Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noneed

Problem antykoncepcyjny

Polecane posty

Gość noneed

Cześć dziewczyny. Mam trochę dziwny problem i liczę na waszą pomoc. Kilka dni temu byłam u mojego ginekologa, zmieniłam tabletki (btw ze Steridil30 na Yasmine). Pani powiedziała mi, że nowe mam zacząć brać jak dostanę teraz okres. No to poinstruowana wyszłam. Dwa dni później skończyłam ostatnie opakowanie Steridil'u i czekałam na krwawienie. Nadeszło ono dziś, wzięłam tabletkę o danej godzinie. Niedawno złapałam za ulotkę Yasmine i zaczęłam przeglądać. No i znalazłam informację, że jeżeli brałam jakieś tabletki wcześniej w systemie 21 + 7, to mam czekać te 7 dni po zakończeniu i zacząć brać.. No i teraz to właśnie mój problem.. co teraz, skoro już wzięłam tą tabletkę. Kto ma rację, ginekolog czy ulotka? Serio nie wiem co robić i jakie będzie teraz działanie.. Z góry dzięki za rady.

Gość gość
teraz nie ma sensu żebyś przerywała zażywanie. raczej nic wielkiego się nie stanie, że wzięłaś je dziś. w końcu można brać wcześniej jeżeli np chcesz przesunąć termin krwawienia

Gość noneed
Dzięki bardzo:) Biorę stosunkowo od niedawna, więc jeszcze wszystkiego tutaj nie ogarnęłam. Spokojnej nocy :)

Gość gość
Mozesz w tym cyklu jeszcze plamic (poza krwawieniem z odstawienia), ale chyba poza tym nic innego niespodziewanego nie powinno sie stać.