Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona 24_ju

Amfetamina i przykre konsekwencje, co dalej!?

Polecane posty

Gość MajaABC
Wszystkie fobie, wszystkie lęki, można wyleczyć bez tabletek i bez psychiatry (tzn tabletki można stosować ale tylko na początku, dorywczo, bo to tylko mały plasterek na ranę, one jednak Cię nie wyleczą). Tam na forum potwierdzi to wiele osób, które wyszły z o wiele gorszych stanów niż Twoje. Wystarczy tylko trochę pracy nad sobą, poszerzanie świadomości itd. To co przeżywasz jest zupełnie normalne. Czy miałaś w trakcie brania jakiś bad trip, jakąś szczególnie niemiłą chwilę, nieprzyjemne zejście?

Gość MajaABC
Tak, mi wszystko już przeszło, ale zajęło mi to kilka miesięcy (silny stan lękowy i z objawami fizycznymi trwał ok. miesiąc). Też bałam się ze zwariuję, albo planowałam, że jeśli mi to nie minie, to się zabiję. Osoby podatne na fobie, lęki, czyli takie bardziej wrażliwe, powinny unikać narkotyków. No ale cóż, stało się. Zobaczysz jednak, że jeśli zagłębisz się w temat, popracujesz nad sobą, to wyjdziesz z tego o wiele silniejsza niż byłaś wcześniej. A na razie po prostu pozwalaj żeby upływał czas. Twój organizm musi się zregenerować.

Gość ona 24_ju
i jaki masz okres przerwy od ostatniego wzięcia?

Gość ona 24_ju
a jak w tej mojej amfie, byla domieszka jakichs patologicznych substancji np trutka na myszy albo cos gorszego i mnie tak przekrecilo na zawsze? Tzno ze co jak mialam nerwicw i leki wczesnie to sobie to kilkakrotnie poglebilam, czyli tu juz nie ma szans na normalne zycie, byle zle a jest masakra, jaki to czlowiek glupi, bo chce na sile sie doskonalic jeszcze chemia no tragedia

Gość ona 24_ju
To co mam robic by jak najszybciej sie zregenerowac, organizm , umysl itg

Gość MajaABC
Nic nie było dosypane, nie wkręcaj się. Gdyby tam było coś trującego, to stałoby Ci się wcześniej i coś namacalnego, a nie tylko że Tobie się wydaje że jedno oko jest inne. Jeszcze w życiu nie słyszałam by po jakichś dragach ktoś miał wytrzeszcza na stałe. :D:D Co zrobić? Przede wszystkim pogodzić się z tym, że zajmie to trochę czasu. Może tydzień, może miesiąc, może dłużej, ale na pewno nie tu i teraz. Wejdź na forum o którym pisałam, a nawet jeśli nie chcesz pisać, to poczytaj sobie ten dział: http://www.zaburzeni.pl/info-dla-swiezakow-i-obytych.html Przede wszystkim postaraj się nie przejmować swoimi objawami, one są normalne. No i musisz wierzyć że się uda, uwierz w siebie, w to że jeśli będziesz nad tym pracować, to wszystko minie. Czy kilkakrotnie pogłębiłaś? Nie wiadomo. Może i tak to by się stało, ale w innych okolicznościach, bo jesteś podatna. Praca nad tym naprawdę Cię umocni i dzięki temu może zlikwidujesz wszystkie swoje wcześniejsze fobie.

Gość MajaABC
Bedziesz miała normlane życie, bez obaw. Tzn. jeśli nieustannie się będziesz nakręcać, że nie będziesz miała, to faktycznie nie będziesz miała, bo umysł jest potężny. Polecam przeczytać jeszcze to: http://szaffer.pl/

Gość ona 24_ju
Przepraszam ale a bardzo nie zrozumialam co chcialas mi przekazac w tym zdaniu : Może i tak to by się stało, ale w innych okolicznościach, bo jesteś podatna.

Gość MajaABC
to, że mogło to się stać przy jakiejkolwiek innej okazji, np. z powodu jakiejś traumy, ważnego wydarzenia, smierci kogoś bliskiego.

Gość ona 24_ju
TO CZYLI TO JEDNAK SIE STALO? czytalam gdzie ze po amfetaminie albo w trakcie jej brania cos w tym stylu, to jest tak jakby przezyc bardzo silny dlugotrwaly stres!

Gość gość
"ona 24_ju ale ja przez 2 tygodnie wzielam 1 g " Ja od takiej ilości dopiero startuje :classic_cool:

Gość ona 24_ju
MajaABC czy tez mialas takie walenia serca ja juz 9 dzien nic i wraz mam oraz problem ze szczeka zeby nic nie robic przedostatniej nocy pogryzlam jezyk i dziasla :( czuje sie tak jak smiec, jakis wyrzutek spoleczenstwa co kazdy chce zdeptac

Gość gość
Dziewczyno nie wkręcaj sobie, że coś Ci się stało! Jeśli tak jak piszesz wzięłaś tylko 1g przez całe 2 tyg to jest naprawde niewielka ilość i nie wydaje mi się żeby mogła komukolwiek zaszkodzić. 1g albo nawet i więcej to sie bierze na ogół w jedną noc i jakoś mało kto ma problemy po odstawieniu.

