Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowle budzi się z w nocy z płaczem dlaczego

Polecane posty

Gość gość

Półtora tyg temu córka która ma 7 miesięcy obudziła się kilka razy w nocy, ale spalismy u teściów. Może inne miejsce na to wpłynęło. Późnij już w domu obudziła się jeden raz ale zasnęła po kilku min. Później był spokój, a teraz od 3 dni budzi się po 4 godzinach snu z płaczem. Nie jest głodna, zimno jej nie jest, gorąco te nie...płacze jakby ją cos bolało. Pierwszego dnia zrobiła po 30 min kupkę, później się uspokoiła i zasnęła. Następnego dnia zapobiegawczo do ostatniego mleka przed snem dałam jej espumisan. Ale znowu się obudziła. Brzuszek ma miękki...płakała jakby ja coś bolało albo się czegoś bała. Dziś to samo...zanim zaśnie mija godzina, później już śpi do 8:00. Czy to może być przez dziąsła? ma już 2 ząbki, ktore wyszły 6 tyg temu, ale w dzień nie bola jej dziąsła bo nie jest marudna

Gość gość
nigdy nie miała kolek...

Gość gość
zęby pewnie

Gość gość
oj my mamy to samo , już prawie 2 miesiące, gdzie wcześniej dziecko przesypiało całe noce ( jest na mm , ma 9, 5 miesiąca) . Nawet u lekarza byliśmy . Moim zdaniem zęby idą, faktycznie pokazały się 2 górne jedynki :)

Ale zawsze jak się budzi to jest spokojna? Bo synek raz budzi się spokojny a czasami z płaczem, ale ma tak zawsze. Mieliśmy kilka tygodni temu takie 2 sytuacje, że obudził się w nocy z płaczem, ale takim strasznym, nie mogliśmy go uspokoić... Raz tez było to "na wyjeździe". Kolek synek też nigdy nie miał.

Gość gość
no to kolejne zęby moim zdaniem. Mojej w dzień dziąsła nie przeszkadzały, za to w nocy juz tak. Proponuję dentinox, u nas pomagał. Dopiero przy trójkach musiałam podac paracetamol, ale to juz duzo póxniej jak miała 15-16 miesięcy. Wcześniej wystarczał dentinox na dziąsla.

Gość gość
Zęby

Gość gość
nasz synek jest w podobnym wieku i zachowuje sie tak samo.i jeszcze bardzo sie wierci w nocy.też nie wiemy dlaczego.

Gość gość
autorka - budzi się z płaczem, łezki jej lecą, głodna nie jest bo mleko jej robie ale nie chce pic. Nawet jak nosze to popłakuje. Ciężko mi jej posmarować dziasła bo nie chce otworzyć buzi, ale jakoś tak trochę na siłę jej smaruję, albo jak mocno zapłacze i ma otwarta buzię to szybko smaruję. Ale trwa to prawie godzinę zanim zasnie...a wcześniej już od 3 miesięcy przsypiała całe noce sporadycznie - czyli może raz na 2-3 tyg -budząc się na mleko

Gość gość
Pamietam jak moje dziecko mialo taki okres. Samo minelo jesli jest zdrowe to zostaje tylki zacisnąć zęby i przeczekać.

Gość gość
no i budzi się co noc dokładnie po 4 godzinach snu. Wczoraj przynajmniej nie płakała, wzięłam ją do naszego łózka i tak sapała do rana, ale dzisiaj płakała znowu i jakoś niby zasypiała ale wierciła się i miejsca sobie nie mogła znaleźć....ehhh jak tak dalej pójdzie to zwariuje bo iestety nie wiem dlaczego od dzieciństwa potrzebowałam dużo snu żeby jakos funkcjonować

Gość Kaleczka
Jeżeli budzi się równo po 4 godzinach snu to delikatnie obudź ją po 3. To sprawi, że wybije się ze swojego rytmu. Mnie pomogło na nocne budzie z zegarkiem.

U nas dokładnie takie zachowanie miało miejsce podczas ząbkowania, też budzenie w nocy, płacz, marudzenie. Smarowaliśmy małej dziąsła żelem dentibaby i zasypiała spokojnie :) Polecam na dolegliwości okresu ząbkowania!

Ja także obstawiam ząbkowanie, objawy bardzo typowe :) Co do łagodzenia objawów to jak najbardziej dentibaby - ma świetny, naturalny skład, nie zawiera benzokainy i innych niebezpiecznych dla maluchów substancji, dzięki czemu jest skuteczny i bezpieczny. No i można dzięki niemu trochę pospać w nocy ;)