Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontrowersyjna wypowiedz

O matkach dzieci niepelnosprawnych i ich żądaniach

Polecane posty

Gość gość
Skoro nawet zdrowe dzieci kocha się bardziej od meża, to az sie boję pomyśleć, co sie dzieje w waszych łbach, gdy macie inwalidy, jezu...

oczywiscie ze matki zdrowych dzieci moga isc na 12h do pracy, bo przeciez zdrowe od urodzenia sa samodzielne:) Normalnie geniusze:P Matka chorego dziecka tez moze isc do pracy, napisalam, ze najlepiej by bylo jakby pozwolono im do tych swiadczen dorabiac****anstwo pomoglo znalezc prace. Jak dziecko jest w szkole czy w osrodku w ciagu dnia to taka kobieta tez moze pracowac. Tak samo jak matka zdrowego dziecka.

Gość gość
dokładnie, ja nawet za 20 tys miesięcznie nie chciałabym wieść takiego losu jak one. podziwiam je naprawdę z całego serca, za ich oddanie, siłę, poświęcenie.

Widać ze autorka jest na tyle biedna ze jeszcze tym matkom by zabrala dla siebie...ja pitolę jakim trzeba byc czlowiekiem żeby pisać takie rzeczy!!!

Gość gość
Inwestujac pieniadze w zdrowsze dziecko, ktore moze podjac prace aczkolwiek nie musi mamy chociaz nadzieje, ze kiedys ta jednostka przysluzy sie spoleczenstwu. Dzieci ciezko niepelnosprawne niestety nie. x tyle ze jesli jestes matka- (pozal sie boze) zdrowego dziecka, to do ciebie nalezy inwestowanie w nie, bo twoja sytuacja jest z gruntu inna, i znacznie łatwiej ci pracowac. A tamte matki pracowac nie moga, wiec tu musi wkroczyc pomoc osób trzecich... wiele osob co zarabia te 1200 jest wsciekła, to wezcie sobie z domu dziecka jakies chore z porazeniem i tez "nic nei robcie" , a swiadczenie dostaniecie

Gość gość
w naszym kraju nie ma pracy dla ludzi młodych, dyspozycyjnych, zdrowych a wg ciebie państwo ma ją znaleźć dla tych i tak już umęczonych kobiet. ty wracasz z pracy, dziecko się bawi a w między czasie możesz ugotować, posprzątać. chore dziecko trzeba przewinąć, umyć, nakarmić a to nie jest takie proste, "przerzucić" kilkadziesiąt kg kilka razy dziennie. Twoje dziecko robi to wszystko samo!

Gość gość
dokładnie! jak ci tak żal autorko to weź sobie z domu pomocy społecznej dziecko z porażeniem mózgowym i też dostaniesz ten marny 1 tysiąc.

ja im niczego nie chce zabierac:) dla mnie panstwo moze im dac nawet 5 tysiecy, ja od tego nie zbiednieje. Chodzi o sam fakt, ze mozna pomoc dajac wedke a nie od razu rybke. Oczywiscie, ze takie matki maja trudniej dlatego uwazam, ze powinny miec mozliwosc dorobienia do swiadczen i pomoc w znalezieniu pracy.

Gość gość
kobieto nie pisz już więcej bo sie czytać tego nie da! wędkę to można podać rodzinom patologicznym, alkoholikom, długotrwale bezrobotnym, więźniom a nie biednym kobietą, styranym codziennością i chorobą własnego dziecka.

no nie ma pracy, nie ma pieniedzy wiec skad maja wziac miliardy co roku by im dac? zastanow sie co piszesz. Przeciez taka kobieta moglaby dostac pomoc w zatrudnieniu, miec pierwszenstwo.

i zeby nie bylo nie popieram tez dawania wielodzietnym, alkoholikom czy wiezniom. Tyle, ze to nie oni teraz szczekaja wiec temat nie o nich

Gość gość
Ale kto im da prace? Kto zatrudni osobe z nieuleczalnie chorym dzieckiem, wiedzac, ze nie bedzie dyspozycyjna? A co w wakacje, ferie I przerwy swiateczne? Kto sie im tym dzieckiem zajmie, duch swiety? Czy moze ty?

