Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nb nb s

Nie potrafie byc w zwiazku

Polecane posty

wiesz, jeśli nosi się z zamiarem poślubienia i założenia rodziny, to jak na dzisiejsze czasy jest naprawdę spory plus :)

a ha wlasnie widze x mam nadzieję, że zobaczyłaś tylko tą kolejkę kobiet.... bo ta moja wizja z jeźdźcem i cipkami wyszła z głębin mojego mózgu, które powinny zostać w ukryciu:-p sama się sobie dziwię,że to napisałam na forum publicznym, bo sama siebie nie rozumiem czytając tego posta:-P

Gość gość
To, że czeka inna, to odrębna kwestia. I bardziej w tym względzie chodzi o tego faceta - jest dla niego ktoś, komu naprawdę będzie na nim zależało. A dlaczego jesteś egoistką? Właśnie dlatego, że myślisz w tym związku tylko o sobie - bo Ci wygodnie, bo spotkania, wyjazdy itp. W ogóle nie myślisz o nim. A związek to dwie osoby, w którym się bierze, ale i daje - Ty tylko bierzesz, dlatego jesteś egoistką. Ty jesteś nieszczęśliwa i unieszczęśliwisz tego gościa. Zabierasz mu czas na znalezienie kogoś innego. O zostając z nim z takim podejściem gwarantuję, że za jakiś czas go i tak zostawisz. A on zostanie z niczym, chociaż już teraz pokazuje, czego chce i na czym mu zależy. Mogłabyś mieć chociaż tyle przyzwoitości, żeby mu przedstawić swoje stanowisko - i pozwolić jemu zdecydować, czy chce z Tobą zostać, mimo takiego podejścia...

teoretycznie też nie jestem za ślubami, chociaż kto wie...jak się życie potoczy Ale to jest ważne, jak ktoś jest na tyle odważny i dojrzały, by stwierdzić, że chce z kimś być na dobre i na złe, a nie do momentu, kiedy jest fun :)

Gość gość
tralalilalila weźmy razem slub, jestes wspaniała

dla mnie to nie odwaga, nie głupota. właśnie ten "fun" to wyzwanie, życie, emocje, każdego dnia musisz być odważna i odpowiedzialna. a rodzina jest przewidywalna. wiesz co bedzie kolejnego dnia: s****cy dzieciak i gderająca żona. ciepłe kapcie. ciepłe kluchy. ciepły facet. ciepły człowiek. skreślam.

Ale ona nie dba właśnie o tego faceta - nie chce mu powiedzieć prawdy, bo wtedy on może odejść, a przecież jest fajnie, są wyjazdy... Typowa narcystyczna postawa... nie widzę innych jako osobnych ludzi, widzę innych jako swoje narzędzia :)

Gość gość
Ja nie widzę, żeby ktoś napisał, że on jest idealny. Poza tym Ty przedstawiłaś tylko swoje podejście i o tym dyskutujemy. Kwestia tego, jaki jest facet nie jest chyba do końca tematem. Tym bardziej, jeśli - jak sama napisałaś - jeśli byłby idealny, to byś z nim została. W takim razie jak Ci coś w nim nie pasuje, to go zostaw - krótka piłka.

Gość nb nb s
EHH powiedzialam mu to jestem z nim sczera w 100% jak z kazdym innym partnerem i kazdy zachowuje sie tak samo : przejdzie ci zobaczysz wreszcie bedziesz sie chciala ze mna sutatkowac ja poczekam, jak chce czekac ja mu nie bronie

Gość gość
Każdy ma prawo do własnego zdania i sposobu, w jaki chce przeżyć życie. Ale nie powinno się do tego wykorzystywać innych - nieświadomych tych poglądów. Jest to zwyczajnie skrajny egoizm. Pewnie zaraz się posypią teksty w stylu "trzeba myśleć o SOBIE tylko", "a co z MOIM zdaniem, z MOIM życiem" itp. I właśnie przez takie podejście świat to coraz większe bagno...

Gość gość
Chyba dalej jest to nie fair, bo mam wrażenie, że Ty z góry wiesz, że zdania nie zmienisz. Co więcej - wiesz, że to nie to... A nadal pozwalasz facetowi w to brnąć.

a to ten typ, co Cię po latach nazwie toksyczną:D to jak te kobiety od tematów: był ze mną, powiedział, że nie chce związku, jest szczery, rani mnie, pociągnijmy to jeszcze, jak go złamać, nie oświadczył się, kocham go, toksyczny s******l:D bełkot kafeterianki:D

Ale nie kochasz go. Jak tylko pojawi się ktoś nowy, atrakcyjny, rzucisz tego w cholerę i powiesz "przecież ci mówiłam"