Gość lukrecka lukrecyja
Postaraj sie oczyscic organizm - pij duzo plynow, najlepiej niegazowanej wody mineralnej ze swiezo wycisnietym sokiem z cytryny - w ten sposob "wypluczesz" toksyny z organizmu. Na twoim miejscu unikalabym wszelkich witamin - syntetykow w postaci rozpuszczalnych tabletek, proszkow, supplementow itd. Owszem sa szeroko reklamowane jako "skuteczne" i dobre ale prawda jest taka ze najbardziej wartsciowe skladniki znajduja sie w tym co naturalne i nieprzetworzone czyli w surowych i swiezych owocoach i warzywach, orzechach itd. Nie znaczy to ze powinnas na raz zjesc 5 kg gruszek prosto z drzewa ale staraj sie unikac wszelkich "dobrodziejstw" z plastikowych opakowan. Skutki brania "speeda" ustapia wkrotce. Stresowaniem sie i tworzeniem napiecia tylko jeszcze bardziej nadwyrezasz swoj system nerwowy, wiec po prostu swobodnie i cierpliwie czekaj. Amfetamina ma to do siebie ze daje niezwyklego kopa w gore ale tez zejscia sa depresyjne i odczuwalne jeszcze przez kilka dni. Ja niekiedy odczuwalam jej skutki na samopoczuciu do okolo dwoch tygodni. Wytrzeszcz i zmiany w wygladzie twarzy to tez jeden ze skutkow ubocznych - napiecie nerwowe i wewnetrzne "pozamiatanie" odbijajace sie na wygladzie zewnetrznym. To tez z czasem przejdzie, wiec badz spokojna ;-) Nie rob sobie wyrzutow bo to bez sensu. Wyciagnij z tego lekcje dla siebie i postaw kropke w tym miejscu, po prostu wiecej nie siegaj po to.

Gość ona 24_ju
sama niewiem a jak to jedno oko co jest w gorszym stanie mi tak juz przekrecilo na zawsze , wogole mam dziwne oczy tak jakby to cale co jest w oku na bialku poszlo troche w gure, a mialam takie ladne oczy, to nie daje mi spokoju, jeszcze wypadaja mi bardzo brwi i rzesy i to codziennie, nie jest dobrze!

Gość MajaABC
1 gram przez 2 tygodnie? Hahaha Przecież to prawie nic :D:D Sama widzisz, że toi wyłącznie Twoja psychika. Wszyscy Ci mówią że sobie cos wkręcasz, a Ty dalej uparcie swoje. Wklej zdjęcie swoich oczu to powiemy Ci, czy jedno ma wytrzeszcz.

Gość gość
Pisałam już raz, że taka ilość NIE MOGŁA Ci zaszkodzić ! Wkręcasz sobie poprostu i jedyne co możesz zrobić to iść do psychologa.

Gość ona 24_ju
a skad mam wiedziec ze to byla wogole amfa i jakiego swinstwa jako domieszki dosypali , nieraz wzielam nawet 5 razy w ciagu dnia takie bardzo male kreski ale te 2 duze kreski z innego zrodla cfhyba byly trefbe i mi to zrobily

Gość gość
To idź do lekarza, skoro masz takie obawy. Co my Ci tu pomożemy?

Gość ona 24_ju
wstydze sie i niewiem co powiedziec

Gość ona 24_ju
nie mam zdjec i w tej chwili z czego zrobic, a ztreszta na zdjeciu to nie to, bo nie wiesz jak wczesniej moje oczy wygladaly

Gość gość
powiedzieć prawdę. Oni nie takie historie słyszeli.

Gość ona 24_ju
do psychiatry to powiedziec? a jak bedziie dodz prowadzila i policje wezwie?>

Gość gość
Czemu do psychiatry? Do zwykłego lekarza rodzinnego idź. Lekarz rodzinny nie wezwie policji. :D:D

Gość MajaABC
W moim przypadku pogotowie wezwało policję, ale tylko po to by sprawdzić osobę, od której to kupiłam. Przecież Ciebie nie będą oskarżać. :D W Polsce zabroniona jest sprzedaż, a nie kupno. Ale lekarz rodzinny nie wezwie policji.

Gość t1
Pamiętaj, że lekarza obowiązuje tajemnica zawodowa, więc nigdzie nie zadzwoni.

Gość ona 24_ju
Ale lekarz rodzinny tez w niczym nie pomoze nie napisz lekow uspokajajacych itp, tylko bede juz miala zapisane w karcie ze bralam narkotyki!

Gość t1
A tak w ogóle to jak to się stało, że wzięłaś 1 raz narkotyki i czemu ciągnęłaś to 2 tygodnie? Pytam z ciekawości.

Gość spoko koleś
Zgodnie z obietnicą wróciłem. Jeżeli już nie potrzebujesz tego co masz to chciałbym żebyś mi to oddała. Po co ma się zmarnować? Poprosiłbym o prywatny kontakt, najlepiej gg, ale jeśli nie chcesz go tutaj podawać to żaden problem, podam swoje. Muszę tylko wiedzieć czy się zgadzasz. Mogę Ci też udzielić wielu informacji w związku z Twoim problemem.