Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szybko oglądajcie na info, kobiety niepełnosprawnych atakują Tuska

Polecane posty

Gość gość
Widzę że się rozmowa przeistacza w debate na temat sprawiedliwości społecznej, owszem to jest ważne ale najpierw trzeba się zatroszczyc o tych najsłabszych a i tutaj kulejemy jeśli chodzi o nasze Państwo - przewalane jest gruba kasa na niepotrzebne rzeczy a na te potrzebne jej nie ma. Rząd właśnie od tego jest by rozwiązywac takie trudne kwestie a obywatele mają prawo protestowac i domagac się. To że te matki zawiązały jakiś komitet protestacyjny tylko świadczy o ich desperacji, determinacji ale też jakiejś tam przedsiębiorczości. Każdy z was co tak psioczy że jemu nic nie dają a im tak niech zapieprza siedem dni w tygodniu 24 h na dobe z takim dzieckiem - i podkreślam na pewno nie każde rodzi się takie bo w wyniku wypadku również można stac się przysłowiowym "warzywem" również wy tacy się możecie stac jak was samochód potrąci. Nikt z nas nie wie co takie dziecko czuje i co wie co się wokół niego dzieje i jak cierpi. Zanim zaczniesz wymawiac tym ludziom , a nie warzywom jakiekolwiek pieniądze zastanow się czy ci zwyczajnie nie powinno byc za to wstyd. A to że inni też potrzebują to prawda ale to nie jest argument by im pomocy odmawiac to jest argument by zapędzic do roboty polityków a nie pozwalac na to by przewalali kase podatników na pierdoły typu druga tura wyborów prezydenckich - jedna w zupełności by wystarczyła, na gabinety polityczne, na wycieczki posłanek bo całym świecie, na diety poselskie na poziomie nieadekwatnym do tego na co stac polskie państwo itd. Dlaczego nie są rozliczani w sposób bezwzględny Ci którzy przewalają kase - słynna sprawa Fedak , słynna sprawa ministry Muchy itd. ?

Gość gość
Jest rzeczą przykrą że polskie społeczeństwo rzuca się sobie do gardeł zamiast rzucic się na tą sfore z sejmu i rozpędzic na cztery wiatry tą hołotę uwłaszczoną na naszych pieniądzach Nie tutaj tkwi problem że te matki chcą kasę , dajecie się szczuc na innych zapominając że naród powinien byc solidarny z najsłabszymi obywatelami a bezwzględny wobec kłamliwej władzy. Wy zaś jesteście bezwzględni wobec swoich bliźnich i to jest przykre. Atakujcie rząd a nie matki walczące o dobro swoich dzieci. Sami byście to robili gdybyście byli w takiej sytuacji. Atakujcie katolicki kościół który nie żałuje sobie świątyń a żałuje na pomoc biednym

Gość gość
Kasa na katechetów w szkołach jest a Tusk mi będzie pierdzielił że nie ma kasy na chore dzieci ????????? Gdzie my żyjemy ? w republice bananowej ?

Gość gość
Ponadto jeżeli rząd uznaje te kobiety za pracujące na etacie to należy im się najniższa krajowa bez dwóch zdań. Ciekawe że środki w ciągu pięciu minut znajdują się na uchodźców z Ukrainy...

Gość gość
DOBRZE, a czy waszym zdaniem na 1600zł zasługują również rodzice dzieci, które o godz.6 są zabierane spod domu darmowym busem do ośrodka rehabilitacyjnego - za darmo, a następnie odwożone tymże busem o godz. 16. często to dzieci ze wsi, wiec dojeżdżają do domu ok.16.30-17.00. a taka matka cały dzień jest w domu, chodzi na zakupy, ma czas na wszytsko. czy jej także nalezy sie te 1600zł dodam, ze mają dodatkowe świadczenia, paczki, zbiórki itp.

Gość gość
często rodzice przychodzą do nas o 11 i w oczy nam sie smieją, ze właśnei wstały i musiały wyjśc sobei po drożdżówkę do kawki no i zaszły na chwilkę...

Gość gość
KTO jest za tym aby (jeśli te babki dostaną to co chcą) pojechać do Warszawy do sejmu i okupować go grupą 100 ludzi? (chętnie nawet sfinansuje tą akcje, przejazdy, plus wyzywienie na miejscu i jeszcze każdemu do łapy). Raz dwa rozdupcymy w ten sposób ten rząd, będziemy to argumentować w ten sposób ze dlaczego tym babom dał, a dlaczego nam nie chce dać??! a będziemy się domagali: 1) podniesienia mnimalnej emerytury z kwoty 831zł (jak jest teraz) do kwoty 1600zł (tak jak te mamuśki) 2) podniesienia minimanej pensji z 1680brutto do 2500 brutto 3) podniesienia wysokości wypłacanych rent do 1200netto (dzis to chyba jakies 600-700zł) 4) podniesienia tzw. zasiłku rodzinnego 5) podniesienie alimentów z funduszu alimentacyjnego 6) inne (wymyślimy jeszcze pare :D) I będziemy tam tak długo aż spełnią wszystkie warunki! Co dzień będziemy Donalda zapraszać na konferencje, na pogadanke z nami przed kamerami i będziemy mówić "tym mamuśką od dzieci warzyw dałeś, a nam nie?" potem zaraz do tego zjadą do warszawy związki zawodowe i będą sie domagać podwyżek: nauczyciele, policjanc*****elęgniary itp itd i Donald raz dwa sie poda do dymisji :D są chętni?

