Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki rozmair ubranek

Polecane posty

Gość gość

Pokupowałam ubranka w rozmiarze 56,62 mam też takich firm że jest napisane na metce 0-3mce ale i new born Sprawdzam czy wszystko mam i zastanawiam się nad rozmiarem ubranek jakie wezmę do szpitala,córa zapowiada się na sporą pannę bo na jakieś 4400g,syn miał 4200g (57cm) i po urodzeniu mieścił się w 56 ale zastanawiam się czy taka duża dziewczynka w 62 mi przypadkiem już nie wskoczy zamiast w 56,co do długości to zapewne będzie w okolicy brata bo i my mieliśmy 56 i 57cm po urodzeniu więc mała mniejsza niż 55cm raczej nie będzie

Gość gość
Weź i takie i takie skoro szpital nie zapewnia swoich. Potem mąż dowiezie w odpowiednim rozmiarze.

Gość silllo
Synek miał 4100 i 59 cm, 56 nie wykorzystałam ani razu. Ale rozmiary róznie wypadają, zobaczysz w praktyce. do szpitala przygotuj i 56 i 62

Gość gość
Ja miałam wszystkie ubranka 62 i były dobra na moją córcie a mała też się duża urodziła bo 3900g i 59cm nawet były luźne nie które :)

Gość gość
No to weź jedno takie i jedno takie - czy po dwie sztuki, zależy od torby, a ewentualnie po porodzie ktoś ci podwiezie? Mąż, mama itp.

Gość gość
mój synek miał 4370 i 60 cm ubranka miałam wszystkie na 62 wydaje mi się że lepiej większe na 62 niż za małe

Gość gość
Ale po co Wam w szpitalu ubranka dla dziecka? Starczy kaftanik. Kaftanik + pampers + kocyk czy rożek. Po co więcej. Dziecko jest często rozbierane: przewijanie, kąpanie, szczepienia, badania, ważenie. A za każdym razem i tak dziecko wraca do sali (jeśli zabierają) zawinięte w tetrę i kocyk (ala rożek). Dzięki temu łatwo można zmieniać pieluchę itp. A na wyjście to ubranka ktoś Ci przyniesie. W odpowiednim rozmiarze.