Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w miarę normalna babka

Czy są tu osoby które nie wcinają się jak kto karmił, rodził i tp?

Polecane posty

Bo non stop tu czytam jaki poród jest lepszy i kto jest lepszą matką, o przewadze kp nad mm lub na odwrót, o tym że lepiej dawać słoiki i ta mama bardziej kocha dzieci itp, itd. A czy są tu osoby które potrafią wypowiedzieć swoje zdanie na dany temat nie krytykując jednocześnie innych? Ja np karmiłam piersią ze zwykłej wygody. Nie patrzyłam na to pod kątem zdrowotności tylko przyjęłam kryterium praktyczne czyli mleczarnia zawsze pod ręką. Ale szczerze zwisa mi czy inna mama karmi piersią czy mm i nawet jeśli daje mm z wyboru to jej święte prawo! Czy są tu osoby z którymi można pogadać o dzieciach i nie tylko bez wyzywania, oceniania i przekrzykiwania kto jest lepszy?

Gość gość
nie, spadaj

Gość gość
Tak. Ja. Jak widzę te tematy to nawet nie otwieram ich. Ja też karmiłam piersią, bo chciałam w ten sposób i już. Nie interesują mnie inne dzieci.

Gość gość
Ja też. Karmię dziecko mm, bo tak mi wygodniej u rodziłam przez cesarkę według kafe nie jestem matką.

Gość gość
jesteś zdyskwalifikowana, bo karmiłaś piersią nie wiesz że to bardzo boli matki które nie dały rady?

Gość Agentka Scully
niezaleznie od tego co zrobisz zawsze znajdzie sie ktos kto ci powie ze robisz to zle wiec albo uznasz ze jak jest taki madry niech to zrobi lepiej albo uznasz ze glupie p********ie ci nie przeszkadza

A skąd określenie że ktoś karmi mm bo nie dał rady karmić piersią? A może po prostu chciał? Jak ktoś robi coś inaczej to nie jest gorszy! Po prostu każdy ma prawo robić po swojemu. Mi nie przeszkadza jak ktoś powie, że np smaży jajecznicę na oliwie, kiedy ja smażę na maśle i nic w tym złego. Wg mnie problemem będzie jak ktoś mi powie, że MUSZĘ smażyć na oliwie, bo ktoś inny tak robi.

Gość lewira
Ja się nie wtrącam ale chyba mam prawo powiedzieć, że kp jest lepszE? urodziłam naturalnie i karmię naturalnie, piersią. Wg kafeterianek jestem umęczoną matką polką.

Nie uważam, ze nie można mówić, że jest lepsze :O Ja nie uważam, że to że karmiłam dziecko piersią było lepsze, czy że ja byłam lepsza. Tak było lepiej dla mnie i mojego dziecka - to i owszem, ale nie w kategorii że ktoś jest lepszą czy gorszą matką.

Gość gość
wiesz jak ktoś zachowuje się egoistycznie w stosunku do swojego dziecka to jest gorszą matką (i nie chodzi mi tu o kp tylko ogólnie).

Gość gość
normalna babka,no jasne,ze kp jest lepsze.To jest najlepsza rzecz jaka mozesz dac maluchowi na start.Jest to najzdrowsza forma pozywienia.Wplywa pozytywnie na rozwoj i przyszlosc dziecka.Ale nie przeszkadza mi jak ktos karmi sztucznie,bo to nie moje dziecko i co mnie obchodzi kto i czym karmi dziecko.Co do pororodu to roznie bywa i najwazniejsze by maluch sie urodzil zdrowy a w jaki sposob to juz mniej wazne.

Gość gość
Ja :)

Gość gość
O, już tu są terrorystki, które wiedzą co lepsze. Ale nie, nie... One się nie wcinają, tylko wiedzą co lepsze :D