Gość gość
zgadzam sie absolutnie z wypowiedzia autorki,żadania matek są niedorzeczne! w żadnym panstwie nie wypłaca sie pensji matkom niepelnosprawnych dzieci,absurd,owszem sa zasiłki ale one żadaja pełnej pensji,szok|! zamiast zgadzac sie na takie żadamia panstwo powinno wprowadzic obowiazkowe badania prenetalne w ciazy,bezpłatne rzecz jasna by takich dzieci bylo jak najmniej i moze mnie tu zjecie ale ja jestem matką i w dodatku w ciazy i mówie z pełna odpowiedzialnoscia,że uszkodzone ciezko plody nie powinny przychodzic na swiat i tyle.potem placz i zebranie,wstyd a juz żadanie zmniejszenia pensji posłow po to by dac tym matkom to juz jawna pzresada,naparwde.jak tak można? postawa roszczeniowa bo mam chore dziecko a nie zapominjamy ,ze sa tez dzieci chore na raka i za chwile matki takich dzieci tez zaczna okupowac sejm ,żenada

a musi byc dyspozycyjna? Nie kazda praca wiaze sie z dyspozycyjnoscia. Niechby nawet poszla pracowac na jedna zmiane do sklepu albo jesli ma wyksztalcenie i doswiadczenie zawodowe (co malo realne jest w przypadku doswiadczenia) gdzies w swoim kierunku. No przykro, ale nikt nie mowil ze zycie bedzie fajne i kolorowe. A co ma zrobic samotna matka bez rodziny w wakacje i ferie? Nie zadawajcie takich glupich pytan, bo kazdy kto ma dziecko zdrowe czy chore i chce pracowac staje przed podobnymi problemami.

Gość Jenae_1
A czy Ty, autorko, pracujesz? I placisz skladki na emerytow? Czy siedzisz w chalupe na utrzymaniu starch i pierdzisz w stolek? Bardzo jestem ciekawa odpowiedzi.

Gość gość
dodam jeszcze ,ze one same robia z siebie męczenniece chca cierpieć i oczekują litości jakie one biedne..sa specjalne ośrodki,gdzie dziecku zapewnia fachowa opiekę,a one mogą w tym czasie pracowac ale najlepiej czekac az panstwo da,tylko z czego?

Gość gość
Chcialo sie rodzic chore dzieci ( mowie o tych co wiedzialy o chorobie dziecka od poczatku ciazy) to teraz nie smrodzcie jak wam zle i ciezko tylko placcie za wszystko z wlasnej kieszeni bo gorszych egoistek od was nie ma. Dlaczego wydalyscie na swiat dziecko wiedzac ze nigdy nie bedzie nawet wiedzialo ze zyje ( dotyczy bardzo ciezko uposledzonych dzieci). Z****** samoluby z was. Tylko dzieci zal.

Gość gość
zgadzam sie absolutnie z wypowiedzia autorki,żadania matek są niedorzeczne! w żadnym panstwie nie wypłaca sie pensji matkom niepelnosprawnych dzieci,absurd,owszem sa zasiłki ale one żadaja pełnej pensji,szok|! x x doedukuj sie zanim bedziesz bredzic głupoty. W Norwegi, Szwecji m, in. sie wypłaca jako pensje, w Niemczech to zasiłek ale b wysoki, nawet w ubogiej Grecji z szalejacym bezrobociem te swiadczenia sa nieporównywalnie wieksze niz u nas

Gość gość
Chcialo sie rodzic chore dzieci ( mowie o tych co wiedzialy o chorobie dziecka od poczatku ciazy) to teraz nie smrodzcie jak wam zle i x x to sa chyba jakies promile, wiec przestan wreszcie pisac o dziwadłach, co rodza specjalnie chore dzieci. Wiekszosc nie wie, badania sa drogie i słabo dostepne, a z połowa dzieci chorych to błedy lekarskie, powinni dawac za kazdy z milion odszkodowania... Jak mnie wpienia jak ktos tak bredzi. Kolezance lekarz nie chciał zrobic cesarskiego ciecia, i dziecko teraz ma 12 lat a zachowuje sie jakby miało 1,5 roku i nic sie nie poprawia. Ja jestem za kara smierci dla takiego lekarza

