Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobiety karmiace mm sa wyrodnymi matkami albo wcale nimi nie sa

Polecane posty

dla ciebie może są idiotyczne, a dla mnie nie. dla mnie twoje teorie są idiotyczne i tak możemy w koło macieju, ale jaki jest sens? Ty wychowałaś po swojemu, ja teraz robie po swojemu i jak ja uważam za słuszne. Bo ja znam moje dziecko i wiem czego potrzebuje. I kiedyś albo przyznam ci rację, albo powiem "a nie mówiłam".

Gość gość
Owszem znam 7 letnie dzieci, ktore spia z rodzicami. O dziwo, sa to dziewczynki. I nie znam ani jednego przykladu, wliczajac w to wlasny, kiedy oduczanie dziecka od spania z rodzicami przebieglo bezbolesnie i bezproblemowo. Poza tym rozumiem, ze Amelia nie planuje miec wiecej dzieci. Bo jezeli tak, to bedzie miala potezny zgryz z wytlumaczeniem corce, dlaczego obce niemowle zastapilo ja w lozku rodzicow.

Gość gość
Naprawdę, niektórym kobietom wydaje się że macierzyństwo polega głównie na karmieniu piersią i że zaczyna i kończy się własnie na tym etapie. Móżdźki macie a nie mózgi.

To nie trzeba tak od razu ,ze kto chce karmić dziecko po swojemu niech to robi ( bez dodawania żadnych określeń ) a kto jak chcę usypiać dziecko, niech to robi po swojemu niech tak robi jak uważa( tez bez jakiś wyzwisk) ?? Sama stosuj się do tego a to podziała w druga stronę ok?

Gość gość
Matki to są jednak wariatki :-/

Gość gość
Nasz synek spal z nami do 3 miesiaca pozniej do roku spal w swoim lozeczku ale w naszej sypialni a pozniej sam w swoim pokoju. Teraz ma 8 lat i przybiega do nas jak jest chory i w tedy pozwalam mu spac z nami a ze lozko mamy na zamowienie robione 200x200 to jest miejsce :)

Gość gość
Toksyczna nie przesadzaj ..ja do 4 roku zycia spalam z rodzicami i wszystko ze mna ok.:)

Gość a mi szkoda
ewentualny problem może brać się stąd, że w Polsce żyjemy trochę w kulturze takiej "matki Polki", co to się musi poświęcić dla dziecka, bo inaczej - to wyrodna; niewiele się natomiast mówi o tym, że matka dziecka jest również żoną/partnerką ojca tego dziecka; jeśli spanie z dzieckiem prowadzi do tego, że ojciec musi spać oddzielnie, to niezależnie od tego, jak dobre będzie to dziecko miało przepływy mózgowe, jakość snu, itd, może to prowadzić do zamieszania w relacji matki z ojcem (tak, jak ktoś pisał o matce śpiącej z 7letnią córką, a ojcu - w pokoju córki:( ); a to z kolei tak negatywnie odbije się na dziecku, że korzyści ze spania z matką nie będą tego warte :( czym innym jest spanie z rodzicami niż spanie z matką :(

Gość gość
Droga Amelio, skoro Ty masz prawo uważać, że jestem wyrodną i egoistyczną matką, pozwól, że i ja napiszę, co myślę na Twój temat. Jesteś matką. Tylko matką. Przestałaś być partnerką, żoną. Wyznacznikiem jakości macierzyństwa jest dla Ciebie długość karmienia piersią. To smutne. Współczuję Twojemu dziecku pokrzywionej psychicznie matki. Niestety, ale, przez to co robisz (wspólne spanie, cyc na żądanie) Twojej córce trudno będzie odciąć pępowinę i dorosnąć, nawet w momencie, gdy założy własną rodzinę. Tak, wybrałam mm po 24 dniach walki. W wyborze pomógł mi mąż, który kupił mieszankę, bo nie mógł patrzeć jak się męczę. Kocham go, naszą córką. I nie czuję się bynajmniej wyrodną matką. Wręcz przeciwnie :).

Gość gość
gość Naprawdę, niektórym kobietom wydaje się że macierzyństwo polega głównie na karmieniu piersią i że zaczyna i kończy się własnie na tym etapie. Móżdźki macie a nie mózgi. xxxx a kto napisał że się kończy na karmieniu piersią, to są tylko twoje dywagacje. Karmienie piersią to najlepszy z możliwych start dla dziecka, pod każdym względem, oczywiście wykluczając poważne choroby dziecka które umożliwiają picie mleka z piersi.

