Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaLitt

Co podajecie gościom podczas odwiedzin w domu?

Polecane posty

Gość gość
Mam taką zasadę i każdy, kto mnie zna , to wie o tym, że do mnie nie przychodzi się bez umawiania. Nie ma takiej opcji. Ja mam swoje obowiązki, swoje plany i jak ktoś chce do mnie przyjść, to musi się do mnie przystosować, a nie ja do niego. Raz przyszła do mnie taka jedna nielubiana ciotka, chciała się wprosić na kawę, ale ja byłam wcześniej umówiona z koleżanką, więc ciotce beceremonialnie powiedziałam, że nawet nie ma się co rozbierać, bo ja się ubieram, bo do dentysty idę, a potem na zakupy.I żeby na przyszłość to wcześniej zadzwoniła i się zapytała, czy będę mogła ją przyjąć. A co podaję ? Zależy od gościa , pory roku i takie tam. Kiedyś przyszła do mnie siostra, zaraz po pracy, ale wiedziałam, że przyjdzie, więc poczęstowałam ją obiadem, kiedyś, latem przyszła koleżanka, to wypiłyśmy piwo. Inna znajoma , zimą - dostała herbatę i ciasteczka... Czyli, różnie.

Gość gość
Jeśli goście wpadają niespodziewanie i nie mam ich czym poczęstować to robię na przykład naleśniki gofry .A jeśli jest to pora obiadowa to częstuje obiadem.

Gość gość
Ja podobnie jak gość z 2017.06.20 nie uznaję niezapowiedzianych wizyt. Choćby to był najsympatyczniejszy gość pod słońcem, to swoją wizytą w mniejszym lub większym stopniu dezorganizuje nam plan dnia. Nie wyobrażam sobie, że ja tu chcę zrobić duże porządki z wybebeszeniem szafy, a tu na chatę wpada znajomka, jak ja jestem w środku sprzątania. Tak wpadać bez zapowiedzi, to sobie można było ćwierć wieku temu, jak telefon w domu był luksusem, a nie dziś, jak każdy ma komórkę i umówienie się nie nastręcza trudności. A podaję zależnie od sytuacji, wiadomo z okazji imienin, urodzin, rocznicy, to i alkohole i napoje typu pepsi, mirinda i soki z kartonu, oraz kawę i herbatę. A na niedzielny podwieczorek do ciasta serwuję ka lub herbatę, zależy co chce gość.

Gość gość
Ja podaje rèke na przywitanie i na odchodne ,umnie nie kawiarnia:-P

Gość gość
wode i paluszki