Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kara smierci

Polecane posty

Gość Marek26
No tak ale trzeba odroznic pojecia.zabojstwo jest w efekcie a morderstwo jest zawsze zaplanowane.

Gość gość
jestem za karą śmierci ale nigdy nie zagłosuje na k***ina

Gość gość
JKM? To nawet nie wiedziałam ze ten klaun jescze kandyduje... ale jak polityk gada o karze smierci, to nie jest juz nawet kiełbasa wyborcza, ale pasztetowa. No ale głaby co najczesciej popieraja kare smierci, w to wierza, bo to najgłupsza czesc społeczeńtwa... Wiedzcie, ze to niemozliwe, musielibysmy powystapowac ze wszystkiech organizacji, z Unia na czele, co nam na 101 % nie grozi. Juz nawet Turcja rezygnuje z kary smierci

Gość Marek26
Jakbys chcial wiedziec to nie trzebaby bylo wyjsc z unii bo pod tym wzgledem nie jestesmy z nia zwiazani ,co najwyzej musielibysmy wyjsc z rady Europy

Gość Marek26
A czemu nie jestes za JKM?

Gość gość
bo caly program jest do d**y, nie mam zamiaru już tłumaczyć, kiedyś pisałem, a do fanów tak nie dotarło

Gość gość
gdzieś teraz widziałem ze promują taki filmik aby wywalić rząd i ogólnie tą klike co teraz siedzi od 25 lat w sejmie, bo to są wciąż te same spasione kocury u władzy jak mówił Einstein "Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać rożnych rezultatów" a u nas wciąż robią to samo, po co komu S/L/D po raz kolejny? nic wtedy nie zrobili to i teraz nie zrobią, po co znów P/i/S, nic wtedy nie zrobili to i teraz nie zrobią, tak samo po co znów P/O? dlatego tamta kampania zakłada głosowanie na wszystkie, jakiekolwiek partie byle nie na S/L/D, P/i/S, P/O, P/S/L i P/a/l/i/k/o/ta zresztą też, a jest jeszcze mnóstwo innych parti, tylko te 5 największych jest znane bo tylko te są lobbowane w telewizji, gnoje sie tylko na stołkach zmieniają, wyebac ich w koncu z sejmu - czyli nie głosowac na te partie!

Gość Marek26
Ale co konkretniej jest do d**y

Gość gość
Jasne ze musielibysmy wyjsc z Unii, Turcja chce wstapic i własnie dlatego musi jako pierwsze wprowadzic zakaz kary smierci- juz to zaczeli .. A Mikke to błazen, nie wiem dlaczego w ogóle go pokazuja w tv, on w ogóle nie mysli, bazuje na mamieniu tepej czesci społeczeństwa.... Likwidacja zasiłków? To ludzie napadaliby na ulicach albo po prostu kradli, wtedy to by dopiero nikt nie wyszedł z domu. Po to jak sadze, je w ogóle wprowadzono, bo tak na serio kogo przejmuje, czy inna osoba nie dojada? Tu chodzi o bezpieczeństwo innych

Gość gość
no ale co mnie w wolnym państwie obchodzą do k***y nędzy inni? gdzie ta wolność jeśli mam sie ciągle zajmować i byc zalezny od innych? to g***o a nie wolność dlaczego jak pracuje to musze wywalać 800zł na pieprzony ZUS? a moze ja kuźwa nie chce? moze wole dostac tą kase do łapy i przez 40lat pracy sobie sam odłoże i podwoje a nawet potroje tą kase i będe miał własną emeryture, sam se ją bede wypłacał. A my niby wolność mamy... g***o wolność

Gość Marek26
Ale czemu ludzie pracujacy maja placic bezrobotnym za to ze nie pracuja?w Polsce 200 tys osob dostaje zasilek dla bezrobotnych a czy rzeszta wychodzi cokolwiek demolowac?nie musieliby wyjsc z unii jestesmy zwiazani jedynie z rada europy protokol 6.a konwencja unii mowii ze jedynie dziala na rze zniesienia kary smierci,ale nie jest to wymagane.