Gość gość
nie ma chętnych, bo nie chodzi o robienie zadymy jak masz za dużo energii i kasy to zrób coś konstruktywnego a nie namawiać do burdy mam nadzieję, ze tusk myśli logicznie i ma świadomosć, ze nie może zrobić co one chcą

Gość kelnerka z przypadku
Nie rozumiem po co ta cala afera. Trzebabylo sie wyskrobac a nie teraz rece po pieniadze od wszystkich wyciagac...Okrutne to ale prawdziwe. Matki ktore decyduja sie na urodzenie chorego dziecka powinny miec na to odpowiednie srodki finansowe.

Gość gość
Dlatego Tusk im nie da tego co one chcą bo potem 5 innych grup społecznych ustawi sie w kolejce i też będzie żądało podwyżek

Gość gość
" Nie rozumiem po co ta cala afera. Trzebabylo sie wyskrobac a nie teraz rece po pieniadze od wszystkich wyciagac...Okrutne to ale prawdziwe. Matki ktore decyduja sie na urodzenie chorego dziecka powinny miec na to odpowiednie srodki finansowe." Czyli za decyzje matek będziesz karał te dzieci ??

Gość gość
" Dlatego Tusk im nie da tego co one chcą bo potem 5 innych grup społecznych ustawi sie w kolejce i też będzie żądało podwyżek" To jest właśnie podstawowy problem. Rządzący gdyby rzeczywiście zajmowali się obywatelami to by takich dylematów nie było. Pisząc takie coś przejmujesz argumentację rządzących. Tylko że oni są od pomagania nam tak jak doopa od srania. Rządzącym na rękę jest to że my się sobie do gardeł rzucamy o głupie 1000 zł a o ni sobie spokojnie rozkradają nasze Państwo.

Gość gość
Czyli za decyzje matek będziesz karał te dzieci x one karzą NAS

Gość gość
daj spokój matki się swoimi dziećmi w podejmowaniu decyzji nie pzrejmowały a od obcych ludzi tego wymagasz weź sie ogarnij

Gość gość
Rządzącym na rękę jest to że my się sobie do gardeł rzucamy o głupie 1000 zł a o ni sobie spokojnie rozkradają nasze Państwo. x to NIE głupie 1000 a 300 - 500 milionów miesięcznie

Gość kelnerka z przypadku
Matki te dzieci ukaraly, skazujac je na takie zycie. A teraz probuja karac spoleczenstwo za swoje decyzje. NIGDY nie urodzilabym chorego dziecka. Aborcja jest latwodostepna, nie tylko za granica ale takze i w Polsce.

Gość gość
dokładnie, dzisiaj juz jest taka technika ze juz we wczesnym stadium ciąży idzie stwierdzić czy dziecko ma jakąś wrodzoną wade albo coś w tym stylu i aborcja takiego dziecka jest wtedy całkiem legalna

Gość gość
te dzieci kiedyś przestaną być dziećmi, rodzice umrą z wyczerpania a kto wtedy zajmie sie tymi niby dziećmi? czy nadal będa otrzymywały 1600 zl ? no chyba nie bo to przeciez ma byc dla rodziców :-O

Gość gość
te dzieci dostaną rentę ponad 600 jak będą pełnoletnie, więc matki będą miały co najmniej 2200

Gość Ale to już było
Są inne przyjemniejsze tematy od patologii

Gość gość
23.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość ja to wszytsko rozumiem i wspólczuję matkom dzieci ALE ODPOWIEDZCIE MI UCZUCIWIE, CZY TO JEST SPRAWIEDLIWE, ZEBYM JA PO CAŁYM MIESIĄCU CIEŻKIEJ RPACY DOSTAŁA 1300ZŁ, A ONE ZA OPIEKOWANIE SIĘ DZIECKIEM 1600 przecież dziecko osobno ma rentę jeszcze ludzie one chcą tej kasy jako wynagrodzenie dla siebie za pracę X x to niby dlaczego tak mało zarabiasz? jakaś nie zaradna jesteś, wszyscy tu matkom doradzają jak to mają iść pracować a do dziecka opiekunkę

Gość gość
" tymi niby dziećmi? " Takie słowa świadczą o tym że jesteś zwykłym doopkiem . :-) Obyś sam nie miał takich niby dzieci w swojej rodzinie. Odbijanie piłeczki że te matki nas karzą i pisanie o aborcji to głupota. Z jakiej niby racji aborcja ma byc obowiązkiem dla takich osób których światopoglad nie pozwala na to ? Państwo polskie nie jest od oceny moralnej tych matek ale od pomocy w sytuacji już zaistniałej. Dopóki do tej bazy nie dojdziecie będziecie takie pierdoły wypisywac.

