Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kupiłybyście mieszkanie w którym

Polecane posty

Gość heniutaa od bolaa
never. nie.

Gość gość
pamięć ścian. Ludzie ja nie wiedziałam, że w psychiatrykach mają dostęp do netu

Gość gość
Ja mieszkam w domu u teściowej, w którym zmarli oboje jej rodzice, mieszkali u siebie ale na koniec wzięła ich do swojego domu żeby zadbać jak już byli niezbyt sprawni. Po jakimś czasie dopiero się dowiedziałam że na łóżku na którym spaliśmy z mężem któreś z dziadków zmarło. Może nie jest to bardzo komfortowe, szczególnie spanie na tym łóżku, ale ja to widzę czysto logicznie- gdzieś musiał leżeć, a kiedyś nie wyrzucało się takich rzeczy jak wersalka bo ktoś na nich umarł. pamięć ścian?? Dla mnie abstrakcja nie wierze w podobne rzeczy. Czy jeśli pogotowie zabiera kogoś w stanie agonalnym, to jest taka wielka różnica jak wtedy, gdy zaraz po zgonie ciało zabiera firma pogrzebowa??

Gość gość
ja bym nie kupila

Gość gość
skoro ściany maja pamięć trzeba je otynkować pomalować i gites bedzie :P

Moja znajoma wierzy w takie rzeczy i źle się czuje w swoim obecnym mieszkaniu (zbudowano je na ziemi, która była kiedyś miejscem egzekucji więźniów politycznych). Ale po prawdzie w czasie wojny trup ścielił się gęsto. Trudno trafić na miejsce, w którym nikt nigdy nie umarł. Dlatego myślę, że jak nie będzie się do tego przywiązywać zbytniej wagi można normalnie mieszkać w mieszkaniu, w którym ktoś został zamordowany (do tego 20 lat temu!).Ktoś się w końcu skusi na nie, a Ty będziesz żałować. Ceny mieszkań wciąż rosną...

Gość gość
Moi znajomi kupili dzialkę jak kopali fundament to nic w ziemi nie znaleźli. Dopiero jak garaż do wykopali ludzkie szczątki. Zaczęli analizować historię i okazało się, że w tym miejscu był cmentarz żydowski. Mieszkają tam i są szczęśliwi

Gość gość
co by mnie obchodziło co miało miejsce 20 lat temu

Gość gość
jestem wlascicielka 4 duzych kamienic ktore maja okolo80lat,umierali i nadal umieraja ludzie.Koles umarl3lata temu w mieszkaniu,lezal tydzien. na podlodze,ktorej sie rozkladal 3lata temu,pare tygodni temu dziewczyna urodzila ma tej samej podlodze coreczke w srodku nocy.

Gość gość
urodzila zdrowa fajna dziewczynke i nic jej sie nie stalo,taka kolej tego swiata,rodzimy sie by umierac.Ja bym sie nie zastanawiala-20000 wolisz wydac namieszkanie bez przeszlosci?we wszystkich wornych lokalach dzialy sie tragednie,smutki badz troski.zyj wlasnym zyciem,a nie wkrecaj sobie bajek o duchach

Gość gość
racja

Gość gość
Dla was cialo czlowieka to tylko mieso ,kosci,wlosy szkoda czsu na dyskusje.Wujek google zaprasza temat psychometria nie zaszkodzi poczytac spadam bo w psychiatrku obiad madrale

Gość gość numer jeden
a to ty od tych pamiętliwych ścian, tak, tak idź się posil

Gość gość
przy pomocy psychometriI Krzyszto Jackowski,inne osoby majace ten dar pomagaja policjii w sledztwach poszukiwaniach.Gosc dobrze pisze.Byl jeszcze znany zakonnik Czeslaw Klimuszko potrafil przewidziec czy dana osoba zyje,wystarczylo zdjecie lub rzecz osobista

Gość gość
Jackowski to szarlatan: za Wikipedia: "Komenda Główna Policji wydała w 2000 roku raport stwierdzający znikomą skuteczność jasnowidzów. W 2011 roku rzecznik Komendy Głównej Policji oświadczył, iż policja nie zamawia usług jasnowidzów, a także, że nie wnoszą oni istotnych informacji do śledztw. W latach 1994-1999 spraw z udziałem jasnowidzów było 440, z czego 432 to wizje niepotwierdzone, a 8 przybliżone. W pięciu przypadkach można mówić o pomocy jasnowidza. W 12 sprawach policja poprosiła jasnowidza o pomoc. Były rzecznik policji, który przez 10 lat badał sprawy Jackowskiego stwierdził, że żadna z jego wizji się nie sprawdziła. Jesienią 2011 roku fundacja ITAKA - Centrum Poszukiwań Ludzi Zaginionych stwierdziła, że: "Nie znamy sprawy, w której informacje jasnowidza przyczyniłyby się bezpośrednio do odnalezienia osoby zaginionej. Nie znamy też sprawy, w której informacje od jasnowidza byłyby precyzyjne. Najczęściej brzmią: "żyje, wyjechał za granicę" albo "nie żyje, leży w dole przy domu, który jest blisko lasu" albo rodziny dostają mapkę, która obejmuje ogromny teren i przeszukanie go właściwie nie jest możliwe"."

