Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontrowersyjna wypowiedz

O matkach dzieci niepelnosprawnych i ich żądaniach

Polecane posty

Bardzo, ale to bardzo wspolczuje ludziom majacych chore dzieci. Wiem, ze to wysilek, duzo nerwow, stresow i ogolnie ciezkie zycie. Jednak... Tusk im podwyzszyl te swiadczenia wiec o co one walcza? czy to cos na zasadzie: dasz palec to chca calej reki? I czy tylko ja mam wrazenie, ze zebraly sie same jakies kompletnie oderwane od rzeczywistosci babki? jak mozna mowic my chcemy od jutra podniesienia swiadczen i koniec? Przeciez zeby cos przeszlo trzeba to uchwalic najpierw. Kolejna sprawa to taka, ze jestem przeciwna by zwiekszac swiadczenia dla kobiet, ktore: a) maja dziecko na co dzien w osrodku/szkole, b) dziecko jest ze stopnien niepelnosprawnosci lekkim. Takie kobiety powinny miec mozliwosc dorobienia sobie do obecnych swiadczen i pomoc ze strony panstwa w znalezieniu pracy chociazby na pol etatu. Przeciez jak dziecko jest w szkole czy osrodku to moga pracowac. Po co im dawac pieniadze, lepiej dac im mozliwosc zdobycia pieniedzy. Takie jest moje zdanie. Kolejna sprawa kontrowersyjna bardzo to taka, ze utrzymujac ciezko (powtarzam ciezko) niepelnosprawne fizycznie i umyslowo dzieci zmierzamy do nikad. Inwestujac pieniadze w zdrowsze dziecko, ktore moze podjac prace aczkolwiek nie musi mamy chociaz nadzieje, ze kiedys ta jednostka przysluzy sie spoleczenstwu. Dzieci ciezko niepelnosprawne niestety nie. Wiekszosc z nich nawet nie wie co sie dookola nich dzieje, czasem odczuwaja tylko fizyczny bol i to niemal codziennie. To smutne, ze czlowiek moze stac sie tak ubezwlasnowolniony. Nie chce tu pisac o eutanzaji (chociaz ja jestem za tym by eliminowac naprawde ciezko chore jednostki), bo wiem, ze rodzice kochaja swoje dzieci. Jednak w takiej sytuacji panstwo powinno pomagac tylko minimalnie, wiecej inwestowac w zdrowych obywateli niz w tych, z ktorych przykro to pisac, ale pozytku nigdy nie bedzie. Dlaczego te matki nie potrafia na to spojrzec od logicznej strony?

Gość gość
Bardzo dobrze, ze żądają teraz i natychmiast! Już raz im Tusk obiecał "że w przyszłości". Państwo powinno im płacić CO NAJMNIEJ 2tys. złotych na rękę bo i tak odciążają budżet państwa- gdyby były zimnymi sukami oddałyby te dzieci do domów opieki, gdzie utrzymanie takiego dziecka to koszt ok 4tys. Przy okazji również zwalniają miejsca pracy dla innych. Przypomnę także, ze państwo jest od pomagania i od dbania o obywateli jak D/U/P/A OD S/R/A/N/I/A!!!

Gość gość
masz faszystowskie poglądy. czy gdyby Twoje dziecko z dnia na dzień stało się ciężko upośledzone, też by je wyeliminowała? pomyśl nad tym. jeśli chodzi o dzieci to nie ma czegoś takiego jak lekki stopień niepełnosprawności. wszystkie mają po prostu orzeczoną niepełnosprawność. jednak prawo do świadczenia pielęgnacyjnego mają jedynie rodzice tych dzieci, które na co dzień wymagają wsparcia i opieki innych osób, przez 24h na dobę

Gość gość
Wiesz co? Abstrac***ac od nie0elnosprawnych to rozumiem ze ty popelnisz samobojstwo w chwili osiagniecia wieku emerytalnego i swoim rodzicom rowniez podsuniesz ta wspaniala mysl? Wszak nie przysluzycie sie spoleczenstwu. I nie pisz mi ze na emwryture zapracujesz bo twoje swiqdczenia ida na obecnych emerytow-taki system.

Gość gość
Juz jest taki temat po co powielac?

