Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szybko oglądajcie na info, kobiety niepełnosprawnych atakują Tuska

Polecane posty

Gość gość
.Możesz pracować,tylko ci się nie chce.Po cóż wstawać o 4-tej jak można o 9 tej?prawda? x x nie wiedziłam , ze moge, bo wysłalam ponad 1000 cv, i nikt mie pracy nei zaproponował, wiec mi napisz, gdzie moge pracowac?? Ja o niczym od dawna nie marze, niz zeby pracowac, pewnie tak sie niedługo stanie, ze oddam to dziecko i pójde do pracy, bo juz nei wytrzymuje. Skończylam historie, nie pracowałam jeszcze, ostatni raz w cv mam prace w roku 1999. Nie wstaje o 9 , tylko ok. 6:30, bo muszę dziecko wyprawic do szkoły!!!

Gość gość
ja pracuję z dziecmi upośledzonymi i z wieloletniej praktyki mogę wam powiedzieć, ze mieć dziecko niepełnosprawne to duża tragedia, ale ci rodzice w większosci i to ogromnej mają bardzo złą , roszczeniową postawę do wszytskich wokół, myślą ze im się juyz wszytsko nalezy i nalezy im dac wszytsko za darmo, cokolwiek sobie zazyczą. mam to na co dzień gdybyście popracowali co niektórzy w takim środowisku to byście zmienili zdanie o 'biednych, poszkodowanych pzrez los dzieciach i rodzicach' dzieci ok sa biedne, niektóre cierpią, ale zachowanie większości rodziców odbiera jakąkolwiek do nich empatię. i jeszcze dodam, ze większosć matek naszych dzieci z osrodka nie pracuje, oddają dzieci na pól dnia od 6 do 16 dzieci sa w ośrodku, a one mają cały dzień wolny i jeszcze na kase ciagną, ośrodek sponsoruj***ardzo dużo, pomaga w szukaniu mieszkań, pomaga w sprawach sądowych, w rozmowach i problemach z kuratorem, mają paczki od różnych instytucji, dotacje, dodatki itp. mają lepiej niż niejedna rodzina ze zdrowymi dziećmi a i tak ciągle im mało i ciągle przychodzą do nas do pracy i ujadają, jak tu im jeszcz epomozemy wyłudzić kasę, bo im sie nalezy, a nas krew zalewa, bo my na to pracujemy całymi miesiącami i z naszych 2000zł cięzko zapracowanych kasa idzie na nie i na ich siedzenie na d***e w domu, to boli i nie ejst dodam moze że dzieci są przywożone do ośrodka codziennie busem nawet 40 km i po południu odwożone it o wszytsko pokrywa ośrodek, a nawet jak sie przywiezie dziecko to matka nie raczy je wnieśc do domu tylko mówi do opiekunki jak do służącej ' szybciej neich pani ja wnosi bo ja sie spiesze' zamiast pomóc kobiecie wnieść dziecko 50kg to idzie obok po schodach a opiekunka ledwo ciągnie dziecko - sytuacja bardzo świeża bo wydarzyła się wczoraj. dzis mielismy specjalnie zebranie na ten temat, bo rodzicom juz się we łbach poprzewracało, nas traktują jak służących, dyrekcja stanęła w naszej obronie i stwierdziła ż etak nie mozę być.

Gość gość
Tak,nasz ośrodek akurat jest dla dzieci od 3 do 12 lat,obok jest inna grupa wiekowa.I co?i to że świeci pustkami.tak dobrze czytacie.Mimo całkowitej opieki,rehabilitacji,darmowego wyżywienia,pampersów itp.CZEGO WY WIĘC CHCECIE?Jak nie chce wam się zawozić czy oddawać te dzieci na 7-8 godzin?Wtedy możecie odpocząć.

Gość gość
To osobo,co wali wciąż te posty przedzielone X,siedzisz z dzieckiem chorym w domu to dorabiaj na allegro,jak radzisz temu komuś z padaczką x x To własnie ci tępaku tłumacze, ze przy swiadczeniu pielegnacyjnym jest kompletny zakaz pracy. Wiec nie mozna dorabiac, bo jakby sie to wydało, musiałabym całe oddac. Nie moge byc tez zarejestrowna w UP, nawet jako poszukujaca pracy. Była taka propozycja umozliwienie dorabiania, ale upadła

Gość gość
A na kogo wyscie głosowali w wyborach, bo jakos tu wszyscy narzekają, ci za i ci przeciw.No, pochwalcie się.

