraj u pana Tuska

Gość gość
4500 bo zapracowal? Po szkole sredniej za komuny zatrudnil sie w poprawczaku po znajomosci. Tam sa takie wysokie pensje. Skoro ma taka duza emeryture to niech siedzi w chacie i da popracowac młodym, ktorzy skonczyli resocjalizacje. Zarobki ida z budzetu panstwa na takie instyutucje wiec wiadomo ze nie ma kasy na chore dzieci. A osoba ktora zapiernicza w przetwórni rybnej na dwie zmiany za najnizsza krajowa to zapracowala na to? U nas CHORE JEST WSZYSTKO

Gość gość
Prawdziwe jes przysłowie, że ryba psuje się od głowy. Patologia na górze, rodzi takie właśnie potworki.

Gość gość
nikt NIE każe pracować za najniższą. jakby nikt NIE chciał pensje by wzrosły, ale zawsze znajdą się frajerzy

Gość gość
idiotą to ty jesteś

Gość gość
nauczycielka pewnie to była matka z niepełnospawnym dzieckiem

Gość gość
Własnei, gdyby najnizsza krajowa wynosiła minimum 2000 netto( tyle by bylo potrzebne by jakos godnie zyc) Gdyby sluzba zdrowia faktycznie byla darmowa, gdyby praca była to by było dobrze. Ale u nas jest coraz gorzej. W sejmie owszem kase biora niezła, ale to sie juz zaczyna od gmin, miast. Czyli starostowie, wojewodowie , burmistrzowie i te wszystkie urzedy ile to kasy przelatuje .

Gość gość
a wy jako urzędnicy nie bralibyscie tej kasy? czy obniżylibyscie własne pensje? hipokryci

Gość gość
gdyby nasze panstwo placilo takiemu staroście czy wojtowi 2500 netto to mniej by było przewałow.

A ja sie nie zgadzam na kolejne przywileje. 1/3 mojej pensji jest mi zabierana choj wie na co. Jak chce cos kupic to jeszcze place 20 % vat. To ile k***a ja zarabiam realnie a ile oddaje wam???!!!!??!!!?? :o

Gość gość
I znowu bełkot! Premier zazarcie broni się przed mysleniem i swietnie mu to wychodzi, a ciemny lud znów rozprawia, ze ktoś go chce okradać, ze budżet państwa to jakies ich pieniądze etc.Budzet panstwa to pieniądze państwa, a nie ich-podatnikow. Ciemny lud pomstuje, ze jakies pienieniadze mogą być przeznaczone na sprawy socjalne-bo to przecież ich pieniądze-ale nie pomstuje,gdy te niby ich pieniądze wydawane sa na zakup czolgow albo helikopterow,ktore zamiast trafic na zlom sprzedawane sa Polsce przez Niemcow i Amerykanow, a ciemniaki w Polsce je kupuja i jeszcze sa dumni z tego. To już nie sa ich pieniaze-podatnikow? Już nie? Pewnie to pieniądze Swietego Mikolaja albo krasnoludkow. TAKI KRAJ JAKIE LUDU MYSLENIE! A w tej wyjątkowo liberalnej gospodarczo Angli jest lepsza opieka socjalna niż kiedykolwiek była w tym niby opiekuńczym PRL-u.Coz ciemny ludzie nieskalany mysleniem,, plec co tylko slina przyniesie ci na jezyk, bo od myslenia to tylko glowa może was rozboleć. Nie myślcie, bo jeszcze wdrapiecie się na wyższy szczebel rozwoju, a wtedy nie będzie się już za Odra mowic o "polskim gospodarstwite" o " poskich idioten', a wy bez tego przecież zyc nie możecie zadufani w swojej wspanialosci i poczuciu, ze was niesprawiedliwie się nie docenia. Polak potrafi - rozsmieszyc kiedy stara się być powazny! Coz ciemny ludzie, pielęgnuj gorliwie i uparcie swoja ciemnotę- to twoja misja dziejowa. Ciemny ludzie - ciemniaki- możecie albo się obrazić albo zacząć myslec - wybor nalezt do was!!!

Gość gość
budzet panstwa to pieniądze państwa, a nie ich- podatnikow. ale idioto to my płacimy i nie chcemy żeby szły na te leniwe matki

Gość gość
Zawsze ten co najglosniej krzyczy ma najmniej w glowie. Ale z drugiej strony jaka to sprawiedliwosc, gdy jedni w tym kraju za pierdzenie w stolek dostaja kilkadziesiat tysiecy miesiecznie, wiezniowie sa utrzymywani z podatkow i jeszcze moga dorabiac i miec to dla siebie, rodzice zastepczy maja ponad 1600zl na dziecko, miesieczny koszt pobytu w DPS to min. 2500zl, a ktos kto sam podejmuje sie opieki nad niepelnosprawna osoba lub nia jest otrzymuje grosze? To jest dopiero niesprawiedliwe!

Gość gość
śliski kocyk kosztuje 20 zł

Gość gość
a czemu nie pojda do pracy? przeciez ktos sie opiekuje tymi dzieciakami w czasie, gdy one protestuja, wiec co za problem? jak widac jak sie chce to mozna znalezc opieke dla dziecka

Jeszcze z 10 lat i ten system sie zalamie bo 30 % pracujacych nie utrzyma 70% na zasilkach......

Gość gość
mój wpis o Sparcie nie przeszedł :O zgadzam się z tymi co mówią,że to egoistyczne cierpietnice, robią z siebie heroiczne kobiety, a pytanie czy one przed urodzeniem dziecka miały jakiś zawód? wykształcenie? pracę? tylko rozczenia, nie lubię takich ludzi... rozumiem jak pielęgniarki, górnicy chcą podwyżek, bo im się naprawdę należy, robią coś, a te matki co wnoszą do społeczeństwa?

Gość gość
"ale idioto to my płacimy i nie chcemy aby szly na te leniwe matki" Odp:a do NFZ nie masz podobnych pretensji? Jakas myslaca osoba - pewnie jakiś intelektakalsta wybitny.Anglik powiedziaby o tobie: "another polish idiot" Coz. każdy myśli na miare swoich intelektualnych możliwości. A chcecie, żeby na co jeszcze nie szly pieniądze z budżetu? Zrobcie jakas liste.