Gość gość
" jestem za tym by eliminowac naprawde ciezko chore jednostki" Boże, nie wierzę, że tak napisała matka, kobieta, CZŁOWIEK był juz ktoś kto myslał podobnie jak ty autorko - Hitler

niestety ale dyby moje dziecko nagle zostala calkowicie niepelnosprawne fizycznie i umyslowo to pomyslalabym o eutanazji. Co do emerytur to mnie nie obchodzi czy system dziala tak,z e obecny czlowiek odklada na emeryture czy tak, ze my placimy na tych starszych a mlodsi beda na nas. Sam fakt, ze czlowiek cos zrobil przez te lata, przepracowal je, a nie tylko wymagal opieki swiadczy o tym, ze emerytura mu sie nalezy.

nie rozumiem o co ci chodzi:O ty bys chciala sie meczyc na tym swiecie bedac tzwroslinka? Bo ja nie. Moje dziekco rowniez

Gość gość
obiecal to niech dotrzymuje slowa,

Gość jugo
co masz na myśli, pisząc całkowicie niepełnosprawne fizycznie i umysłowo? a jak by było niepełnosprawne tylko fizycznie? powiedziałabyś - sorry synku, nie ma z ciebie pożytku więc żegnaj? a jak fizycznie byłoby ok, a umysł zatrzymałby się na obecnym poziomie? stwierdziłabyś, że po co ma żyć człowiek, który już zawsze będzie bawił się klockami czy lalkami i nigdy do pracy nie pójdzie? i nie ważne, że cie kocha, że przytula, ze śpiewa c***iosenki o kotkach? i kto ma decydować, czy niepełnosprawność jest całkowita czy nie - co to w ogóle za określenie?? myśl kobieto, bo naprawdę ciężko to czytać...

Gość gość
to co napisała autorka może napisać tylko osoba nie mająca swojego dziecka lub kompletnie nie myśląca o tym co może się z nim stać jutro, a na pewno nie napisze tak matka która ma chore dziecko! to straszne co się dzieje wśród ludzi, ze mają takie poglądy, smutne bardzo że człowiek człowieka chce zabijać ot tak w imię własnego egoizmu

Gość exdebillmobilny
Stan autorko obok Stephena Hawkinga, ja zaloze strone na fejsie, przedstawisz siebie, swoje poglady, ludzie beda glosowac kto jest bardziej przydatny, osoba przeglosowana laduje w zawiazanym worku w rzece - piszesz sie na taka probe?

Gość gość
Co to znaczy, ze panstwo ma inwestowac pieniadze w zdrowego obywatela? A skad wiadomo, jak dlugo on bedzie zdrowy? Jutro moze pod auto wpasc I kaleka zostac. A chorych mamy zostawic, zeby z glodu zdechli? Jaki czlowiek mysli w taki sposob? Sama mam chore dziecko, autystyczne. Watpie, zeby bylo w stanie utrzymac sie kiedykolwiek utrzymac samo, z wlasnej pracy. Mam go uspic juz w tym momencie, czy moze zostawic ta przyjemnosc dla ciebie I ludzi twojego pokroju?

popadacie ze skrajnosci w skrajnosc. Moja kolezanka ma syna, chlopak sie nie rusza w ogole, jest sparalizowany, nie mowi, nie rozumie w ogole co sie do niego mowi co sie dookola niego dzieje. Ja bym nie chciala skazywac dziecka na takie cierpienie.

ex to ze ty za madra nie jestes to wiedzialam, ale teraz to zes pojechala:D Ty poczytaj moze co dolega Hawkingowi zanim sie zaczniesz wymadrzac. Przeciez on nie jest uposledzony umyslowo:O

nastepna idiotka:O przeciez ja pisze o osobach niepelnosprawnych fizycznie i umyslowo, a wy juz dorabiacie sobie jakies chore teorie. Zaraz mi napiszecie,ze chce eutanazji poddawac ludzi na wozkach:D Normalnie na kafe jak zawsze mamuski daja popis swojej inteligencji.

Gość gość
Ty tez dalas popis autorko wiec,nie,pisz o innych...

Gość gość
Inwestujac pieniadze w zdrowsze dziecko, ktore moze podjac prace aczkolwiek nie musi mamy chociaz nadzieje, ze kiedys ta jednostka przysluzy sie spoleczenstwu. Dzieci ciezko niepelnosprawne niestety nie. x SZOK SZOK SZOK jasne chore dzieci zagazujmy, nie bedzie kłopotu! oby twoje dziecko z dnia na dzien nie stało się roslina!