Gość gość
Jesli wasz osrodek jest dla dzieci, to pewnie wiekszosc z nich chodzi po prostu do szkoł, podobnie jak moje. Trudno chodzic na raz do szkoły i osrodka. Chyba ze dziecko ma nauczanie indywidualne, ale lepiej miec normalne

Gość gość
a jak zrobiliśmy zbiórkę ubrań , kocy itp. dla naszych dzieci, to jedna matka sie wydarła ,z ę ona z lumpa nic nei chce, a inne w d***e m iały że to były ubrania dla dzieci, które często przyjeżdżają w zniszczonych, starych, brudnych i ZA CIASNYCH ubraniach i nagle po kilku tyg. same przychodzą do nas na zebranie, na rozmowe ubrane w te ciuchy, które miały byc dla dziecka

Gość gość
dzieci edukacyjne spełniają w ośrodku obowiązek szkolny w małych grupach, max 4 osoby wg ustawy a dzieci rewalidacyjne, max 5 osób w grupie mają cały dzień darmową rehabilitację, ale dla rodzicó to wielki kłopot wstać rano, najlepiej żeby wszyscy do nich przyjeżdżali

Gość gość
To zrezygnuj z świadczenia pielęgnacyjnego i idź do pracy,a nie wymyślasz.Wy zawsze coś znajdziecie,wygodnickie.Wszędzie się dzieckiem chorym zasłaniacie.Wiem bo pracuję z takimi matkami,chodzę na wizyty kontrolne,jak sprawowana jest opieka,na którą dostajecie pieniądze.Przykład,pukam do takiego domu o 8-mej wstaje zaspana matka i pierwesze pytanie"a pai co tak wcześnie"?"wyspać pani się nie da"tymczasem dziecko leży ulane po pachy(a powinno być o 6-tej )przewinięte.Tylko po co?Jak przyjdzie zaraz pielęgniarka lub opiekunka,która wszystko zrobi?

Gość gość
a jakie to ma znaczenie, na kogo głosowali. Inni rządzący nie zrezygnowaliby z dotacji do partii czy ze swoich apanaży na rzecz chorych dzieci, a budżet państwa też nie jest z gumy.

Gość gość
Szkoda gadać:-o te mamuśki już tu się tłumaczą,a bo to,a bo tamto.Niech wam rząd da tę kasę i kontroluje jak wy PRACUJECIE! Od 6 tej rano.Kontrola,za kontrolą.

Gość gość
Kontrole napewno będą,i dobrze jak to praca to praca.A nie lenienie się,bo nie chce się dziecka o 5,czy 6 tej budzić do ośrodka.To jest dopiero chamstwo:-o

Gość gość
To zrezygnuj z świadczenia pielęgnacyjnego i idź do pracy,a nie wymyślasz. x x Ja juz nie wiem czy ty jestec głucha, czy głupia, ale tłumacze ci, ze dziecko przyjezdza np. o 13 czy 14 ze szkoły, powiedz mi , gdzie ja mam szukac tej pracy do cholery?? Podaj mi chociaz jedno miejsce, gdzie moge isc i poszukac pracy, to pójde jutro, zebym mogła kończyc o 13, i zeby im nie przeszkadzało, ze mam 15 letnia dziure w cv... mieszkam w Poznaniu.

Gość gość
a do kogo masz pretensje że masz 15 lat luki w cv, weź już sie nie ośmieszaj i nei rozśmieszaj nas tzreba było ot ym wczesniej myśleć, a nie liczyć, ze zawsze ktoś da a dziecko moze zostać w świetlicy skoro do szkoły moze chodzić. zdrowe dzieci muszą zostawac bo rodzice pracują, wieć twoje też może, a ty powinnaś pracować skoro twój dzieciak chodzi do szkoły to nie gadaj ze wielce chory ejst, nie wiesz chyba jak chorzy potrafią być ludzie

Gość gość
x x Ja juz nie wiem czy ty jestec głucha, czy głupia, ale tłumacze ci, ze dziecko przyjezdza np. o 13 czy 14 ze szkoły, powiedz mi , gdzie ja mam szukac tej pracy do cholery?? Podaj mi chociaz jedno miejsce, gdzie moge isc i poszukac pracy, to pójde jutro, zebym mogła kończyc o 13, i zeby im nie przeszkadzało, ze mam 15 letnia dziure w cv... mieszkam w Poznaniu. x mogłas oddać dziecko, kupić śliski kocyk lub pójść na grzyby

Gość gość
powinniśmy się zebrać w kupe i rozgonić ten złodziejski rząd Tuska. wtedy nagle niebiosa się otworzą i z lewej strony posypią się ojro, z drugiej dolaresy a prosto z nieba spadnie manna. będzie cudnie i bogato.

