Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwykły chłopczyna

Niewidomi jacy oni są ?

Polecane posty

Gość zwykły chłopczyna

Gdy czekam na przytanku na autobus widuję dziewczynę spacerującą z psem. Jest niewidoma. Sposób w jaki się porusza i jak rozmawia z psem po prostu mnie urzekł. Jej głos jest anielski. Bardzo bym chciał do niej zagadać ale najwyzaczajniej w świecie boję się. Ma ktoś doświadczenie z takimi ludźmi ?

Gość gość
Mam w rodzinie niedowidzącą i wiem że są to ludzie ostrożni w kontaktach z obcymi .

Gość zwykły chłopczyna
Też tak sobie myślałem, że jak normalnie zagadam, to odrzuci.

Gość gość
mam kilkoro znajomych niewidomych i niewidzących. To bardzo pogodni, rozrywkowi i weseli ludzie. Potrafią żartować ze swojej ułomności.

Gość zwykły chłopczyna
Myślisz, że jako "widzący" miałbym u niej szansę, czy raczej jestem na straconej pozycji ?

Gość gość
możesz ją zg****ic, na bank cie nie rozpozna

Gość gość
pewnie brzydal z ciebie skoro chcesz niewidomą

Gość zwykły chłopczyna
Chyba jeszcze nie wytrzeźwieliście ?

Gość gość
jako nietrzeźwy myślę lepiej od ciebie, ty chcesz ją w******* i zostawisz bo to cie przerosnie A NA WIDZĄCA CIE NIE STAĆ

Gość gość
mam niewidomego znajomego, bardzo zabawny czlowiek. Zagadaj z nia.

Gość gość
mam niewiedomego znajomego ktory opowiadal mi kawal o tym jak golab chcial zakpic z niewidomego popisujac sie przed swoim kolaga golebiem a kiedy mu sie to nie udalo stwierdzil: no pacz, slepy g/o/wno widzi. wszystko zalezy czy niewidomy stracil wzrok czy tak sie urodzil. nie miec najwazniejszego zmyslu to dramat, nie zakpij sobie z tej kobiety bo sa to ludzie laknacy milosci

Gość gość
autorze. Myślę że miał byś szansę. Jeśli jesteś wartościowym człowiekiem. To oni najbardziej widzą wnętrze człowieka.

Gość zwykły chłopczyna
Nie kpiny mi w głowie. Po prostu, jeszcze nigdy nie miałem z takimi luźmi do czynienia. Potrafię sobie wyobrazić, że są sprawy, tematy, którymi można ich szybko bez naszej wiedzy i woli urazić. Mam tu na myśli sąsiada z klatki, który jest na wózku, długo nie mogłem zrozumieć dlaczego się obraża jak mu się chciało pomóc wyjść z windy czy klatki. Nie chciałbym przy niej, przy pierwszym podejściu od razu popełnić takiego błędu.

Gość gość
Tacy sami są jak garbaci, grubi, chudzi. Charakter każdy ma jakiś tam swój, bez względu na cechy fizyczne. Uderzaj chłopie do niej, jeżeli ci się podoba. Kto wie może ma kogoś i z miejsca dostaniesz kosza i na marne twoje czajanie i podchody.

Gość zwykły chłopczyna
Potraktowała mnie z bardzo dużym dystansem. Ale tak całkiem spalony chyba nie jestem, skoro powiedziała, że jest tu codziennie, o tej samej porze na spacerze ?

Gość gość
Ale co opowiedz podszedles do.niej i co?jak się ubiera?

Gość tata szarika
Znam takiego,też jest "niewiadomy"

Gość zwykły chłopczyna
Podszedłem, zapytałem czy w taką pogode robi to dla psa czy dla własnego zdrowia. Przedstawiłem się a ona, że do niej mówią tak i tak (ksywa). Ubrana normalnie, nie zwróciłem na to uwagi, jeansy i kurtka z kapturem, szczelnie "owinięta" tak że widac było tylko twarz i okulary. Na odchodne zatrzymała się, było widac, że nie chce aby z nią isc (chyba żebym nie wiedział gdzie mieszka). Jutro nie będę miał tyle czasu, muszę do pracy. Może to zozumie ?

Gość zwykły chłopczyna
Rozmawiałem dzisiaj z nią przez chwilę zanim przyjechał autobus. Uzbroić się w cierpliwość, kiedy będzie tak daleko, że będzie chciała się ze mną spotkać gdzie indziej ? Czy raczej sobie odpuścić ?

Gość zwykły chłopczyna
Rozmawiam z nią dziennie kilka minut i tyle. Zapytać gdzie można ją jeszcze spotkać czy darować sobie ?

Gość gość
Hej powiedz jak rozwinęła się sytuacja z tą dziewczyną?

Gość gość
No wlasnie tez mnie ciekawi. Tyle ze moj objekt jest migajacy.

Gość gość
Przecież to topic sprzed roku !

Gość gość
Co z tego ze z przed roku. Może się odezwie o powie co się wydazylo dalej

Gość niemampomyslunapseudonim
A ja mimo, że z przed 4 lat temat to coś napiszę, bo jestem w temacie, gdyż sam jestem niewidomy. Do osoby niewidomej podchodzi się jak do każdego normalnego człowieka, przecież nie ugryzie. Ważne, że jak idzie z psem przewodnikiem to nie zaczepia się psa, gdyż jest w pracy, więc no nie wolno, a poza tym to normalni ludzie i jeśli nie będą chcieli rozmawiać to na pewno to jakoś zasygnalizują. Autorowi pewnie się to nie przyda, ale skoro ja trafiłem na ten wątek to zapewne ktoś kiedyś też go przeczyta.