Gość gość numer jeden
bzdury i tyle, żeby w XXI wieku uprawiać czarną magię. Kiedyś palono za takie szarlataństwo na stosach.

Gość gość
A to dziwne co piszesz.W ksiazkach Jackowskiego "Umarli Mowia" jest notatka potwierdzona przez komendanta policji.Jest tez watek o tym jak podczas jazdy z policjantami na wizje jeden spytal co bede robil za rok.Byl to kierowca.Zginal w przeciagu kilku miesiecy. Japonska policja rowniez korzystala z jego uslug. Jest tez jeden ktory przy pomocy swojego daru potrafi czytac w myslach ludzi na odleglosc.Czlowiek ten wspolpracuje z policja,zas jego tozsamosc zna niewielu sposrod wysokiej rangi oficerow. Znany przedwojenny jasnowidz Stefan Ossowiecki z jego uslug korzystala cala elita przedwojennej Warszawki a tez sam marszalek Jozef Pilsudski

Gość gość
autorka jakby nie miala watpliwosci to nie pisalaby na forum

Gość gość
co sie dziwita jedna chciala zamieszkac w budynku po dawnym zakladzie pogrzebowym

Gość gość
Widac ze prowo jakby nie bylo za c***ja nie kupie

Gość gość
czego w byle temacie każdy upatruje prowokacji

Gość gość
Ludzie ja znam ludzi, którzy mieszkają przez ścianę z kaplicą. Wcześniej było tam mieszkanie wielorodzinne, a teraz wykupił jedno zakład pogrzebowy i praktycznie co noc mają trupa za ścianą.

Gość gość
okazja to okazja

Gość gość
a dlaczego nie?

Gość gość
do tej pory mówiło się, że "ściany mają uszy". Teraz okazuje się, że mają też pamięć :) Dobrze, że oczy mają już tylko wzgórza (czy jak tam ten tytuł szedł) Ludzie wbijają sobie do głów takie brednie a potem sami się nakręcają i słyszą "głosy". Autosugestia jest potężnym narzędziem, szczególnie u osób o słabszej psychice i na tej zasadzie działa większość duchowych przeżyć. Jeżeli wierzysz w takie rzeczy to odpuść sobie, bo potem rzeczywiście będzie Cię straszyć... wytwór Twojej wyobraźni. Człowiek żyje na ziemi i morduje się nawzajem od jakichś 200-300 tys. lat i statystycznie jest bardzo trudno znaleźć miejsce bez takiej historii, cmentarza, pola grzebalnego. Nawet nowe budynki stawiane są na miejscach gdzie ktoś zginął, został zjedzony, pochowany itd. itp. Idąc tym tropem pozostało by nam tylko kupować nieruchomości na Księżycu i Marsie. A i to nie za długo, bo jak zaczną tam żyć ludzie to i umierać wkrótce zaczną. Taka kolej rzeczy. I co wtedy? Alfa Centauri... ;) Aczkolwiek chyba mieszkania po zakładzie pogrzebowym bym nie kupił :P

Gość gość
To wszystko właśnie chodzi o tę nieograniczoną wyobraźnię. Ludzie, którzy nie mają zajęcia sami się nakręcają i ta wyobraźnie później potrafi przyćmić zdrowy rozsądek i realizm. Dziwne to dla mnie, bo żyjemy już w czasach naprawdę cywilizowanych, a tylu jest jeszcze ograniczonych i zacofanych ludzi.

Gość gość
a ja mysle ze to nawet spoko :) ciekawostka. daj spokoj jak fajna chata i dobra cena to kupuj co za dury powod..moze Cie duchy beda straszyc :D hahahaha

Gość gość
ja kiedyś mieszkałam w takim mieszkaniu, nie wiedziałam tego bo je wynajmowałam. A wyjątkowo dobrze mi się tam mieszkało, mieszkałam tam prawie sama jako kilkunastoletnia dziewczyna. Dowiedziałam się po wyprowadzce, I dobrze że nie wiedziałam bo bym się tam sama zesrała ze strachu. Poczytaj o różnych usługach ezoterycznych, Może są sposoby na energetyczne oczyszczenie takiego miejsca. Ludzie robią takie rzeczy. Żyjemy w powojennym kraju, w co drugiej kamienicy mordowano ludzi, i są zamieszkane. Ze wszystkim można coś zrobić.

Gość gość
Takie wymysły w 21 wieku to istna herezja