Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szybko oglądajcie na info, kobiety niepełnosprawnych atakują Tuska

Polecane posty

Gość gość
anglik mówi też polish stupid b***h

Gość ni ja Miodek ni ja burak
a co nas obchodzi Anglik kosmpolitko? masz swoje zdanie? czy tylko kierujesz się co powiedzą inni? co powie jakiś Anglik, któremu najprawdopodobniej Arab albo Hindus posuwa żonę albo córkę? :D

Dzis arab albo hindus jest wlasnie anglikiem. Od kiedy wprowadzili prawo szariatu anglia zeszla na psy... :o

Gość gość
"a czemu nie pojda do pracy?'-gość z 10.19.41. Odp: a czemu ty nie znajdziesz sobie roboty za stotysiecy miesięcznie (albo więcej)? Nie siedziałbys na kafe bo mialbys ciekawsze zajecia. Pretensje mialbys tylko do państwa. ze zbyt dużo płacisz podatku , a nie dotyczące tych protestujących matek.A tak ogolnie,to po co płacicie podatki - powiedzcie. ze nie chcecie, aby państwo zabieralo wam pieniądze, jak nie chcecie żeby państwo placilo więcej tym matkom

Gość człowiek warzywo
niech państwo bierze na drogi, autostrady, służbę ZDROWIA - ale by doprowadzać ludzi do zdrowia a nie na SŁUŻBĘ CHORYCH, to są chorzy, którzy nigdy nie wyzdrowieją :O

Mowimy dlatego w przyszlym sejmie PO nie porzadzi bo oklamalo nas co do pidatkow. Swoja droga, jesli w tym systemie 2 pijakow spod budki ma dwa razy wieksze zdanie niz profesor to o czym tu gadac.

Gość gość
pewnie śmierdziało od tych tłustych bab a Pan Premier niezwyczajny by przebywać ze śmierdziuchami się musiał sterroryzowany przez lochy nawąchać tych "aromatów"

Gość gaajowy marucha
zbereźnik. Czasem warto posłuchać kogos po piwie czy flaszce, niż choć by takiego Niesioła.

Gość gość
a czemu nie pojda do pracy?'-gość z 10.19.41. Odp: a czemu ty nie znajdziesz sobie roboty za stotysiecy miesięcznie (albo więcej)? Nie siedziałbys na kafe bo mialbys ciekawsze zajecia. x rozumiem, ze sadzisz po sobie wyobraz sobie, ze ja na zarobki nie narzekam, a co jest zlego, w tym, ze od czasu do czasu napisze cos na kafe? ty tez tu siedzisz, nie masz ciekawszych zajec? jakos opieke dla dzieci na czas protestow maja, wiec co za problem zamiast protestowac isc do pracy? chocby na pol etatu?

Gość gosc 8866
ja mam chore dziecko jednak nie popieram tych matek w sejmie.Ja bym wolała aby powstały osrodki dla dzieci na min.9 godzin .aby wózki nie były takie drogie.Państwo dotuje 1800 zł a wózek kosztuyje około 4tys To jest chore,że wszystko dla niepełnosprawnych jest od razu droższe. Moje dziecko nie posiada 1% i za wyjazdy płacę z własnej kieszeni tzn. z kieszeni męża.Dlaczego nie mam 1% ? Dlatego aby sąsiedzi i tacy ludzie jak wy nie zaglądali mi w torby z zakupami,aby nikt mnie nie rozliczał na co wydaję.Mam dobrą sytuację materialną i mogę sobie na to pozwolić jednak wiekszośc faktycznie wykorzystuje ile może.Matka Agatki zaliczyła chyba 3 ośrodki i każdy jest o coś oskarżony.Tu się zgodzę,że ona nie potrzebuje pomocy tylko pieniedzy...a tak na marginesie to ona była nauczycielką jak się nie mylę

Gość gość
A skoro w PRL-u w latach 80-tych były puste polki (podobno był tylko ocet), to jak ten narod przetrwal? Tlumy wygłodzonych ludzi chodzilo po ulicach? A gdzie w PRL-u były jakies noclegownie dla bezdomnych?Te pretensce dotyczące tych protestujactch matek w końcu lat 70-tych okteslonoby jako bezinteresowna zawisc.To w narodzie nie ginie, nawet lepiej, rozwija się i to bujnie rozwija. To cecha narodowa:jak to Polaka w dolku sciska, ze mogą im trochę więcej dac.ale nie sciska, ze byli prezydenci dostają niezle pieniądze tylko za to, ze pierdza w stolek i jakos nikt ich nie wysyla do roboty, a oni maja jak dorabiać i nawet robia to, a pieniądze i tak dostają i to za nic.

Gość gość
a ile jest prezydentów? ps oni dostają 4 000, nie dużo, A tych matek jest setki tysięcy

Gość gość
polactwo robactwo się okradło wzajem a teraz się kłóci o g***o , które już tylko po polactwie robactwie pozostało i jeszcze ma pretensje nie do siebie a do wszystkich wokoło. to jednak podludzie jest

Gość gosc 8866
uprawnionych jest około 104 tys a nie setki tysiecy

Gość gość
po co nam w UE te niepełnosprawne nieuleczalne roślinki?dośc by ciężko pracujący obywatele i telki UE byli wykorzystywani przez nierobów

Gość gaajowy marucha
mają rację. Powinni do nich dołączyć jeszcze chorzy na raka, renciści, emeryci i ludzie zatrudnieni na śmieciówkach.

Gość gość
wszyscy protestujmy :) lepsze to niż uczciwa praca :)

Gość gaajowy marucha
jakoś dla tych uczciwych rząd nic nie robi żeby godnie zarabiali. Uczciwa praca, to i uczciwa płaca.