Gość gość
masz rację, będe bardzij zaradna jeśli dam sie zapłodnić i urodzę niepełnosprawne dziecko, wetdy będe taka zaradna,z ę bede dostawac o dpaństwa 1600zł za siedzienie w domu na d***e kiedy moje dziecko będzie w darmowym ośrodku

Gość gość
Państwo powinno byc światopoglądowo neutrealne i pomagac tym co pomocy potrzebują. Państwo nie jest od oceniania moralności decyzji o urodzeniu takiego dziecka. Państwo jeżeli do czegoś takiego doszło powinno poczuwac się do pomocy. To tak samo jakbyś się przeziębił bo nie wziąłeś czapki w zimie a potem dostał odmowę leczenia bo to twoja wina. Podobnie z rakiem z powodu palenia papierosów. Wasze argumenty to nawet nie poziom gimnazjum a przedszkola. Znieczulica i zbydlęcenie społeczeństwa postępuje.

Gość gość
Ponadto każdy ma swój swiatopogląd i swoje sumienie. Przestań narzucac innym swoje przekonania o aborcji.

Gość gość
To tak samo jakbyś się przeziębił bo nie wziąłeś czapki w zimie a potem dostał odmowę leczenia bo to twoja wina. Podobnie z rakiem z powodu palenia papierosów. x ale oni pracują a WARZYWA NIGDY

Gość gość
przeczytałam cały topik - uczucia mam bardzo mieszane, opisujecie tu różne sytuacje... zgadzam się tylko z tym, że w zaistniałej sytuacji trzeba jakoś pomóc- nie mam dzieci, ale wydaje mi sie, ze matki dzieci upośledzonych cierpią już do końca swego zycia i te dzieci też i w miarę możliwośc***anśtwo powinno im pomóc, no ale kościół też (jestem praktykujacą katoliczką i boli mnie ta obojętność księży - aborcji nie wolno, eutanazji nie wolno, o świetlicach dla chorych dzieci przy kosciołach nie słyszałam - moze takie isntieją, ale nie w mojej okolicy - Białystok); 1. od sumienia matki zależy, czy usuwa chore dziecko - nie mamy prawa tego oceniac (ja bym pewnie usunęła, ale by mnie skreślono z list parafilanych, ale jestem za słaba i za bardzo egoistyczna - nie urodziłabym, nie chciałabym skazywać swego dziecka na wegetację; pewnie sumienie by mnie gryzło do konca zycia) 2. matki są różne - część nie dba o siebie, pije w ciąży, a potem płaczą, że im źle, bo dziecko chore (te zasluguja na potępienie ze strony społeczeństwa, ale ich dzieci nie sa temu winne); u innych matek zawinili lekarze podczas porodu albo dzieci zaczęły chorować po urodzeniu - nie można ich wrzucać do jednego worka z tymi alkoholiczkami/narkomankami, pomóc trzeba realnie wszystkim dzieciom i rodzicom częściowo też, ale proponowałabym wiekszą kontrolę nad rodzicami opiekujacymi się - czy pieniadze wydaja właściwie i zniesienie tego głupiego zapisu, że nie moga dorobić, jakby mogli dorobic do jałmużny od państwa, to by teraz tam pewnie w sejmie nie protestowały 3. pamiętajmy, że nas też to moze spotkać - jakiś wypadek, choroba w rodzinie- trochę wyobraźni ludzie, swoich bliskich też wysłalibyscie do komór gazowych jakby byli chorzy? nie wydaje mi się

Gość gość
nikt nie pisze o komorach gazowych wiec tez nie wciskaj takich słów. temat jest na czasie i bardzo kontrowersyjny. ile tu osob tyle opinii. gdyby byla dozwolona aborcja to każda kobieta bralaby ja na swoje sumienie. poza tym o warzywach mówią sami lekarze i ten termin jest powszechnie stosowany w szpitalach. niby dziećmi nazwałam osoby ktore doczekaly się pełnoletności ale nadal wymagają całoldobowej opieki rodzicielskiej bo jak inaczej ich nazwać?

Gość gość
mam nadzieję, że premier nie da sie zastraszyć 😠

Gość gość
nie może, bo wie że jeśli da jednym to przyjdą kolejni po kase i wtedy będzie miał sajgon w sejmie którego już nie ogarnie i spadnie ze stołka, wczesniejsze wybory by z tego były