Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

naczyniak podskorny

Polecane posty

Gość gość

moja coreczka ma 14 dni,od paru dni ma w okolicy obojczyka sinawy slad,tak jakby ktos odcisnal tam palec,ale polozna powiedziala ze to naczyniak podskorny i ze do 2 lat sam sie wchlonie:( bardzo sie denerwuje bo o jesli sie nie wchlonie?kazano nam obserwowac go,ale ja chcialabym jak najszybciej cos z nim zrobic(usunac go ),bo w przyszlosci moze byc dla corki problemem..bardzo mnie meczy ten naczyniaczek,czy ktos orientuje sie gdzie mozna go usunac i kto sie tego podejmuje?bede wdzieczna,bo nie chce czekac...

Gość gość
spokojnie. 60% dzieci rodzi się z naczyniakami, ostatnio w tv o tym mówili. Corka ma 7 miesięcy i tez ma naczyniaka. Rośnie razem z nią, ale od 3 tyg zauwazylismy, że się zmniejsza. Albo zniknie do 1 lub 2 roku życia albo już tak zostanie. Dermatolog w tv mówił, że jak do 4 r.ż. nie zniknie to zostanie na 100%

Gość gość
ale ja slyszalam ze im szybciej sie usunie tym lepiej tylko nie wiem gdzie i kto sie tym zajmuje i w jaki sposob,czy wogole jest taka mozliwosc?

Gość gość
pogadaj z pdiatrą, ale ja nie słysząłam o usuwaniu u takich maluszków

Gość gość
Pediatra da skierowanie do hirurga moja corka bierze propanolol na naczyniaka od miesiąca. mialo samo sie wchlonac ale nie czekamy dluzej i troche pomagamy lekarstwem sie tego g... pozbyc.

Gość gość
Usuwaja u maluszkow tez

Gość gość
ale po co usuwać? rozumiem na twarzy, ale w innych miejscach?

Gość gość
Lekarz oceni zalezy jak to wyglada

Gość gość
dziekuje za odzew i prosze o jeszcze,chce usunac bo to cholerstwo jest w ok.obojczyka i w przyszlosci moze corka niekomfortowo sie czuc,usuwal ktos moze u takiego malca naczyniaka i moze podac namiar na lekarza,jeste z dolnego slaska..pytanie do goscia powyzej..a jakiego naczyniaka ma twoj dzidzius i jak wchlania sie naczyniak po podaniu tych lekarstw

Gość gość
No wiesz naczyniak wielkosci kurzego jajka ale wystajacy wyglądało to strasznie i rosło co raz większe po podaniu lekarstwa zmniejszll sie o połowę bylam u chirurga kontrolnie w piatek i zwiekszyl dawke jestem na obecna chwile zadowolona wolę poczekac może się wchlonie. Usuwanie = znieczulenie ogólne a tego się boję

Gość gość
Obojczyk podobnie jak u mojej mlodej ona ma to "jajo" na lopatce tragicznie to wyglada ale czekalam rok bo mialo sie wchlonac to poczekam moze propanolol pomoze

Gość gość
to ja autorka--u malej naczyniak jest 2x2,ale jest podskorny,taka siec pajaczkow,uwidacznia sie jak mala placze lub jest zimno,chcialabym to jak najszybciej usunac,niby lekarz mowi ze na 80 procent wchlonie sie,ale jesli nie to co....nie chce by mala miala kompleksy z tego powodu,prosze napiszcie gdzie i kto moze to usunac

Gość gość
up

Gość gość
to wy macie kompleksy a potem wmawiacie je dziecku. Po jaką cholerę faszerować dziecko propranololem, narażać na ekspozycję na laser. Jeszcze gdyby na twarzy, ale na litość, na obojczyku, plecach czy d***e??? ;/ powaliło was i tyle!