Gość gość
SLD zrobiło sporo, ale złego. U nas ludzie to analfabeci byli, teraz moze jest nieco lepiej. Ktokolwiek chciał zrobic cos dobrego, to go gnojono, jak np. Balcerowicza. Najgorsze, ze wszystko rozkardziono i posprzedawano- zwłaszcza zrobiła to lewica. A Ludzie zawsze oczekiwali cudów, bo nie rozumieli, ze rzad tylko dzieli kase, a nie ja rozdaje. Głosowali na tego, co najwiecej obieca, ci co zawsze obiecywali najwiecej byli najb. nieuczciwi, nie mielu checi robienia czegos, bo to wiazałoby sie z utrata głosów, bo reformy to tez zaciskanie pasa. Wiec nic nie robiono... Ja juz nikomu nie wierze obecnie, zadnej partii

Gość Marek26
Pis i PO dobrego tez wiele nie zrobily

Gość gość
na dlatego mówie, wyebac te partie z sejmu - czyli nie głosować na nich

Gość gość
Ale czemu ludzie pracujacy maja placic bezrobotnym za to ze nie pracuja?w Polsce 200 tys osob dostaje zasilek dla bezrobotnych a czy rzeszta wychodzi cokolwiek demolowac? x x Po to jest państwo, zeby sobie pomagac, na to sie własnie płaci te podatki. W Polsce pracy jest za mało, wiec nie wina ludzi tych niepracujacych ze nie pracuja,mieli po prostu mniej szczescia. Zasiłki to nie tylko są dla bezrobotnych, kazdy jak nie domaga, moze isc do mopsu, jak nie przekracza pewnej kwoty moze miec bony na zywnosc, dopłate do rachunków, ew. zasiłek celowy

Gość Marek26
Zawsze mozna zaglosowac na parti poza sejmowa

Gość gość
bezrobotni dostają zasiłek jak pracowali, i dostają go max rok, ciekawe jak stracisz pracę wtedy będziesz płakał, tak samo jak ulegniesz wypadku 0 renty, jak nie oszczędziłes kasy zdychaj, k***in myśli że wszyscy będą młodzi i wiecznie zdrowi

Gość gość
dobra odczepcie sie od zasiłku dla bezrobotnych, wytłumaczcie dlaczego tak na k***ina jedziecie i jego pomysł na emerytury (post z )

Gość Marek26
Praca jest tylko slabo platna to jest raz.dwa nie ma jej tak duzo po mamy wydymany system podatkowy i biurokracje.a pomagac moze kazdy i na wlasny rachunek i duza czesc pieniedzy z panstwowych programow pomocy jest marnowana przez urzednikow i do tych co najbardziej potrzebuja trafia najmniej.a jezeli nie placic zasilkow to jest moja wola i powinna byc szanowana

Gość gość
tak tak i jeszcze raz tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Ja sie obawiam, ze jest juz troche pozamiatane, bo u nas wszystko posprzedawane, składamy tylko np. obce samochody, ale sami nic nie produkujemy, leki tez - tylko magazyny, stalismy sie białymi murzynami, na wałsne zyczenie. Nasze najlepsze marki, jak np. Wedel, sprzedane na pniu, jeszcze w 1999. Jedyne co polskie zostało to Poczta i LOT, tez je chca sprzedac. Osoba co kupiła nasz przemysł stalowy, bo boomie jaki potem nastapił, jest obecnie 4 najbogatsza osoba na swiecie. i supermarkety, supermarkety, obce, banki, polskie tez sa chyba juz tylko cztery?

Gość Marek26
A jezeli ulegne wypadkowi to bedzie moja wina ze sie nie ubezpieczylem dlatego mam ubz.i nie licze na 300zl z mopsu

Gość gość
Wisienka24 [Takich trzeba resocjalizowac zeby mogli w rocic na lono spoleczenstwa] v v Czy ty wiesz chociaż co oznacza pojęcie "resocjalizacja"?Btw Wiesz co oznacza w ogóle temin "socjalizacja"? Jak można resocjalizować psychopatów? Jak ma wyglądać resocjalizacja kogoś, kogo socjalizacja-a w pewnym uproszczeniu-proces kształtowania się go jako człowieka-praktycznie nie przebiegła do końca i we właściwym dla społeczeństwa kierunku? Najpierw zrozum znaczenie tych zagadnień żeby potem móc w uprawniony sposób próbować dyskusji i stawiać czoła konkretnym argumentom przez wypisywanie bzdur. Na dzień dzisiejszy nie ma takich instrumentów jakie mogłyby pomóc w dostosowaniu psychopatów do społeczeństwa normalnych ludzi. Karą jedynie słuszną dla morderców dopuszczających się zbrodni wielokrotnie,z premedytacją,z potrzeby czy to seksualnej czy to innej włącznie z samouwielbieniem jest ELIMINACJA. Mamy jej kilka wariantów-dożywotnie pozbawienie wolności w zakładzie karnym do tego dostosowanym,dożywotnia detencja w dostosowanym do tego zakładzie psychiatrycznym (choć tego wariantu broniłbym na rzecz osób chorych psychicznie a nie socjopatów,charakteropatów czy dewiantów) i kara śmierci. Ta ostatnia stanowi jedyny racjonalny z pw widzenia samego czynu,rodzaj kary. Wobec zbrodni zabójstwa popełnianych na niewinnych ofiarach często w połączeniu z ich udręczaniem i torturami nie ma idealnej kary....najbliżej jednak do takiej jest karze śmierci. Kara taka powinna być.Powinno się ją wykonywać w humanitarny sposób ale wykonywana być powinna. Świat zbrodni ewoluuje. Popełnia się coraz gorsze zbrodnie ....niestety i poprzestawanie na orzekaniu kary dożywotniego pozbawienia wolności staje się wątpliwe z chociażby z punktu widzenia prewencyjnej roli kar w prawie.

