Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bibi2i2

Zmuszanie do slubu czy juz szantaż pomozcie mi przez to przejsc

Polecane posty

Gość bibi2i2

Witam . Postaram sie zwiezle opisac moj problem. Mam 22 lata i od 3 lat mieszkam w Holandii.Moj partner to tubylec starszy o 11 lat. Mamy 8 miesiecznego synka i obecnie jestem w 5 m ciazy.Wiem, ze bardzo to szybko u mnie bo ledwo co przyjechalam do obcego kraju a juz drugie dziecko w drodze. Nie przyjechalam tu by uganiac sie za tubylcami ale zakochalismy sie w sobie i mimo ze bronilam sie od tego uczucia na poczatku to jednak uczucie wygralo. Balam sie tego zwiazku bo wiele nas dzieli m.in wiek, priorytety etc. W maju mamy slub a ja nie jestem pewna czy go chce tzn kocham narzeczonego ale czuje sie troche osaczona i zdominowana :( przyznalam sie partnerowi do tego ze chyba potrzebuje czasu a w odpowiedzi uslyszalam ze tego czasu mialam wystarczajaco duzo i ze tak zbyt dlugo zwlekalam z decyzja o slubie.A chodzi dokladnie o to ze narzeczony po 4 miesiacach zwiazku oswiadczyl mi sie a ja nie przyjelam oswiadczyn bo minelo zbyt malo czasu .potem zaszlam w ciaze wiec odwrotu nie bylo. Przyjaciolka twierdzize on wrobil mnie w ciaze bym zgodzila sie z aniego wyjsc .I przykro mi to pisac ale chyba to jednak prawda ! Dlatego chcialabym odlozyc decyzje slubu ale partner nie chce .mowi, ze drugie dziecko ma sie urodzic w pelnej rodzinie. Jego mama tez tak uwaza i glosno to mowi .co robic? jak rozmawiac z narzeczonym

Gość gość
Tu nie chodzi o osaczenie, czy szybkie podejmowanie decyzji. Cos mi się zdaje, że on nie jest taki cudowny jak piszesz. Ale czy ze slubem, czy bez, to i tak stanowicie rodzinę.

Gość gość
piszesz "tubylec", ale mam wrazenie, ze on z Europy to raczej nie pochodzi....

Gość gość
już stanowisz z nim rodzinę osobiście uważam że ślub to tylko formalność w takiej sytuacji.

Gość gość
tubylec? niech zgadnę... Arab?

Gość gość
po co rodzisz mu dzieci, skoro nie chcesz za niego wyjść??? słyszałaś o czymś takim jak środki antykoncepcyjne???

To dalas czadu z drugim dzieckiem. Trzebabylo troche myslejb... Slub to decyzja obu stron dlatego nie daj sie Do niego namawiac jesli nie jestes potowj. A on jesli cie kocha to da ci czas....

Gość gość
u Arabów nie ma "dawania czasu"

Gość gość
hahahahaha :D

Gość gość
Zapytam, a jak on cię niby wrobił w tą ciążę?

Gość gość
Pewnie przekupil cpuna jakiegos by jej podkradl tabletki anty ;)

Gość gość
ja nie wiem jak to jest, ze kobiety sa latami z kims, nie maja dzieci i nagle pozna jakiegos i jeden bachor za drugim. Mam kolezanke, ktora okolo 6 lat byla z chlopakiem(Polak). Maksymalnie 2 lata temu wyjechala do Angli i jest teraz w ciazy z jakims z Serbii czy Bosni. Pewnie musli bo islam to tam religia dominujaca. Z brudasami to jakos szybciej idzie z dziecmi.

Gość gość
A może Turek?:-D A tak powaznie o jakim ty szantazu mówisz? Puszczasz się, płodzisz dzieci z jednym facetem i zastanwaiasz sie nad slubem???? Zupełnie tego nie rozumiem, chyba jesteś jakas idiotką która nie umie się zabezpieczyć a która tak naprawdę nie kocha swojego faceta i dlatego tak się wzbrania przed slubem. Ale zastanów się może kto zechce taką dziewwczyne co zrobiłą sobie dwójkę dzieci z jakims arabem czy turasem?Lepiej juz zostan przy tym swoim tubylcu🖐️

Gość gość
Ja p******ę :D idiotka. Z jakiej racji zgodziłaś się na ślub skoro nie chcesz, bo w ciążę zaszłaś :D

Gość gość
wrobił cie w dziecko??? to skad ta druga ciąża?????? ja pierdziele jaka ty jesteś idiotka. Nie kochałas go a zaszłas z nim az dwa razy w ciąze, to sie dopiero nazywa debilizm do kwadratu

Gość gość
jak cie wrobil w dziecko? powiedzial, ze bedzie uwazal? masz 15 lat?

Gość bibi2i2
Ja napisałam, że jest rodowitym Holendrem ale skoro wy lepiej wiecie to tyle waszego i jak dla mnie to mozecie sobie pisac że to Turek, Arab, Polak ja wiem swoje a zreszta mój problem to nie narodowośc narzeczonego a tylko SLUB.

Gość gość
Ja p*****le Serb muslim, noz sie w kieszeni otwiera, Ty dziecko znasz podstawy historii ?? NA Balkanach sa takie muslimy jak i z ciebie.. To tak po za tematem.. A Ty autorko zes sie wpieprzyla w zwiazek ze starym dziadem , i jesCze drugie dziecko w drodze...bierz slub cywilny, daj szanas sobie i dzieciom.. W wieku 22 lat 2 dzieci..ehhh

Gość bibi2i2
I gdzie ja napisałam, że nie kocham narzeczonego? Wypisujecie takie bzdury wyssane z palca, ze aż sie nie chce tematu kontynuować. Ja piszę jak wygląda moja sytuacja a wy dopisujecie swoje "fakty" żałosne

Gość gość
w Bosni sa 2 religie dominujace. Jedna z nich to islam. Mam znajoma, ktora jest z facetem pochodzenia bosniackiego (urodzony w DE). Jest bardzo konserwatywnym muzulmaninem. Zadnych imprez, picia. Ramadan oczywiscie przestrzega.

