Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jadwiga 1981

Faszystowskie Ukraińskie bojówki opluły Polkę na przystanku w Przemyślu.

Polecane posty

Gość Jadwiga 1981

Skandal!!!

Gość dajcie linka
Podajcie w końcu linka, a nie mącicie na forum. Jeżeli do tego doszło, to portale internetowe na pewno będą o tym pisać.

Gość Jadwiga 1981
ostatni wyr​uchał mnie mój pies dlatego muszę jakoś odreagować :) jak chcesz to ciebie opluje :P

nie dajcie się nabrać na te ruskie zaczepki skurkowańców od Putina , przybyli tu na forum aby podżegać i kłamać , zobaczcie co Putin wymyślił aby skłócić Polskę i Ukrainę '"Premier Arsenij Jaceniuk potajemnie uzgadnia przejęcie trzech galicyjskich regionów przez Polskę" - informację rozpoczynającą się od takiego stwierdzenia opublikował na swoich stronach rosyjski portal Pravda.ru, powołując się na małą znaną prokremlowską agencję informacyjną Rex. To kolejny sygnał z Rosji sugerujący aneksję części Ukrainy przez sąsiada. Kolejna "informacja" oderwana od rzeczywistości, która ma tylko skłócić Ukrainę z sąsiadami i usprawiedliwić aneksję Krymu.

Gość Jadwiga 1981
Przejrzeliście mnie. To była prowokacja, bo wkurza mnie to jak polaczki litują się nad tymi banderowcami.

''"Julia Tymoszenko odbyła prywatną rozmowę z Arsenijem Jaceniukiem. Premier powiedział jej, że ma dosyć radykałów z Prawego Sektora (...), boi się ich i chce znaleźć dla siebie wyjście z sytuacji. Został więc zmuszony do negocjacji z polskimi oficjelami o transferze ziem trzech galicyjskich regionów do Polski do końca 2014 roku pod pretekstem zapobiegania nadchodzącej katastrofie humanitarnej". Informację tę za portalem Pravda.ru na swoim Twitterze opublikował m.in. premier Krymu Siergiej Aksjonow z wiele stwierdzającym komentarzem: "Bez komentarza".

Gość dajcie linka
To samo było z żałosną ''rozmową'' Tiahnyboka z Jaroszem, którą wymyśliły sobie rosyjskie media. Na wszelki wypadek nie napiszę jednak o jaką chodziło, bo znając ludzi na kafe, to uwierzą tym me(n)diom.

Gość gość
ja jestem polakiem i w d***e mam i rosjan i ukraińców ALE PISZE TAKIE PROWOKACJE

Gość ja wiem i już
ten cały przewrót i samozwańcza władza jest nielegalna. Zebrała się grupka chuliganów, przemocą obaliła prezydenta wybranego w wyniku glosowania. A co do powiedzenia ma reszta kraju? Ukraina ma ponad 40 mln ludzi, gdzie ta demokracja? Wywrotowcy sprytnie i szybko wybrali nowy rząd spośród siebie. Jak im zabrakło stanowisk do obsadzenia swoimi, wymyślili nowe ministerstwa. Jak ktoś opatrywał rany na majdanie, to na ministra zdrowia, jak ktos dobrze gadał na scenie, to go na ministra kultury i tak dalej. To są ludzie nieprzygotowani do rządzenia dużym krajem. Większość osób w nowym niby rządzie to skrajni nacjonaliści. A my leczymy ukraińców, przyjmujemy ich. TVN wpadł w jakąś orgię wręcz z tą ukrainą. Ja trzymam kciuki za Putina żeby szybko ogarnął sytuację w tamtym regionie.

Gość gość
Skrajni nacjonaliści na Ukrainie są za współpracą z Polską. My nie musimy się ich obawiać, oni nienawidzą tylko Putina i jego ludzi, bo nawet nie wszystkich Rosjan. Poczytajcie trochę więcej niż kafeterię, to zrozumiecie.

Gość ja wiem i już
skrajni nacjonalisci ukraińscy nigdy nie byli i nie będą za polską. Rosji nie musimy się obawiać, co niby takiego mamy, żeby nas najeżdżać? długi? To media i politycy napędzają jakąś rusofobiczną nagonkę. Czy padło jakiekolwiek hasło ze srtony Rosji, że mają jakieś roszczenia względem polski? Nie padło. A ze strony ukraińskie owszem. Ludzie , przejrzyjcie na oczy.

Gość gość
Swoboda współpracuje z Narodowym Odrodzeniem Polski. Prawy Sektor chce z Polską współpracy. UNA-UNSO jest za Unią Wszechsłowiańską, której podstawą byłyby Ukraina, Białoruś i... Polska. Ukraińscy nacjonaliści nienawidzili Polaków 70 lat temu, teraz widzą w nas sojuszników.

