Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to możliwe że ktoś czyta książki a pomimo tego jest głupi jak but?

Polecane posty

Gość gość

Mam takie dwie znajome. Chwalą się wszystkim co przeczytały, czytają i zamierzają przeczytać, ich fejsbukowe profile pełne są wklejek o cudownie zbawiennej mocy lektury, że książki to przyjaciele. "Nie czytasz - nie idę z tobą do łóżka", "Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki" i tym podobne hasła. Wystarczy z nimi porozmawiać by się przekonać, że są tępe i ograniczone - ubogi słownik, dowcip bez polotu, wąskie spektrum tematów. W przypadku rozmów pisanych dochodzi jeszcze żenująca ortografia i wypowiedzi emotowo - onomatopeiczne.

Gość gość
A od kiedy czytanie ksiązek swiadczy o inteligencji ? twoje znajome to puste bladzie, tzw paniusie co wyzej srają niz dooope mają

Gość kelner z Rewala
nie wiem ale jakbys mial ochote pobzykac jakas glupia d**e to zapraszam kazda kobieta to k***a

Gość gość
Regularne czytanie powinno wpływać na wyobraźnię, swobodę wypowiedzi i bogactwo słownika. Tak mi się do tej pory wydawało. Może one wcale nie czytają, tylko lubią kupować książki by ładnie się prezentowały na półce i zbierały kurz.

Gość gość
Bo trzeba czytać książki a nie komiksy i kolorowe gazety.

Gość gość
Niektórzy ludzie jedynie 'przeglądają książki' tzn. śledzą litery, wyrazy, zdania, akapity itd. nie zastanawiając się nad tym co czytają. Czytają bez zrozumienia, nie wracając wstecz by sobie coś przypomnieć. Po przeczytaniu książki pamiętają tytuł, Autora oraz kilku głównych bohaterów i nic poza tym.

Gość gość
czlowiek mądry nie czerpie prawdy o świecie z powieści, ale głupkom łatwo wmówić, że czytanie nobilituje, więc oni czytają, obnoszą się z tym i uważają się za kogoś lepszego.

Gość gość
w tym przypadku czytanie ma charakter rozpoznawania literek w sekwencji głoskowej i wyrazowej, a nie w celach rozszerzania swoich horyzontów i nabywania madrosci

Gość gość
"A od kiedy czytanie ksiązek swiadczy o inteligencji" Od zawsze i są to naukowe fakty. Autorze, Twoje koleżanki albo nie czytają książek albo czytają jakieś totalnie durne babskie śmieci.

Gość gość
hop hop, hyc hyc, do góry!