Gość gość
ja czegos nie rozumiem. Nie chcesz slubu bo nie jestes pewna czy chcesz z nim byc. Masz pewnie jakis watpliwosci. Inaczej tego sie nie da wytlumaczyc. Ale 2 dzieci to dalas sobie mu zrobic. Czyli masz dzieci z czlowiekiem, ktorego nie jestes pewna i do tego 2 razy wpadka.Czy nie masz przypadkiem bardzo niskiego poczucia wartosci, ze dalas sie w cos takiego wrobic?

Gość gość
no to zupelnie spoko no takie zycie jest ale i fajnie moze byc! :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gośćan
autorko... w zlym miejscu topic zalozylas, tu 3/4 to mendy ublizajace innym aby poprawic sobie humor! A co do Twoejego problemu to musisz wyjawic co Cie powstrzymuje przed slubem?? nie wylozylas kawyna lawe bo musi byc "cos" a dopoki tego nie wiem nie moge doradzic. Pomijajac to "cos" to uwazam ze trafilas na odpowiedzialnego faceta

Gość gość
I co z tego, ze jest muzułmaninem? Naprawdę, jak ktoś wspomniał, warto bardziej zagłębić się w tamtejszą historię i to niekoniecznie na wikipedii. U nas mało się wie o tamtej sytuacji, trzeba naprawdę bardzo się zagłębić ale każdy jest mądralą bo coś gdzieś usłyszał albo wyczytał na wiki. I akurat w tamtym regionie 3 "grupy" się lały, że hej. Kocioł bałkański się z czegoś wziął, a nie tylko z dwóch grup wiodących bo to pikuś przy tym jakie tam są mieszanki wybuchowe. A co do autorki: nie wiem w czym problem. Walnęłam sobie 2 dzieci z chłopem to chyba coś znaczy...

Gość gość
"Walnęłam sobie 2 dzieci z chłopem to chyba coś znaczy..." nie wiem czy to cos znaczy. od 3 lat w Holandii. Faceta poznala zalozmy po paru miesiacach pobytu. Za pare miesiecy ciaza. Czyli zasadniczo nie poznala dobrze czlowieka z ktorym zaszla w ciaze. Do tego ma 22 lata. Jak miala 20 to byla wpadka. Uwazam, ze jak sie ma 20 lat to jeszcze jest sie samemu dzieckiem. Druga ciaza. To jest niebezpieczne dla zdrowia. Wedlug lekarzy odstep pomiedzy jedna, a druga ciaza to minimum 2 lata.

Gość bibi2i2
Tak, to były nieplanowane ciaze... Przy pierwszej zaszlam mimo ze bralam pigulki a przy drugiej to karmilam piersia i jedyna nasza "antykoncepcja" byl stosunek przerywany... Narzeczony chcial slubu od razy przy pierwszej ciazy gdy tylko dowiedzielismy sie ze zostaniemy rodzicami ale to ja chialam wziac slub gdy sie malenstwo urodzi.Urodzilo sie i zaplanowalismy slub w maju i..znowu zaszlam :( wiec chcac nie chcac bede szla do oltarza z brzuchem :( no ale nie o tym teraz...rzecz w tym ze on jest duzo starszy i ile z nim zyje co rusz wychodza na swiatlo dzienne "roznice" do tego osacza mnie i dominuje troche i do tego jest zazdrosny co komentuje, "ze juz nie może sie doczekac az mi nalozy obraczke na palec -wtedy bede tylko jego-oznaczona by innych chetnych odstraszac..."zwierzylam sie mamie i siostrze i zaniepokoily sie troche jego zachowaniem i w ogole

Gość bibi2i2
zgadza sie .Poznalam go 2 miesiace po przyjezdzie.Po 4 miesiacach bycia razem oswiadczyl mi sie ale wtedy odmowilam bo bylam bardzo mloda-nadal jestem ale majac 19 lat to bylam nastolatka i balam sie tego powaznego kroku jakim jest slub .

Gość gość
to nie bierz tego slubu i go zostaw. Jakas sciema chyba z tymi tabletkami, a ten stosunek to raczej nie byl przerywany. Jesli myslisz, ze taka metoda jest skuteczna to naprawde jestes dzieckiem majacym dzieci. Nie znam nikogo komu zdarzyly sie 2 wpadki pod rzad w tak krotkim czasie. Ja rozumiem jedna wpadka, ale 2!!!???????? On chyba ci niezle pomogl w tych ciazach.

Gość gość
nie wydaje ci sie dziwne, ze facet po takiej krotkiej znajomosci chce sie z toba zenic. Pewnie jakis desperat/psychopata, ktorego zadna nie chciala. Do tego 11 lat roznicy. Ja mam 25 lat i czasami zaczepiaja mnie tez goscie 10 lat starsi i raczej nic oprocz seksu nie chca. Zlewam ich:) W twoim przypadku chyba szukal sazrej myszki, ktora bedzie mu posluszna. Dodatkowo przyjechalas do obcego kraju. Pewnie dawal ci poczucie bezpieczenstwa i wpadlas w jego sidla. Przykro mi, ze jestes taka mloda i tak namieszalas sobie w zyciu.

Gość gość
poznałaś go mając 19 lat a on wtedy miał 30 ? Przecież to stary pryk dla ciebie BRAK SŁÓW :-O