Gość gość
nie porównuj szwecji gzdie dzieci jest bardzo mało i mają wiecej praw niz dorosli bo to akurat wyjatek ani tez norwegii gdzie srednio zarobki wynosza 3 tys euro! ja akurat mieszkam w francji,bogatym panstwie z duzym socjalem ale nie wyplaca sie pensji matkom dzieci niepelnosprawnych,od tego sa badanie prenatalne i mozliwosc zakonczenia ciazy gdy dziecko jest uszkodzone,potem to juz twoja sprawa skoro decydujesz sie swiadomie na taki los,to czemu panstwo ma za to placic?sa zasilki ale daleko im do pensji no bez przesady

prosze sie nie martwic o moja prace, ja pracuje od dawna i zawsze placilam podatki:) Jestem oczywiscie za tym tez by w razie komplikacji w czasie porodu, ktore lekarz zanidba szpital wyplacal odszkodowania. Ale teraz sie zastanowmy: ile z matek, ktorym lekarz spartaczyl zycie swoja niekompetencja mialo odwage zlozyc pozew? Bardzo malo, stad tez malo wygranych spraw, bo wiekszosc siedzi cicho

Gość Jenae_1
Zawsze sie zastanawiam, skad sie biora takie psychopatki (jak autorka tego postu). Zauważcie forumowicze, ze nigdy, (no prawie nigdy) takich glupot nie piszą Panowie. A ponoc oni sa bez serca, chamscy i wszystko wywalaja na zewnatrz. Co sie porobilo, z niewiastami, MATKAMI. Sie pytam???

Gość gość
Ja nie mam na mysli dzieci niepelnosprawnych przez bledy lekarskie lub przez wypadek tylko o dzieciach ktore rozwijaja sie od nieprawidlowego rozwoju od samego poczatku. Fakt masz racje ze badania sa drogie i powinny byc darmowe a kobieta ktora mimo tego zdecydowala by sie jednak urodzic chore dziecko powinna juz placic za wszystko sama

Gość gość
ile z matek, ktorym lekarz spartaczyl zycie swoja niekompetencja mialo odwage zlozyc pozew? Bardzo malo, stad tez malo wygranych spraw, bo wiekszosc siedzi cicho x x a ty myslisz, ze pozew złozy sie sam? Moja kolezanka nie ma zeby kupic dziecku skarpetki, a co dopiero na prawników. W naszym kraju praktycznie nie ma odpowiedzialnosci lekarzy. Poczytaj sobie o Banachu, co zabił matke i jej dwoje dzieci, nie zrobił cesarskiego ciecia, jedno z dzieci zmarło w brzuchu, i sie rozkładało. Dostał w końcu 1,5 roku w zawaisach, 10 tys grzywny... I nadal pracuje... bo jego praca jest dobrze oceniana...

Gość Jenae_1
Skoro, pracujesz, to pochwal sie ile zarabiasz i jaki e skladk i odprowadzasz.

panowie sie rzadko tu wypowiadaja to po pierwsze, a po drugie wiekszosc panow ma gdzies losy takich jak i innych dzieci. Zauwaz droga forumowiczko, ze w protescie biora udzial matki a nie tatusiowie.Wiekszosc z nich sie zmyla, bo chore dziecko ich przeroslo

Gość gość
Poza tym, ty myslisz, ze lekarze chetnie usuwaja te nieprawidsłowo rozwijajace sie płody?? Kazdy sie bedzie zaslaniał etyka, i ci odmówi, Albo tak przewlekał, ze na aborcje bedzie za pózno.

nie mam zamiaru podawac na forum swoich zarobkow:D to nie twoja sprawa w ogole ile zarabiam i czym sie zajmuje. tego temat nie dotyczy aczkolwiek nie przejmuj sie ja z mezem na swoje zarobki nie narzekamy.

Gość gość
jasne w Norwegii jest zasilek pielegnacyjny wyplacany jako 100 % wynagrodzenia ale nie piszesz,że warunkime koniecznym jest uzyskiwanie dochodu z tytulu pracy przed powstaniem obowiazku jego wyplacania czyli matka lub ojciec musi wczesniej pracować!!!!!!!

Gość gość
Nie, no skad, dyspozycja w pracy? W zyciu. Przychodzisz I wychodzisz kiedy chcesz, na zadanie. Przeciez to normalne w kazdej pracy. Matki zdrowych dzieci narzekaja, ze w okresie jesiennym I zimowym nie wyrabiaja z opieka na chore dziecko I pracodawcy patrza na nie wilkiem, ale matki juz chorych dzieci tej opieki potrzebowac nie beda. Boze, jakie to logiczne! A samotne matki zdrowych dzieci predzej znajda kogos, chocby z rodziny, kto moze pomoc. Ale juz widze, jak chetnie znajdzie sie ktos do opieki nad nastolatkiem, ktoremu trzeba pampersy zmieniac, karmic I leki podawac.