Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce żyć w Polsce, chcę wyjechać, ale nie znam języków obcych i się boje :(

Polecane posty

Gość gość

Boje sie obcokrajowcow, tak naprawde nigdzie nie wyjezdzalam, nie mam kontaktow z ludzmi, nie znam jezykow obcych jedynie angielski w stopniu BAAAARDZO podstawowym :( nie chce tu mieszkac, nie podoba mi sie ten kraj, obyczaje, denerwuje mnie moja zapyziała miejscowosc gdzie wszyscy o kazdym wiedzą, wszyscy sie kazdym interesują. Zycie tu wyglada tak szkola, facet, slub, bachory, praca, plotki, zakupy,telewizja, emerytura, plotki, smierc :O

Gość gość
a za granicą jak? z twoja mentalnością byłoby tak samo

Gość gość
wiekszosc polakow zagranicą nie zna zadnego jezyka obcego i jakos zyją :D:D:D:D

Gość gość
jadź do arabii...tam nie będą z tobą rozmawiac tylko cię walić...

Gość Malgorzata_Lintze
ma to swoje dobre i zle strony dobre to takie, ze jak sie cos zlego zdarzy na przyklad obcy zaczna zadac od twojego dziecka kasy na gume do zucia a ono zacznie z tego powodu podkradac ci kase to ktos ci na pewno o tym powie zle to takie ze nawet jak kichniesz w swoim wlasnym domu zaslaniajac rolety do nazajutrz pol wioski zacznie pytac o twoj katar acz zycie na ulicy w obcym kraju jest piekielnie trudne, wiec - ucz sie jezyka, kiedys ci to na pewno zaprocentuje

Gość Siara

W WB czy usa są miasta czy dzielnice gdzie można funkcjonować mówiąc wyłącznie po polsku. Ale polecam angielski w sumie jest łatwy do nauczenia zwłaszcza w stopniu podstawowym. Jednak jakiekolwiek plany wyjazdowe trzeba zacząć od pracy. Może na początek coś sezonowego? Choćby opiekunka