Gość gość
15 lat przerwy w CV?już ci mówię,możesz sprzątać,iść myć okna do ludzi itp.Ja tak robię,muszę dorabiać:-oNic to że pracuję za 1400,jak mi nie starcza po prostu.Nic nie dostaję tak jak wy od państwa,za friko:-oOgarnij się kobieto,bo na tym dziecku biednym chcesz cwaniaczyć.

Gość gość
skoro twój dzieciak chodzi do szkoły to nie gadaj ze wielce chory ejst, nie wiesz chyba jak chorzy potrafią być ludzie x x mam te luke własnie z powodu jego choroby, zawsze tak było, ze nikt do pomocy, a on kończył wczesnie. Swietlice sa czynne do np. 16 czy gora 16:30, a w niektórych szkołach nie ma swietlic. Myslałam, ze rozmawiam z osoba co ma jakiekolwiek pojecie w temacie, szkoły sa dla dziecka w kazdym mozliwym stanie, nawet jak jest " warzywkiem" jak to ładnie okreslacie. Nie wygląda to jednak jak szkoła, bardziej jak przedszkole, albo złobek, podaja tam jedzenie, zmieniaja pieluchy, rehabilituja... Przeciez znalezienie pracy nawet w godzinach od 8 do 16 graniczy z cudem, jak sie nie ma znajomosci. Tak pracuja urzednicy głównie.

Gość gość
przyznam, ze myslałam o podjeciu pracy dodatkowej, nielegalnie, ale przez pól roku dawałam ogłoszenie, ze posprzatam albo zaopiekuje sie starsza osoba, i nie wypaliło. Jest po 200 chetnych obecnie na kazda tego typu prace. Sprzatanie to chca najczesciej po południu, i legalnie- na grupe inwalidzka.

Gość gość
A dziecko,muszę budzić o 5-tej ,tak o 5-tej.Jest co chwila chore,przeziębione bo śnieg,nie śnieg,deszcz muszę go do żłobka wozić:-oPrzez te zwolnienia niedługo stracę pracę,jestem wykończona już:-oi co ja mam zrobić?Wyciągnąć ręce do Tuska,niech mi da a zabierze kolejnym.

Gość gość
Ja nie mam grupy inwalidzkiej i sprzątam.Znowu się próbujesz tłumaczyć,zawsze coś znajdziesz.Wy tak już macie i tak zostanie.Dziecko chore,chodzi do szkoły a ty pracy nie znajdziesz,bo nie ma.Bo ci nic nie odpowiada.

Gość gość
ej to te matki dostaną tą kasę czy nie?

Gość gość
No tak..."daj.."daj"... i zaraz w proteście przyjdą też samotne matki.. no,bo przecież mimo,że mają zdrowe dziecko..tatuś się zmył,alimetnów nie widać,albo jest 300zeta.i jak tu żyć?

Gość gość
Jak mają teraz prawie 900 zł ,już na te chore dzieci,to po co taka pójdzie do pracy?za np 1400 zł hahaha.chyba żescie ogłupieli.My mamy dać i koniec.Co zaskutkuje,podniesienie składek,podatków itp.

Gość gość
A dziecko,muszę budzić o 5-tej ,tak o 5-tej.Jest co chwila chore,przeziębione bo śnieg,nie śnieg,deszcz muszę go do żłobka wozić x to jakbym była złosliwa, jak wy wtutaj, napisałabym, zebys poszukała innej pracy, bo budzenie dziecka o 4 czy 5 najlepiej mu nie robi, nic dziwnego ze choruje ciagle, przeciez wg was praca na ulicy lezy, co z tego ze chyba połowa ludzi do 30 lat nie pracuje, ale matka z dzieckiem niepesłnosrpawnym bez doswiadczenia, pomocy zadnej- znajdzie ja bez problemu. lol Jeszcze pozostaja wakacje, jak szkoła neiczynna całe dwa miesiace, ale to kazdy pracowca na pewno zrozumie i da urlop :)

Gość gość
Od dziś nie dam ani złotówki np.na dzieci 1%,jak kasę dostaną.Wolę na zwierzęta,naprawdę.Znam taką mamusię.Na nic nie mają,bieda...a wczoraj opla kupili i to nowego!!!!Bo dziecko trzeba wozić do lekarzy.Dobrze niech wozi,tylko niech więcej nie stęka.

Gość gość
Podniosą podatki,to dostaną.Nie zgadzam się,referendum powinno być.To jest samowola tych matek i Tuska.

Gość gość
Donald

Gość gość
Dobrze zrozumiałam że od maja dostaną 200zł podwyżki? To w sumie 1020 zł plus składka, nieźle.

Gość gość
Tusk zapowiedział wzrost