Gość gość
chyba miał dość twojego zawodzenia ale zauważ, że najwięcej szczekasz ty i te które nie podołały karmieniu.

Gość gość
Widze ze glupie tematy maja branie :)

Gość Shug Avery
Czemu tak najeżdżacie na Amelię? Czy to przypadkiem nie jest jej sprawa z kim i jak śpi? Albo co się dzieje z jej cyckami? Ja nie śpię z dzieckiem bo to nie jest dla mnie stworzone. Ale też nie zawsze śpię z mężem bo on czasami ma nocny dyżur (wg kafeterii pewnie małżeństwo nam się nie rozpadnie przez to). Jeżeli wszystkie strony (Amelia, jej mąż i dziecko) są zadowolone to dlaczego tak Was boli, że oni mają swój domowy układ? Naprawdę musimy żyć wg jednego schematu? Moja przyjaciółka po urodzeniu dziecka została sama na długo, bo mąż był na wojnie, z dala od domu. I ona spała z córką. A potem jak mąż wrócił to córka spała osobno. I ten sam schemat powtórzył się z drugą córką, też długo spała z mamą. Wszyscy ją krytykowali, mówili, że to przegięcie, że chore itd. I wiecie co? Dzisiaj te dziewczyny są radosne i pewne siebie, mają super kontakt z obojgiem rodziców jak i z rówieśnikami. Są wrażliwie na innych i to co naprawdę podziwiam - między nimi a rodzicami wyczuwa się wielką przyjaźń. Myślę, że to piękne i każdemu tego życzę. A co do tematu, to autorko, darowałabyś sobie. Trzeba być mocno ograniczonym, żeby pisać takie rzeczy. Odwal się od cycków. Jeśli karmię - to moja sprawa i moje cycki. Jeśli nie karmię - to też moja sprawa, a cycki nadal są moje. Zatem, spiżdżaj z takimi tematami!

Gość gość
Mnie nie interesuje z kim Amelia sypia. Moze spac z corka, mezem, sasiadem albo kotem. Natomiast nie podoba mi sie, ze Amelia uwaza, ze te matki, ktore z dziecmi nie spia tym samym nie okazuja im czulosci I bliskosci I przez to te dzieci cierpia na jakies blizej nieokreslone deficyty emocjonalne. Poza tym Amelia upiera jak dziki osiol w kapuscie, ze jej corka sama dojrzeje do spania we wlasnym lozku, co jest piramidalna bzdura I wie o tym kazdy rodzic, ktory nauczyl dzieci, ze spi sie z mama I tata. Przyzwyczajanie dziecka do spania osobmo to jest dlugi I uciazliwy proces. Ale Amelia naczytala sie poradnikow I wie lepiej. W porzadku, jej sprawa. Ale mnie to jednak dziwi, ze ktos, kto nie ma zadnej praktycznej wiedzy na dany temat, probuje wmawiac innym, ze ma racje.

Gość chlamydia
Amelia spi ze swoim dzieckiem i w ten sposób daje mu poczucie miłości. Chyba nie potrafi w inny sposób... Żałosne.

Gość gość
"Karmienie piersią to najlepszy z możliwych start dla dziecka" ojej, to brzmi jak cytat z gazetki propagandowej, no popłakać się można ze wzruszenia :D jak można spać w kilkuletnim dzieckiem? przecież to krępujące dla pary nie ma jak uprawiać seksu. chyba że taka kobieta odmawia seksu przez tyle lat - to uważam że mąż czy partner powinien ją kopnąć w zad i rozwieść się bez żadnych alimentów, bo to przegięcie. Co za kretynki tu żyją.

Gość gość
oszalałaś z tym pytaniem? polki-katoliczki nie uprawiają przecież seksu po porodzie przez okolo rok, potem też z rzadka, co najwyżej przez około 10 dni w miesiącu :D :D

Nigdzie nie napisalam, że jak ktoś nie spi z dzieckiem to odmawia mu bliskości czy milosci. Ludzie musicie nauczyc sie czytania ze zrozumieniem. Ja śpię z córka bo tego ona potrzebuje, a w sumie to i maz tez z córka śpi, więc śpimy z nią oboje, każdemu to pasuje.