Gość gość
bo płaca nie zależy od rządu a od rozwoju gospodarczego państwa

Gość gość
No proszę... Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska "by żyło się lepiej" :D

Gość gość
To w nazistowskich Niemczech dokonywano eksterminacji takich ludzi, także dzieci. Niemcow! Gratulacje. Widze, ze duch w narodzie nie gasnie: glupota poszerza się, debilizm poglegia się.Coz, kazda nacja ma jakies swoje przywary,cehcy narodowe.

Gość gaajowy marucha
i tu się mylisz. To rząd nakłada na przedsiębiorców wszelkie obciążenia finansowe. Niekończące się kontrole, obowiązki nakładane na skarbówkę ile procen firm ma być ukarane itd.

Gość gość
Każdy Polak ma prawo do pomocy panstwa, niezależnie od tego czy jest roślinką czy geniuszem. Z tym, że niestety istnieje wybór pomiędzy wydaniem pieniędzy na leczenie kogoś które już nie rokuje poprawy a leczenie kogos które może przynieść poprawę. O tym decyduja codziennie ludzie m.in. w NFZcie. Chcesz być na ich miejscu?

Gość gość
w każdym kraju są podatki a w skandynawii dużo większe niż w Polsce a jednak ludzie zarabiają więcej niż w Polsce

Gość gaajowy marucha
poza tym, rozdmuchana do nieprzyzwoitych rozmiarów armia administracji, gdzie każdemu się należy trzynastka, czternastka, premie, nagrody i wszelkiego rodzaju dodatki i przywileje. Państwo zjada własny ogon

Gość gość
Placa nie zależy od rządu, ale od rozwoju gospodarczego,zwlaszcza placa politykow, GABINETOW POLITYCZNYCH przy co niektórych urzędnikach, prezesow spolek państwowych i rad nadzorczych w tychże etc. Jakis dziwny te rozwój gospodarczy; czesc Polakow zyje już w dobrze rozwiniętym gospodarczo kraju, a czesc -ta wieksza- w niedostatecznie rozwiniętym gospodarczo kraju. O to caly czas chdzi: o to aby ten tozwoj był dla calego społeczeństwa podobny i to także w placach.

Gość gość
rozdmuchana administracja? racja. tak jest ale to nie tylko wina rządu. jesteśmy w okresie ogromnej transformacji ustrojowej i gospodarczej a do tego potrzeba ogromnej armii urzędników. często niepotrzebnych ale nikt nie jest w stanie określić aktualnych potrzeb czy tych które będa potrzebne za miesiąc czy za pół roku.

Gość gość
gabinety polityczne, płace prezesów nie mają żadnego wpływu na poziom płac milionów. nie może być równy bo to twoje marzenia o komunie. tam miało być równo. specjaliści dobrej klasy musza zarabiac bardzo dużo bo inaczej nie będa pracowac.

Gość co za znieczulica tu panuje
Co za znieczulica tu panuje! Przeraza mnie, jak niewrazliwi sa ludzie! Zaloze sie, ze najglosniej najezdzaja na mamy chorych dzieci ci, ktorzy jedyny kontakt z chorobami/niepelnosprawnoscia mieli przez ekran telewizora. Bo nawet osoba, ktora pracuje w osrodku nie moze sie wypowiedziec, bo pracowac 8 godzin z chorym dzieckiem to nie to samo, co opiekowac sie nim 24h na dobe. Sama mam niepelnosprawne rodzenstwo. Zarzucacie matkom tych dzieci zebranie o kase! Upadliscie na glowe! Posiedzcie w domach takich dzieci z ich matkami przez 24h i zobaczcie, jak obciazajaca prace wykonuja w domu te matki! Obciazajaca nie tylko fizycznie, ale tez psychicznie! Zazdroscicie im, ze siedza (tak tak, bo wedlug was one SIEDZA w domu i nic nie robia) w domu i pobieraja zalosne zasilki? To sie z nimi zamiencie! A jak wyzywacie ich, ze wyciagaja reke po pieniadze podatnikow, to ja proponuje inne rozwiazanie,: ruszcie wasze d...y z wygodnych foteli i pomozcie kapac, przewijac doroslego niepelnosprawnego. Dla takiej mamy chorego dziecka juz taka pomoc bedzie duzo znaczyc i wtedy zrezygnuje z proszenia o zwiekszenie zapomogi na dziecko. Bo tylko tak ten zasilek mozna nazwac. Rodziny osob niepelnosprawnych zasluguja na szczegolne traktowanie: zwiekszony zasilek, darmowa pielegniarke oraz darmowego psychologa. Zalujecie niepelnosprawnym? A pensje poslow, politykow, glupkowatych modelek nie raza was? I zapamietajcie sobie raz na zawsze, ze wiekszosc rodzicow tych dzieci nie pracuje, bo dziecko wymaga calodobowej opieki, a z pensji 2000 netto nie da sie takowej zapewnic! Wiec dlaczego taka mama ma nie miec prawa do zasilku w wysokosci minimalnej pensji, skoro zrezygnowala z pracy z przymusu, a nie z lenistwa! Zapamietajcie rowniez, ze zdrowie nie jest pisane nikomu na cale zycie. Dzis, jutro ktos z tych krzykaczy na forum albo z ich rodzin moze zostac roslinka tak jak Schumacher. Ciekawe czy wtedy tez byliby tacy madrzy?

Gość gość
tutaj nigdy nie można było okreslic, co będzie potrzebne, a co nie. Na tym polega problem.Okazalo się ze Kolei najbardziej potrzeba Pendolino, ze kolej bez Pendolino nie może egzystować. Tak jest ze wszystkim.Armi nawet nie mamy. bo do walki z bronia możemy wystawić kontygent, który nie będzie miał nawet 30-tu tysięcy zolnierzy.