Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to już skurcze porodowe...???

Polecane posty

Gość gość

Kończę 39 tydzień od paru godzin co jakiś czas twardnieje mi strasznie brzuch. próbowałam liczyć co jaki czas się tak dzieje ale nie są to zbyt regularne odstępy czasu. Czy może ktoś miał podobnie?

Gość gość
jak u mnie się zaczynał poród to nie czułam twardnienia brzucha, a ból jak na okres w podbrzuszu, tylko tak mocny, że aż mi dech zapierało. No i w miarę regularnie. Jak masz nospę to łyknij (jak przejdzie to tylko skurcze przepowiadające) albo weź prysznic. Po rozluźnieniu skurcze przepowiadające przechodzą. Skurczy porodowych już nic nie powstrzyma :) Powodzenia

Gość gość
Skurcze porodowe bedą jeśli bedziesz je miała w regularnych odstępach czasu a poza tym bedą tak n*******lac ze napewno bedziesz wiedziała ze to skurcz.

Gość gość
też się zastanawiam jak to będzie bo słyszałam, że niektóre mają tak słabe bóle, że po prostu nawet nie są świadome tego, że zaczęły rodzić.

Gość gość
Też się boje, że przegapię skurcze, bo to drugi poród boję się, że będą słabsze niż przy pierwszym porodzie i będzie szybciej postępować rozwieranie. Jestem w 38 tc i mam od tygodnia twardnienie brzucha po kilka razy na godzinę takie aż oddychać nie mogę i lekkie bóle w podbrzuszu. Już w szpitalu maja mnie dosyć, bo tak się boję że co dzień jestem na ktg i ciągle mi powtarzają, że to tylko skurcze przepowiadające

Gość gość
prosty sposób - zjedz no spe. jesli bole ustana tzn ze to były przepowiadajace, jesli sie utrzymaja a jak nasila to tym bardziej znaczy ze juz :)

Gość gość
Na poczatku tez mialam slabe skurcze. Nospa i kapiel, jesli nie przejdzie to to to.