Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominikab

4 tydzien ciazy pecherzyk ciazowy

Polecane posty

Gość dominikab

wracam od ginekologa - jestem w ciazy - ok 4 tydzien i na usg widac pecherzyk ciazowy , czy w tym tygodniu ciaza nie powinna byc na dalszym etapie-? pytam poniewaz gin niby powiedzial ze pecherzyk dobrze rokuje ale w pierwszym trymestrze istnieje ryzyko poronienia, mialam wrazenie ze nas uczula ze cos moze byc nie tak :/ czy fakt ze w 4 tygodniu widac jedynie pecherzyk jest ok?

Gość jadwiga000
Kochana do 12 tc moze sie wszystko wydarzyc. Ale nie schizuj sie bedzie dobrze.Jak masz jakies obawy to popros o cos na podtrzymanie ciazy bedziesz czula sie bezpieczniej.

Gość dominikab
no wlasnie nastraszyl mnie tym bo rozmowe o tym odebralam jako nie wiem przestroge czy wskazanie ze cos nie halo ? .... czy to jest ok ze w tym tygodniu jest pecherzyk czy juz powinna byc mowa o zarodku?

Gość Miśkaa86
co do pecherzyka...to ja 4 tc tez widzialam tylko pecherzyk....takze spokojnie :) ja poronilam w 9 tc .....moje malenstwo rozwijalo sie tylko do 7 tc ... zabiła je toksoplazmoza :( popros o skierowanie na toksoplazmoze i cytomegalie...bedziesz spokojniejsza wiedzac ze wszystko jest ok :) a jak wyniki nie wyjda zbyt dobre to za wczasu mozna Ci podac odpowiedni lek zebys mogla utrzymac ciaze

Gość gość
spokojnie ja byłam w 6tyg ciązy i też był jeszcze pęcherzyk więc nie panikuj, 4tydzień to bardzo wcześnie

Gość gość
U mnie w 6tc nie było nawet pęcherzyka a ty juz byś chciała zarodek? To nie jest takie hop siup. Jak będzie zarodek to będziesz jeszcze czekać na akcje serca.

Gość dominikab
na razie mam skierowanie na hiv glukoze, grupe krwi rózyczke i vdrl, nie wiem coo o tym myslec :/

Gość Miśkaa86
nie denerwuj sie :) idz spokojnie na te badania.....a jesli chcesz to zrob prywatnie toxo i cytomegalie....tak dla swietego spokoju :) ja do 9 tc nie mialam wykonanych zadnych badan (trafilam na zlego lekarza)....gdyby wczesniej wykryto u mnie toxo i podjeto leczenie moj Aniolek moze by zyl....teraz bylabym w 15 tc.

Gość gosc1965
Musisz czekac. Nikt ci nie powie na tym etapie ciazy co bedzie ,bo to za wczesnie.W 7 tyg idz na usg powinno byc juz widac zarodek i bijace serduszko. Nie panikuj.

Gość gość
to jesteś w 2 tygodniu i już chcesz żeby Ci pomachało no kobieto wyluzuj w 7 /8 się idzie do gina jak nie plamisz i czujesz się ok

Gość jaaaaaaaa8
dominika ja poszłam do gina w 4 tc...czyli tydzien po tym jak zrobilam test ciazowy. Takze nie zwracaj uwagi na kogos kto Cie wysyla w 7/8 tc. Lepiej isc od razu.

Gość dominikab
durny gosciu od machania nie odzywaj sie skoro mas zbyc chamska- 4 tydzien od zaplodnienia, a ty jesli chcesz mozesz wcale nie chodzic do gina...

Gość gość
Czyli jesteś w 6 tc od OM? To co najmniej ciałko żółte powinno być widać.

Gość gość
ja tez byłam w 4-5 tyg na pierwszym usg i bylo widać tylko pęcherzyk a do tego kształt pęcherzyka nie był okrągły tylko bardziej jajowaty,i to sie lekarzowi nie podobało,teraz ten mój jajowaty pęcherzyk śpi w łóżeczku obok;-)także spokojnie

Gość dominikab
no liczac od miesiaczki bylby to 6 tc. pecherzyk ma ok 1 cm, cialko zolte widac, tylko gin wiek okreslil na 4 tygodnie i nie wiem czy liczyl od miesiaczki (bo jest to niemozliwe i wtedy oznaczaloby ze ciaza nie rozwija sie) czy od zaplodnienia :/ (z tego wszystkeigo nie dopytalam) czy w 4 tygodniu od zaplodneinia taka wielkosc pecherzyka jest ok? kolejna wizyte mam za 3 tygodnie

Gość gość
ja byłam w 5 tc u ginekologa i było widać pęcherzyk, natomiast w 7 już zarodek

Gość dominikab
wlasnie nie wiem czy juz sie cieszyc czy jeszcze nei, czy informowac rodzine czy nie ... :/ obawiam sie ze cos bedzie nie w porzadku (albo juz jest) ...

Gość gość
poczekaj aż zobaczysz zarodek i bijące serduszko i po prostu tyle. cała filozofia

Gość gość
Jest za wczesnie.Odczekaj troche.Bedzie dobrze.Jak nie plamisz i nic innego sie nie dzieje to spokojnie.Ewentualnie idz i popros o jakies hormony na podtrzymanie jak sie boisz.

Gość gość
Kobieto poczekaj na serce bo co z tego, że ciąża jak może być martwa .