Gość gość
Praca jest tylko slabo platna to jest raz x x no rózne widziałam na ten temat zdania, ale wiekszosc ludzi przez czesto rok nie moze znalezc nawet pracy w sklepie. Obecnie jest 200 chetnych nawet na sprzatanie, prace na kasie, czy opiekunki do dziecka. Moze faceci maja łatwiej, zwłaszcza jak ktos ma zawód dobry, nie wiem. Moim zdaniem teraz o kazda prace potwornie ciezko. Ja sprzątania kedys szukała, przez pół roku, ew. opieki nad starsza osoba, i niec nie znalazłam.

Gość gość
dokładnie, powinno być tak ze ide do urzędu, podpisuje papier, ze nie płace żadnego zusu, zadnych ubezpieczeń itp ale również oświadczam ze zrzekam się emerytury państwowej itp i nigdy nie moge mieć o to żadnych roszczeń, przez 40lat pracy po 750zł/mc odłożyłbym "do skarpety" 360tys zł! tylko do skarpety, a wiadomo ze obracałbym tą kasą i zrobiłbym 2 albo 3-krotność tej sumy, kupiłbym za to 2-3 mieszkania i ciągnąłbym kase jak marzenie a nie ochłapy z zusu 800zł na starość

Gość Marek26
Lot i poczte polska trzeba sprzedac bo przynosza straty i my za to placimy.przemyslu nie mamy bo zostal sprzedany za 1/10 wartosci i pozamykali zeby nie robic sobie konkurencji.a jaka jest roznica czy sprzedamy osobie ztad czy z USA

Gość gość
za 40 lat te pieniądze mogą być gowno warte

Gość Marek26
Ja nie mowie ze jest pracy po horyzont tylko mamy wydymany system podatkowy i cholernych urzednikow ktorzy na zabraniaja nam otwierac biznes jaki sie chce,i wtedy ludzie by prace znalezli

Gość gość
gdyby k***in byłby taki cudowny MIAŁBY 100 PROCENTOWE POPARCIE a tak ma tylko idiotów

Gość gość
Na dzień dzisiejszy nie ma takich instrumentów jakie mogłyby pomóc w dostosowaniu psychopatów do społeczeństwa normalnych ludzi. Karą jedynie słuszną dla morderców dopuszczających się zbrodni wielokrotnie,z premedytacją,z potrzeby czy to seksualnej czy to innej włącznie z samouwielbieniem jest ELIMINACJA. x x Bzdury... Chyba sie tym nie interesujesz i pleciesz trzy po trzy. Dla mnie te terminy typu resocjalizacja sa totalnie smieszne, ale czytałam b dobry artykuł, co wyjaśniał jak to wygląda z przestepcami jak Trynkiewicz. Trafiaja do wiezien, a tam jest jakis pozal sie boze psycholog za trzy gorsze, ale nie ma w ogóle ludzi, co sa wykwalifikowani do pracy z taka osoba, tzn seksulogów. Jest podobno 7 osrodków dla takich osób w kraju, ale wiezienia nie maja kasy na leczenie przestepców. Wiec ci ludzie przebywaja tam, i nie sa leczeni w ogóle. Tacy ludzie jak Trynkiewicz to wg mnie- zdrowi nie sa, i oni powinni byc trzymani od poczatku w zamknietym zakładzie psychiatrycznym, i leczeni przez kompetentnego seksuloga, psychiatrów, az do wyleczenia, w przypadku niemozliwosci wyleczenia- bo tez tak moze byc- powinni siedziec tam do konca zycia.