Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I Love JKM

Państwo nie powinno pomagać ludziom

Polecane posty

Gość I Love JKM

Niech sobie sami radzą. 100 lat temu nie było emerytur, rent, państwowej edukacji i służby zdrowia, zasiłków, świadczeń, socjalu, żadnej pomocy społecznej, ubezpieczeń i ludzie sobie radzili. A dzisiaj wszyscy chcą socjalu, opieki państwa, nikt sobie sam nie daje rady. Tylko każdy wyciąga łapę do Państwa. Państwo nie ma obowiązku pomagać biednym, potrzebującym, nieudacznikom i ofiarom losu. Jak ktoś jest dupa, to w żadnych czasach ani kraju sobie nie poradzi. Nieudacznicy niech sobie sami radzą. Jak ktoś nie daje sobie rady to tylko jego problem. Life is brutal i tyle. Na POchybel nieudacznikom!!! :D :D :D

Gość gość
Ok ale państwo ma przestac wyciagac łape po moje pieniadze. Zniesc vat,akcyzy, podatek od domu. Zwykły podatek moze zostac zeby policja,szkoly, szpitale funkcjonowaly.

Gość gość
Z takimi jak ty by se poradzili ,do pieca i kominem :-)

Gość gość
jak dla mnie super. Rozumiem ,że wraz z ograniczeniem roli państwa zostaną obniżone podatki i znikną wszystkie bariery w postaci zezwoleń , licencji itp ?

Gość gość
dokładnie! dlaczego mam w takim razie płacić jakieś zusy, obowiązkowe ubezpieczenia i podatki, skoro państwo ma mi w niczym nie pomagać???

Gość Ale to już było
Państwo nie pomaga ludziom przecież! Co za psychol wypisuje te brednie?😠 Emeryt wypracował na swoja emeryturę głąbie!(wsciekly0

Gość Ona 1991
Nie chodzi tyle o emerytury, ale o zasiłki dla bezrobotnych i innych sierot, które tylko żerują na państwie. Jeśli państwo przestanie się wtrącać w życie obywateli, to łączy się to również ze zniesieniem podatków i innych "kar" dla ludzi pracujących.