Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie w niedzielę zamiast spędząć

Polecane posty

Gość gość
no ale WEKEND sklada się z soboty i niedzieli przecież, dlaczego cie oburza ,ze ja z dzieckiem pojde po ubranie w jakiś dzień weekendu? Co ci do tego??

Gość Autorkat
Tylko, ze z reguły to nie są drobne zakupy tylko zapasy na cały tydzień albo miesiąc.

Gość gość
a dlaczego ja mam siedzieć w domu kiedy nie pracuje, a nie mogę sobie z dzieckiem wyjść na spacer tylko mam w tym zakichanym dobu 2 dni się kisic? ty się dobrze czujesz? Jak masz wolne to ty z dzieckiem tez nigdy poza dom nie wyjdziesz Dla mnie to jest chore do czego ty nawołujesz Wyjdz z tym dzieckiem na dwór a nie w domu je trzymaj autorko

Gość gość
ja tez robię drobne zakupy, nie zapasy na cały tydzień, co ci do tego ? dziecku tez musz ekupic w wened bo nie mam w tygodniu czasu Proszę cie, weź nie dyryguj ludzmi planem dnia i tygodnia i nie zakłada poraz ENTY tych smaych tematow , ostatnio tez pisalas

Gość a dlaczego ty robisz zakupy
a dlaczego ty autorko nie spędzasz czaus w domu z rodzina tylko lazisz po innych sklepach osiedlowych ? siedź w domu w takim razie Jeśli ponoć piszesz ze skey powinny być zamknięte w niedziele, to jakim prawe z nich korzystasz sama osobiście?? jesteś taka sam a jak inni

Gość autorko zaprzezcasz sobie
Popatrz co napisalas, popatrz """SKLEPY POWINNY BYC ZAMKNIĘTE!!! Każdy powinien mieć chociaż niedzielę wolną żeby móc spędzić czas z rodziną"" a zaraz po tym dodałaś, ze sama korzystyasz z otwartych sklepow """""Wyobraź sobie że takich dużych nie...A jeśli zabraknie mi jakiejś rzeczy to lecę do osiedlowego.""" To nie szkoda ci tych pracownic sklepow osiedlowych ,ze one przez Ciebie nie mogą spędzic czasu z rodziną ,bo ty zakupy w tedy robisz i obslugiwac ciebie musza??

Gość o to prawda
hahahah ,ale wtopa Najłatwiej tak komuś dorywać a samemu robić to co się krytykuje Panie z sklepów osiedlowych tez mają rodziny, jakoś nie liczysz się z nimi i i h nie zalujesz, przysparzasz im pracy swoimi zakupami,a , tylko bidulka sama siebie zaluje

Gość o to prawda
napisze ci tak samo jak ty nam. Siedz w domu a nie szwedzaz się po sklepach na osiedlu i roboty przysparzać ekspedientkom , które tez chciały by być w domu ,ale nie mogą prze ciebe

Gość gość
Do Kościoła bezbożniki!!!!

Gość gość
A co to, jak się robi nawet duże zakupy w niedzielę, to już na spacer z rodziną wyjść się nie da? Ile te zakupy trwają? 8 godzin? Dzięki temu, że sklepy są w niedzielę otwarte, kupiłam dzisiaj kiełbasę na grilla i pół dnia siedzieliśmy na działce. Nos w sos, co kto robi to jego sprawa. Ty najwidoczniej się nudzisz, bo patrzysz, co robią inni i nie możesz tego scierpieć.

Gość autorkatt
Dobrze ale gdyby ten sklepik osiedlowy byłby zamknięty nie robiłabym z tego tragedii i najwyżej kupiłabym daną rzecz na następny dzień. A poza tym chyba jest różnica między robieniem wielkich zakupów w niedzielę a kupnem jednej czy dwóch rzeczy w osiedlowym sklepie bo akurat zabrakło. Jak dla mnie to mogłyby być wszystkie sklepy zamknięte i nie miałabym z tym problemu. Albo otwarte tylko do 14.

Gość gość
Ja pracuję przynajmniej 2 całe weekendy w miesiącu i wierzcie marzę żeby w niedziele były sklepy pozamykane :) Piękna pogoda a ja siedzę do 18 w robocie, ludzie chodzą wymyślają... jak ktoś pracuje cały tydzień niech robi zakupy w sobotę ale niedziela powinna być wolna

Wiele zawodów jest zmuszonych pracować w soboty, niedziele, długie weekendy, święta. Uważam że sklepy powinny być otwarte, byle ich pracownicy byli za to odpowiednio (znaczy bonusowo) wynagradzani. Moja koleżanka np jeśli pracuje w niedzielę, poniedziałek ma wolny.

Gość gość
widać, że same kretynki tu siedza, które nie potrafią czytać ze zrozumieniem. nie chodzi o to, żebyście siedziały zamknięte w domu bo nie możecie wyjść, tylko żebyście ten czas spędziły z rodziną, ale nie na chodzeniu w niedzielę po sklepie! nie uwierze, że w ciągu tygodnia nie macie czasu na zakupy i trzeba je robić w niedzielę. tak jak tu któraś pisała, że kończy o 17... sklepy sa otwarte do 21!!! codziennie! napisz jedna z drugą, że na tygodniu wam się nie chce, a zakupy w niedziele to sposób na spędzenie czasu z rodzina, bo nic innego wam sie po calym tygodniu nie chce, a tak 2 w jednym. popieram autorkę!

no akurat ja niestety bardzo często w tygodniu nie mam jak zrobić zakupów (nie uważam też ich za przyjemne spędzanie wolnego czasu) i nie wyobrażam sobie żeby w niedzielę miało być zamknięte.

Gość gość
hgg ja rozumiem, ale to bardziej chcodzi nie o to, ze pojedziesz i zrobisz szybko zakupy, a o ludzi ktorzy na caly dzien wybieraja sie calymi rodzinami, zeby polazic i ogladac, to jest przegiecie

ale co ciekawego może być w puszce zielonego groszku czy przecenionej porcji wołowiny bez kości?

Gość gość
zapytaj tych co całymi rodzinami na takie oględziny wybierają się w niedzielę ;)

bo jeszcze na ciuchowe zakupy powiedźmy rozumiem, ale w spożywczym?

Gość gość
Hgg nie weź tego do siebie. Co robią ludzie przez 6 dni w tygodniu, że nie mają czasu na zakupy? Pracują? No chyba nie aż tyle godzin. A zresztą można zrobić zakupy przez internet zamiast siedzieć na kafe i dostarczą do domu o dowolnej godzinie, :P. Ja tak robię, bo czasem chcę coś kupić w sklepie do, którego mi nie po drodze. Myślę, że wiele osób p o prostu nie wie jak inaczej spędzić czas z dziećmi i wleką je do galerii handlowych, mega zakupy, obiad z lodami i to się dla nich nazywa atrakcynie spędzona niedziela

no ja nieraz tyle pracuję, ale wiem że nie wszyscy. Ja nie oceniam jak ktoś spędza niedzielę, niech sobie ją spędza jak chce. Ja oprócz zakupów często cały dzień potrafię przespać bo jestem zmęczona po całym tygodniu. Głupie? Może i tak, ale uważam że nie ma to prawa nikogo obchodzić. Jeśli dla kogoś atrakcyjna niedziela to zakupy i lody na mieście- proszę bardzo, nie mój interes