Gość gość
chodzi o to by corka nie miala kiedys kompleksow,jest na obojczyku i troche na szyi a ja boje sie ze sie powiekszy

Gość gość
prosze o dalsze odpowiedzi bede wdzieczna

Gość gość
up

Gość gość
Moj synek ma na nodze jednego i na raczce, ten na nodze jest dosc duzy ale zaczyna sie wchlaniac,najpierw wygladal jak peknieta zylka, pozniej przypominal truskawke, teraz zaczyna zanikac, robi sie blady ten na raczce wielkoscia przypomina biedronke, nie zanika narazie. Syna pediatra powiedziala ze jak sie nie wchlonie do 2 roku zycia to mozna usunac ale nie trzeba, trzeba tylko uwazac zeby dziecko nie drapalo lub nie skaleczylo sie w tym miejscu.

Gość gość
Ta co pisala o 14 z minutami nie wypowiadaj sie jak ciebie nie dotyczy pytanie autorki bo pewnie twoje dziecko nie ma naczyniaka chce dziewczyna usunac to niech to zrobi a Ty sie nie wpie...

Gość gość
to ja autorka---moja ma takiego plaskiego,z zylkami,jakby pajaczki,wiec go nie rozdrapie,ale uwidacznia sie jsk placze czy jak jest w kapieli,chce go usunac tylko nie wiem gdzie isc z tym,bo pediatra kaze czekac a ja chce usunac juz

Gość gość
moja córka urodziła sie z dwoma naczyniakami, jeden na twarzy drugi na nodze, ten na twarzy zniknął, ten na nodze nie zniknał a cóka ma juz 7 lat. Usunę jej tego naczyniaka jak sama o to poprosi, jak mozna tak małe dziecko faszerowac lekami i meczyć laserami :O

Gość gość
autorko jestes okropna, nie potrafisz kochac dziecka z tym naczyniakiem czy co?? trzeba byc psychiczna zeby meczyc takiego malucha skoro naczyniak mu nie dokucza

Gość gość
to wy macie kompleksy a potem wmawiacie je dziecku. Po jaką cholerę faszerować dziecko propranololem, narażać na ekspozycję na laser. Jeszcze gdyby na twarzy, ale na litość, na obojczyku, plecach czy d***e??? ;/ powaliło was i tyle! ***** dokładnie, noworodkowi chce naczyniaka usuwac, chora kobieta z ciebie!!! Moja córka miała miedzy oczami naczyniaka i w zyciu nie przyszło mi do głowy zeby jej to usuwać narazac ja na ból i stres bo mi sie to nie podoba, poczekałam 2 lata az naczyniak sam zniknął

Gość gość
jak córka bedzie sie czuc niekomfortowo to jej usuniesz, póki co jej wisi czy ma naczyniaka, Ty masz z tym jakis problem i pewnie Ty wpędzisz dziecko w kompleksy bo moja 7 latka ani razu nie zapytała o naczyniaka na nodze, przebiera sie na w-fie i dzieci tez nie zwróciły na niego uwagi wiec daj dziecku spokój

Gość gość
po prostu che y nie czula sie zle i zebynie rozrosl sie,a corke kocam nad zycie i dla niej to robie

Gość gość
kocham ja nad zycie i boje sie zeby naczyniaczek nie rozrosl sie i zeby w przyszlosci nie bylo by gorzej go usunac,chcialabym go zniszczyc " w zarodku",martwie sie o corke po prostu i tyle

" to wy macie kompleksy a potem wmawiacie je dziecku. Po jaką cholerę faszerować dziecko propranololem, narażać na ekspozycję na laser. Jeszcze gdyby na twarzy, ale na litość, na obojczyku, plecach czy d***e??? ;/ powaliło was i tyle! " PODPISUJĘ SIĘ POD TYM RĘKAMI I NOGAMI. Ja rozumiem że propranolol to ulubiony lek kardiologów, endokrynologów, psychiatrów i ale żeby faszerować nim dziecko z powodu WŁASNYCH kompleksów? Chore

Gość gość
jakiego lekarza trzeba isc?

Gość gość
prosze o odzew