Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beta HCG wynik pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Mam wynik 79.55 mlU/ml i do zapłodnienia miało dojść 9 marca - jest ciąża czy nie?

Gość gość
Jest

Gość gość
tak, jest, masz na wyniku podane normy

Gość gość
no jest ciąża.Wg norm od owulacji wychodzi zakres 3-5 tydzień ciąży.

Gość gość
A masz pewność że 9 marca? Miałaś monitoring czy coś? Jak stosunek był 9.03 to nie oznacza że wtedy doszło do zapłodnienia.

Gość gość
Jedna babka w laboratorium mówi, że ciąża jest, a druga jakaś po chyba 70 mówi mi, że ona sugeruje ciążę ale mam za mało. A normy są podane od 4 tygodnia :/ i dlatego pytam. 9 marca pierwszy raz był sex bez zabezpieczenia ;) i potem już nic ;) i dlatego wiem datę. Czyli ciąża? :D:D:D

Gość gość
a co to za róznica, czy 9 czy 11, wazne jest to, jak beta przyrasta

Gość gość
czyli znasz datę stosunku, a nie zapłodnienia... Chyba, że dla Ciebie nie ma to różnicy :O Tak czy siak, ten wynik niewiele mówi. Należy zrobić kolejny po dwóch dobach i zobaczyć, czy prawidłowo przyrasta.

Gość gość
Babka mnie zmartwiła, bo mówi, że wynik sugeruje ciążę i mam za niską betę na ciążę ewidentną i mam iść do ginekologa. Zrobiłam 5 testów ;) i każdy pozytywny.

Gość gość
No tak, stosunek 9 marca - masz rację, pomyliłam się. Plamienie jedno czyli tzw. implantacja była 20 marca (myślałam, że początek okresu ale tylko plamka i koniec).

Gość gość
przestań sie denerwowć, powtórz bete po 48 godzinach i ciesz sie takim fartem

Gość gość
Chcę Cię przestrzec przed zbyt wczesną radością, moja siostra przez to przechodziła- pozytywny test, beta wykazała ciążę, wielkie szczęście i świętowanie. Ponowna beta już nie cieszyła tak bardzo, bo przyrost był malutki. Okazało się, że ciąża biochemiczna :( Oczywiście Tobie życzę, aby wszystko było ok i trzymam kciuki :)

Gość gość
No właśnie wiem :( normę z laborka mam na 4 tydz. ciąży 420-448, 5 tydz. 270-28700 - nic z tego nie rozumiem :(

Gość thallia
nie ma co się za bardzo wczytywać w betę, ja też przy ponownej się denerwowałam, bo przyrost był minimalnie za mały- zamiast 66% było ok 60%. Ale jak widać nie świadczyło to o niczym złym, jestem własnie w 18 tygodniu. Pozdrawiam

Gość gość
ale to kiedy mam iść do ginekologa? przecież nic nie zobaczy na usg, bo za wcześnie jest :( powtórzę betę za 2 dni.

Gość thallia
No racja, ginekolog może zrobić usg ale zobaczy co najwyżej pęcherzyk i może wykluczyć ciążę pozamaciczną. Między 7 a 10 tygodniem usg daje 100% pewności, bo wtedy wiadomo czy serducho bije:)

Gość gość
wynik adekwatny do wieku ciazy, hcg wzrasta od zagniezdzenia a ono ma miejsce miedzy 6 a 12 dniem po owulacji, wiec jak najbardziej jest ok, sprawdz po 48 godzinach czy jest prawidlowy przyrost i nic sie nie martw :) do zaplodnienia moglo dojsc 9 ale rownie dobrze i 12-13 marca, bo plemniki w dobrym sluzie potrafia poczekac na komorke przez kilka dni

Gość gość
to mi kamień spadł z serca :) na razie cieszę się bardzo :) nie chcę myśleć negatywnie, że będzie źle :)

Gość gość
na usg za wczesnie, do 5 tc rzadko cokolwiek widac, ja bym tak wczesnie nie szla