Gość gość
każdy może napisać że ukraina dobra, o hitlerze pewnie też tak pisali

Gość ja wiem i już
aha, taka współpraca. nacjonaliści ukraińscy chcą współpracy z nacjonalistami ukraińskimi. cudownie. to są nieobliczalni chuligani. ich się trzeba bać.

no to popatrz teraz na oficjalne info 'Do polskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych wpłynęło oficjalne pismo z Dumy Państwowej z propozycją podziału terytorium Ukrainy. Do takich informacji dotarli dziennikarze "Wiadomości" TVP1. Wiceprzewodniczący Dumy Państwowej, lider frakcji LDPR (Liberalno-Demokratycznej Partii Rosji), Władimir Żyrinowski proponuje, by Polska domagała się referendum w sprawie przyłączenia do naszego kraju w pięciu zachodnich obwodach Ukrainy: wołyńskim, lwowskim, iwanofrankowskim, tarnopolskim i rówieńskim. Polskie MSZ ocenia pismo jako "kuriozalne". Władimir Żyrinowski dostanie kurtuazyjną odpowiedź, bez odniesienia się do treści swojego listu.

Gość ja wiem i już
poprawka - współpracować z nacjonalistami polskimi.

Gość gość
Znam Ukrainę, byłam tam wiele razy i o nacjonalistach też się dowiedziałam. Ukraińcy są dobrze nastawieni do Polaków, gorzej z naszym nastawieniem do nich. Zresztą co masz na myśli pisząc ''aha, taka współpraca''?

Gość ja wiem i już
jeżeli bierzesz pod uwagę to co piszę Żyrinowski, to malo wiesz o polityce :)

Gość gość
Bolek Zdun - ale już od paru dni wiemy o tym, co zaproponował ten psychol Żyrinowski. Nie sądzę, by Polska, Rumunia i Węgry poszły na to, co proponuje ten ''polityk''.

Gość ja wiem i już
przeczytaj sobie co to jest Narodowe odrodzenie polski i Swoboda bo widzę że nie wiesz o czym piszesz

Gość gość
Wiem, jedni i drudzy to nacjonaliści, których się demonizuje. Antypolski to okazał się Janukowycz(podwyższył podatki Polakom i utrudnił przesyłanie pomocy naszym rodakom), a nacjonaliści ukraińscy pomagają Polakom mieszkającym na Ukrainie. O tym nikt nie wie? Wikipedia nie napisała?

Gość ja wiem i już
ich nie trzeba demonizować. oni są przesiąknięci złą ideologią. Aż nie chce mi się wierzyć że ktoś może ich popierać. To są psychole.

Gość gość
Oj za dużo naczytałeś/aś się antyukraińskich i lewackich komentarzy na Onecie, Interii, czy WP, za które w większości odpowiedzialni są Rosjanie i komuniści. Byłam kilka razy na Ukrainie i zdążyłam już poznać ich mentalność i kulturę, dlatego nie obawiam się ukraińskich nacjonalistów. Ich ideologia do końca zła nie jest. Oni uważają za wrogów tylko tych, którzy szkodzą Ukrainie. Ludzi współpracujących z nimi nazywają braćmi, a reszta jest traktowana tolerancyjnie, bez względu na narodowość.

Gość gość
a nacjonaliści ukraińscy pomagają Polakom mieszkającym na Ukrainie. x kto to powiedział? ukrainiec, tusk tvn?

Gość gość
Powiedział mi to Polak mieszkający na Ukrainie. Polscy politycy i polskie media o tym nie mówią, bo tak naprawdę wcale nie chcą zgody pomiędzy Polakami i Ukraińcami.

Gość gość
gość Oj za dużo naczytałeś/aś się antyukraińskich i lewackich komentarzy na Onecie, Interii, czy WP, za które w większości odpowiedzialni są Rosjanie i komuniści. x to polacy robiący jaja lub tacy którzy naprawdę mają gdzieś ukrainę

Gość ja wiem i już
taa najśmieszniejsze są komentarze, że antyukraińskie komentarze piszą rosjanie :). to nie rosjanie tylko trzeźwo myślący ludzie. też znam ukraińców i na ukrainie byłam nie raz. ci ludzie nie są przygotowani na wejście do unii. skoro tak ich bronisz to wytłumacz mi jedno. nacjonalisci są przeciwni unii europejskiej. to co robili na majdanie? Odpowiem ci. Byli tam tylko po to żeby zrobic dym i przejąć władzę. nic innego.

Gość gość
ja wiem i już x napiszą ci zaraz że jesteś córka putina

Gość gość
Wpiszcie sobie w google ''Propagandowa wojna Kremla. Prorosyjskie komentarze'' i kliknijcie na linka ''niezależnej''. Zobaczycie, że udowodnione kto jest odpowiedzialny za te proputinowskie komentarze. ja już wiem - Skoro tak dobrze znasz Ukrainę, to powinnaś wiedzieć, że Majdan nie polegał tylko na chęci przyłączenia Ukrainie do UE, ale przede wszystkim na obaleniu złodziejskiej i bandyckiej władzy, dlatego obecny tam był Prawy Sektor.