Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mycie głowy roczniakowi

Polecane posty

Gość gość

czy wasze dzieci lubią mycie głowy?? maja marok i drze się przy tym niemiłosiernie nie mam już pomysłow co robić jak Wy sobie radzicie z myciem głowy??

Gość gość
jak moja córka miała fazę "na nie" przy myciu głowy, robiłam tak po pierwsze - sprawdzałam czy jej szampon/żel do mycia faktycznie nie szczypie w oczy (sprawdzałam na sobie, jak szczypał - to przez sól w składzie - kupowałam inny) po drugie - nie używałam do namaczania/spłukiwania głowy prysznica tylko kubeczka albo miseczki, czasem sama sobie główkę polewała żeby spłukać czasem ja to robiłam kubeczkiem albo dłonią po trzecie - dawałam dużo zabawek do wanny żeby miała zajęcie Może coś z moich sposobów u Was się sprawdzi, u mnie działało :)

Gość mama Kasiaaaa
To ja mam okropny problem z tym myciem glowy. Syn ma już sporo wloskow i już nie wystarczy szybkie ochlapanie glowy. Ogolnie syn nie lubi się kąpać a samo mycie glowy powoduje ze nie chce się kąpać przez następny tydzień wiec myjemy tę glowę bardzo rzadko. Już nie napiszę jak rzadko bo aż mi wstyd. Niestety syn dostaje dzikich histerii przy myciu glowy i długo później nie może się uspokoić choć robię to bardzo delikatnie. Full zabawek, plukanie kuczeczkiem. Mamy rondo kąpielowe,ale on za nic w swiecie nie chece go zalozyć.

Gość gość
U nas też też problem. Umyć jeszcze jakoś da, gorzej spłukac więc żeby było sprawnie Poprostu nie zwracam uwagi na krzyk, przechylam jej głowę i szybko spłukuje butelka.

Gość gość
Moj maz zawsze myje i sie nie cacka:P podobno mowi :uwaga,glowke pluczemy i polewa go z kubeczka. Maly nie zdazy zaprotestowac i juz sie przyzwyczail;)

Gość gość
Moja ma dwa i pół roku i od zawsze jest problem z myciem włosów. Wielu rzeczy próbowałam i nic. Przed każda kąpielą jest najpierw pytanie o mycie włosów i płacz jak tylko się dowie, że to właśnie dziś. Na razie myje jej raz w tygodniu a co dopiero będzie latem...:(

Gość gość
Moze u nas nie ma problemow z myciem bo od urodzenia przynajmniej jak nie myjemy szamponem ta ja moczymy sama woda. Zeby dziecko wiedzialo,ze to obowiazkowy element kapieli.

Gość gość
My też moczymy przy każdej kąpieli a myjemy szamponem Srednio dwa razy w tyg a córka i tak sie wyrywa