Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polska nadal na szarym koncu Europy

Polecane posty

Gość gość

Nie ma sie czemu dziwic. Nasz kraj jest rzadzony przez Zydostwo i komunistow. Estonczycy oraz Litwini zarabiaja wiecej od Polakow, wedlug raportu. Za nami tylko Rumunia, Lotwa, Chorwacja i Bulgaria. "Produkt Krajowy Brutto per capita (wg. siły nabywczej) jest jednym ze wskaźników gospodarczych, obrazujących jak się żyje w danym kraju. Nad Wisłą wartość takiego PKB wynosi 17,1 tys. euro. Plasuje to nas na tym samym poziomie co Węgry (17 tys.), Estonia (18,2 tys.) czy Litwa (18,3 tys.). Dla porównania najbogatsze kraje Unii Europejskiej są od Polski dwa-trzy razy bogatsze. PKB per capita w Austrii wynosi 33,1 tys. euro, a Luksemburga - 67,1 tys. euro. Wynik powyżej 30 tys. euro osiągnęły również Belgia, Dania, Niemcy, Irlandia, Holandia oraz Szwecja. Średnia dla 28 państw UE wynosi 25,5 tys. euro. Gorzej od Polski i Węgier wypadła tylko Rumunia (12,8 tys, euro), Łotwa (16,4 tys.), Chorwacja (15,7 tys.) oraz Bułgaria (12 tys.). "

Gość gość
a co chcesz ,zadnrej reklamy nic o tej Polsce w Europie .We wloszech beda w 2015 EXPO nic jedna reklama 5 sekun nawet flagi nie bylo widac .Jak ma sie wybic jak nawet nie wiedza gdzie jest Polska i co ma do zaoferowania.

Gość gość
To że ty źle zarabiasz w Polsce jeszcze nie znaczy, że każdy jest debilem i nieudacznikiem. Jeśli Litwini lepiej zarabiają od Polaków, to czemu tam jest taki burdel? Jak ostatnio byłem w Wilnie, to wydawało mi się że to miasto brzydsze od naszej wyjątkowo szpetnej Łodzi.. Poza tym na Litwie żyje tylko 3 miliony ludzi, a nie 38 milionów jak w Polsce, upośledzeńcu - im większy kraj, tym trudniej rozdzielić PKB na głowę tak, żeby było wysokie.

Gość gość
Jaaasne jaaasne :D Litwa jest brzydka, kazdy kraj europejski jest brzydki tylko Polska piekna :D Wszystkie statystyki klamia, Polacy i Polska jest jednym z najbogatszych krajow Unii Europejskiej :P Oczywiscie :D :D Ja nie napisalam, ze mieszkam w Polsce kretynie. Juz dawno zostawilam ten zascianek i nie narzekam na zycie i zarobki za granica. Swoja droga ciekawe ze mieszkasz w Polsce i przesiadujesz na watku dla emigrantow :D I co to jest 'uposledzeniec'? Nowa gwara w Pcimiu?

Gość gość
Ale kogo obchodzi to czy masz fajne życie czy nie? Czy ja się chwalę tym, jakie mam życie w Polsce? Jak dla mnie możesz mieszkać nawet na księżycu. Od 2007 jak Polskę opuściło ponad 2 miliony nieudaczników, to spadło tu nie tylko bezrobocie, ale także przestępczość i znacznie wzrosły zarobki - przynajmniej w moim mieście. Mi się w Polsce podoba, nie narzekam, w dodatku mieszkam i pracuję u siebie, nie muszę się płaszczyć przed obcokrajowcami. Wszystko ma swoje plusy i minusy.

Gość Kierownik Jednostki
nie musisz? nie rozsmieszaj mnie? a kto ci zlecenia sklada? :D

Gość gość
Większość produkcji mojej firmy trafia na rynek wewnętrzny. Zresztą nie rozumiem jaka to niby różnica produkować dla Polaka czy dla obcokrajowca? Normy jakości są tu takie same dla każdego klienta.

Gość gość
Polska jest pieknym krajem z fajnymi wesolymi ludzmi ale politykow to mamy do bani wystarczy posluchac radia poczytac gazety w glowie sie nie miesci co ci ludzie wyprawiaja z naszym krajem. Co mnie jeszcze dziwi to to ze nasz to toleruje ?! w Niemczech gdzie ludzie maja dobre zarobki a gospodarka sie rozwija ...obecnie sa strajki w regionie NRW a u nas? NIC toleruje sie zlodziejstwo kanciarstwo i wyniszczanie naszego kraju !

Gość gość
nie rozumiem tego zgorzknienia polaczkow co powyjezdzali za granice i tyraja tam za polowe stawki anglikow, niemcow czy szwedow, ewentualnie wykonuja zawody ktorych nikt tam wykonywac juz nie chce... u nas w polsce tak samo pracuj***ardzo duzo ukraincow, moldawian, bialorusinow - polskie firmy nie narzekaja na niedobor rak do pracy.. uwazam ze z polski w dalszym ciagu powyjezdzalo zbyt malo roszczeniowych i marudzacych polaczkow - powinno wyjechac nastepne 2 miliony

Gość gość
Skoro Polaczkom jest tak super i fajnie za granicą, to czemu ciągle z takim zgorzknieniem i złością wypowiadają się o Polsce? Powinni się cieszyć ze swojego nowego życia, a Polskę olewać, a nie ciągle szczekać jak to w Polsce jest źle. My tu ciężko pracujemy na to, żeby Polska się rozwijała. Gdyby każdy wyjeżdżał z biednych krajów do bogatych, to 90% planety byłaby wyludniona. Polacy to wyjątkowy naród jeśli chodzi o marudzenie.