Sluchaj idiotka to moze cie wychowala wiec zachowaj takie komplementy dla mamusi. Dalas super popis inwestowaniem w zdrowa jednostke ktora jutro moze sie stac warzywkiem. A tekst z utylizacja niepelnosprawnych zalatuje mi hitlerem.

Gość gość
Normalnie na kafe jak zawsze mamuski daja popis swojej inteligencji. xxx Dokładnie. Pięknie się określiłaś autorko.

Gość gość
dostały propozycje 1000 zł od maja. Mogły na to przystać. Nie są jedynymi potrzebującymi ludźmi w tym kraju... A jeszcze ton i sposób wypowiedzi tych kobiet jest po prostu daleki od kulturalnego. Na miejscu pozostałych rodziców dzieci niepełnosprawnych wstydziłabym się, że ktoś w taki sposób mnie reprezentuje. Mimo wszystko bardzo im współczuje, ogólnie współczuje wszystkim ludziom cierpiącym... Nie chciałabym nawet największych pieniędzy w zamian za chorobę.

Gość gość
Jednak w takiej sytuacji panstwo powinno pomagac tylko minimalnie, wiecej inwestowac w zdrowych obywateli niz w tych, z ktorych przykro to pisac, ale pozytku nigdy nie bedzie. x a kto ma pomagać tym chorym dzieciom? ty sobie sama zarób na dziecko, oboje jesteście zdrowi, możesz iśc do roboty nawet na 12 godzin dziennie. a jaki ma niby z ciebie państwo pożytek??? podatki to nie wszystko! a stosunki między ludzkie, miłość, dobroć?? co ty możesz w tej kwestii światu ofiarować? NIC mam nadzieję ze nigdy nie spotkam cie na swojej drodze, masz spaczony umysł.

Gość gość
ale co dostały??? 150 zł podwyżki??? na co im to starczy? ja je popieram! za ich trud i pracę nalezy im sie wszystko!

Gość exdebillmobilny
On nie, ale ty jestes.

Gość gość
nie chce mi sie tego nawet komentować, ten tekst nie jest wart poświęcenia mu nawet sekundy ale tak mnie zszokował ez napisze tylko tyle: autorko jesteś pusta, głupia i bezduszna.

Gość gość
panstwo powinno pomagac tylko minimalnie, wiecej inwestowac w zdrowych obywateli niz w tych, z ktorych przykro to pisac, ale pozytku nigdy nie bedzie. xxx Obywateli o zdrowych poglądach. "niz w tych, z ktorych przykro to pisac, ale pozytku nigdy nie bedzie..." Jak z autorki tematu. Amen.

Gość gość
Jesteś Bogiem by decydować kto ma żyć , a kto nie? Kto ci dał prawo na głoszenie teorii eugeniki? Skąd wiesz czy nie zachorujesz na Alzheimera tak jak Terry Prachet? Albo nie dopadnie cię udar i będziesz bawić własną kupą? Każda istota chce żyć.I każda powinna mieć jak najwyższą jakość tego życia.Za 1000 zł rodzic dziecka niepełnosprawnego nie ma szans na opłacenie mieszkania i jedzenie.A gdzie leki?Gdzie rehabilitacja - cena jednej godziny to 60-120 zł. Moje dziecko chodzi, mówi i czuje.Jest najcudowniejszą , najlepszą istotą jaką znam.Nigdy nie bedzie samodzielne.Mam go oddać do DPS gdzie umrze z samotności i tęsknoty?Tak mało wiemy, co naprawdę dzieje się w umyśle nawet ciężko niepełnosprawnej osoby.TO CZŁOWIEK, który ma prawo żyć tak jak ty.

Gość gość
A co do kultury matek.To kobiety zdesperowane.Ciekawa jestem jak ty w totalnej desperacji byś reagowała...Oszukiwano je przez ostatnie 3 lata.Kłamano, kombinowano. Kobiety mają jaja.I odwagę by walczyć o lepsze życie osób, które same o nie nie zawalczą. A takie tchórzliwe kreatury jak ty nawet bite i opluwane bedą twierdzić , że deszcz pada....