Gość Lilliana
Typowa polska ortodoksyjna katoliczka: -sex tylko po ślubie. -po ślubie - sex tylko co około dwa dni (tak wyczytałam na tym forum, bo podobno wtedy łatwiej począć..) -w zaawansowanej ciąży - zero seksu bo szkodzi, a każda inna pozycja poza misjonarską jest przecież nieprzyzwoita -po porodzie - 4 do 8 miesięcy bez seksu bo podobno boli itp. -karmienie piersią przez jakieś dwa lata, facet nawet cycka nie może wtedy dotknąć -po tych 8 miesiącach dziecko śpi w łóżku do około 4 roku życia - zero seksu albo sex sporadycznie, co 3-4 dni -potem ewentualnie tzw. naturalne metody: zero seksu przez około 7-10 dni, potem kilka dni na sex co jakieś dwa dni, potem znów zero seksu bo okres i nie wypada, potem znoów kilka dni i znów nie można bo nowe dni płodne. -po kilku latach takiego związku kobieta wielce zdziwiona że małżonek ma kogoś na boku...

Gość Lilliana
" Ja śpię z córka bo tego ona potrzebuje, a w sumie to i maz tez z córka śpi, więc śpimy z nią oboje, każdemu to pasuje." zakrawa to na pedofilię -ja rozumiem naprawdę małe dziecko ale kilkuletnia dziewczynka? jakbym miała takich znajomych, chyba zglosilabym gdzieś.

Gość gość
karmię piersią 2 latka, śpi z nami jakoś nikt ze znajomych i rodziny nie wpadł na to aby nas zgłosić :D

Liliana a Ty przedstawiasz typ osoby która czytać nie potrafi. Uważasz że w jakim wieku jest moja córka? Zresztą czemu spanie córki z ojcem uważasz za pedofilię? Nie ponosi Cię czasami? A jak będziesz miała syna to nie będziesz pudrować mu penisa bo będziesz sama siebie uważała za pedofilkę?Leczyć się powinnaś.

Gość gość
Amelia jesteś głupia rura i tylko wsadzaniem cyca do ust dziecka potrafisz dać pseudo bliskość tylko cycem reprezentujesz swoje macierzyństwo żal mi cie kobieto bo nie masz żadnych większych wartości jak tylko wkładanie cyca do ust i spanie z dzieckiem i wiesz co? Gowniana w ciebie matka bo na kafe siedzisz cały dzień co dzień cie tutaj widzę a przeciez tak kochasz córkę i dajesz jej tyle bliskości a teraz gdzie jest marka? Przy kompie sie o********la zamiast pobawić sie z córka pózniej tylko cyca do buzi i heja dzieciak książkowo odwalony bliskość zaliczona na ten dzień a pózniej na kafeterii cały dzień pisać bzdury tylko nie odpowiadaj mi.

Gość gość
Jakbym miała 13 mc dziecko to bym nie p******ila na kafe głupot tylko bym sie dzueckiem zajęła zeby wytworzyć bliskość o której tak piszesz. Ale ty tylko sie umiesz przekomarzać co jest lepsze dla dzieci i obrażasz a sama na kafe z***********la sz cały cholera dzień oszustko

Gość gość
Poza tym nie masz własnego życia zainteresowań tylko wirtualny świat nawet maź już ma cie w d***e tak wiem pisz ze sie bardzo kochacie i seks jest udany tylko dlaczego tutaj siedzisz od rana do nocy nawet w sob i nd oszustko!

Gość gość
Męża nie stać zeby na weekend gdzies pojechać tylko na kafe siedzisz jak taka dziadowa co męża nie ma i swojego życia nie ma głupia jesteś rura i z tymi cycami to już ci sie porąbało nie odpowiadaj mi matko polko chora łeb

kurczę musisz być naprawdę zakompleksiona skoro musisz sobie poużywać na mnie... trochę mi cię szkoda.

Gość gość
Wiec puenta Amelia jest wyrodna matka bo siedzi cały dzień na kafe zamiast zając sie dzieckiem i potrafi tylko cyca dać dziecku wiec wcale nie jest matka

Gość gość
Tylko to umiesz odpowiedzieć oszustko

Gość gość
zaloze się ,ze to Amelia ten temat zalozyla, jej wypowiedzi są w takim stylu jak w głównym temacie .weź się uspokoj ziewczyno ok?